Julklapp #1

Här är en av julklapparna jag inte kunde visa upp innan. En liten (eller inte fullt så liten, egentligen) namnskylt till liten Jasmine. Den är mycket inspirerad av Tussan och hennes fina bokstavstavlor med hÄnglarna på, fast jag har ju då satt in en del av mina Sagor i stället. Kan ju avslöja att en del av de här Sagafigurerna kommer att släppas som stämplar hos Katscrap lite längre fram, bl.a tjejen med hjärtana på repet, fast då i sällskap med en söt liten Sven också. Pirattjejen längst till vänster, Saga Swann, finns redan där tillsammans med sin kompis Sven Sparrow.

image350

Så vill jag också passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR 2008!
Tack alla ni som är här inne och kommenterar och ger feedback på det jag skapar för att ni hjälper mig att utvecklas i mitt skapande.

En stor kram till er alla!

Störst av allt...

Jane på Scrapaddicted har en tävling där man ska uttrycka ödmjukhet, empati och respekt på något sätt. Jag har försökt uttrycka min ödmjukhet inför det stora i att vara mamma till Albin och Agnes. Jag har lekt loss ordentligt på den här tavlan, och haft hur kul som helst med olika tekniker, och prylar som jag inte använt så mycket innan.

image348

Jag har haft väldigt svårt för att få till det med filtband innan, men jag tyckte det passade in på denna ganska bra, tycker jag. Ghost Shapes är också en sån sak som jag har haft liggande i evigheter, men inte lyckats få tummen ur att använda. Vingarna har jag embossat i Cuttlebuggen och så har jag chalkat lite på det upphöjda och runt kanterna.
image349

Jag har använt frostad vit krympplast till att göra en nyckel och ett hänglås, samt stansat ut bokstäver med Hippie Chick och krympt. Jag var lite osäker på bokstäverna, eftersom plasten rullar ihop sig så mycket i ugnen, men det gick väldigt bra att krympa även nåt så smått. Krympplast är ett nytt favoritmaterial, måste jag erkänna. Möjligheterna är nästan obegränsade! Jag stämplar, stansar och tecknar på krympplast, och det är hur kul som helst! Nyckeln och låset är målade med akvarellpennor och så har jag tagit 3D-lack på. Även thickersarna har fått ett lager 3D-lack. Jag är helt förälskad i de här thickersarna, förresten! Älskar typsnittet, Platforms, och jag har använt det till massor på sistone. Man får ju så otroligt många bokstäver i en förpackning också, så de räcker ju länge. Me like a lot!

Jag har fler alteralster på gång att läggas upp, men de måste packas upp ur presentpapper först, så att jag kan fotografera... Vi ska nämligen ha lite julklappsutdelning här idag med kompisarnas barn, och  jag hann inte fota innan jag packade ner prylarna.

Tjingeling!

Ny DT-layout

Det skulle ju bli massa pysseltid här i jul, och nu i mellandagarna, var det tänkt. Men det blir inte alltid som planerat. Sambon och lilltjejen ligger i halsfluss, så speciellt mycket pysseltid kan jag nog inte räkna med resten av denna veckan... Men jag har hunnit med att göra litegrann i alla fall, bl.a denna DT-layouten åt Katscrap:

image347

Jag har faktiskt gått och varit sugen på de här Pirate Princess-pappren sen jag såg att de skulle släppas, och de är verkligen hur coola som helst! Passade ju perfekt till  mina piratstämplar (som också finns att köpa hos Katscrap) också. Piratflickan heter Saga Swann, och övriga stämplar jag använt är skattkartan, kikaren, skattkistan och ratten, som jag har stämplat på krympplast (jättekul att jobba med!). Jag har använt en bosskutdie till att stansa ut vingarna, och alfabetet jag använt är Cuttlebugs Red Tag Sale. Allt material kommer från Katscrap. Blir ni sugna på någon av stämplarna så passa på att handla nu, för just nu är det rea på alla egendesignade stämplar, och dessutom har Katja 15:- rabatt i hela shoppen, samt kanonerbjudande på Cuttlebug och alfabeten.

Fler Pirate Princess-alster kommer så småningom, bland annat en altrad liten pryl (naturligtvis). Nu ska jag gå och försöka bada två motsträviga ungar... Undrar vem som kommer att bli blötast? Barnen eller jag?
Ha det bäst så länge!

En altergalning firar jul...

Tänkte dela med mig litegrann av hur det ser ut hemma hos mig nu i juletid. Alla mina senaste alteralster har faktiskt hittat en egen plats här i huset :-)

image342
Ett litet stilleben med altrat ljus och tändsticksask... fast jag gjorde just detta till syrran, så det står inte kvar längre.

image343
I fönstret i matrummet hänger dessa stjärnor, gjorda av Figgy Pudding-papper. Beskrivningen hittade jag i
Carinas blogg. De var fruktansvärt pilliga, men o så vackra de blev.

image344
Kunde ju naturligtvis inte låta bli att altra julklapparna litegrann också, med tags, ferns och journalingstjärnor från Easer. Agnes blev jätteförtjust när det var "pääna" på julklapparna, och började genast tralla på sin favoritlåt "Icka icka pääna dää", som hon varvar med "Bää bita ball" (ja, det  är bä bä vita lamm).

image345
I hallen samsas julkalenderhuset och julkortsväskan på det lilla lilla IKEA-bordet... Lite trångt är det allt. Jag borde nog skaffa mig en större hallmöbel så man får plats med lite smått och gott. Huset har stått här sen 1 december, och tro det eller ej, det har faktiskt fått vara ifred för Agnes hela tiden. Visst, hon går förbi och petar lite på det ibland, men hon tar inte sönder något. Hon har lärt sig att inte röra mammas scrappade saker. Det ni!

image346

Och här, i fönstret i pysselrummet, står tomens släde. Den är tom, eftersom chipboardmedarna inte tålde någon form av belastning alls, nästan. Och den får nog förbli tom också, men gör jag någonsin en till ska jag försöka göra medar på något annat sätt.

Jag vill önska alla er, kära bloggläsare, en riktigt, riktigt god jul! Själv tänker jag unna mig mycket pysseltid nu när jag har jullov i två veckor, och jag hoppas att ni också kan göra det.

Tjingeling!

Julkortsväska

Fick vara hemma med sjuka barn i går igen... Agnes hade feber. Så vad gör man då, så här mitt i julstöket? Jo, man passar på att feja lite, tvätta och mangla lakan, och så lyckas man smyga in lite tid till att altra ett bidrag till en utmaning på hÄnglarbloggen. Det blev en väska till julkorten:

image340
Alla beslag och kanter är målade med vit akrylfärg. Det flagnar ganska lätt om man är på och pillar på det, men det gör igenting, tycker jag, utan det ser lite slitet ut, sådär. Och skulle man tycka att det flagnar för mycket så är det ju bara till att fram med pensel och färg och dutta i.
image341
Jag har använt lite blandat Basic Grey, slattar från Blitzen, Dasher och Figgy Pudding, och stämplar från hÄnglar och stÄnglar.

Nu hoppas jag bara att julkorten ska ramla in så jag får en chans att fylla den. Fast vi har fått några stycken hittills, bl.a ett superfint från världens bästa
Morfen. Tack för det, vännen!

Och så hoppas jag ju naturligtvis att jag ska vinna utlottningen av presentkortet som står på spel i utmaningen...
Håll tummarna :-)

Albins finurlerier...

...har blivit ett minialbum. Jag tycker de nya Bo Bunny-minialbumen är så söta, men jag ville ha ett med Albins namn i stället, så det var bara till att fram med saxen och klippa till ett eget... Jag har skrivit ut bokstäverna på datorn och klippt till en sida i taget, och hela tiden passat in så att nästa bokstav hamnar där den ska.

Eftersom Albin säger så otroligt kloka och roliga saker hela tiden, och eftersom en av hans roliga kommentarer i boken handlar om självaste Magnus Uggla, var Sassafrass Lass Owl Pals självskrivet (finns hos
Katscrap). De är kanske inte världens mest grabbiga papper, men jag valde att fokusera på den brun-orange-röda färgkombinationen i pappren genom att lägga till band i de färgerna, och att det sen kommer med lite rosa även till en kille tycker inte jag stör över huvud taget.

Och det är inte lätt att fota den här årstiden, men ni får ta det för vad det är :-)
image335
Hela albumet. Det blir en ganska kul effekt när man kan få en förhandstitt på fotona genom bokstaven framför.

image336
Han menar naturligtvis att han ska sätta griller i huvudet på mig... Jag undrar ofta var han får allt ifrån.

image337
En gång bad Albin mig att rätta till mössan på honom. "Jag ser ju ut som nåt katten släpat in", sa han. Vad svarar man på det?

image338
Här har vi berättelsen om Albin i kyrkan i går... De spelade julspel, och när det var klart talade prästen om att man skulle sjunga en psalm. Då utbrast min lille poke med hög och klar röst: "Den kan inte jag, men jag sjunger en egen sång i stället" Jag satt ganska långt bak, så jag hörde inte vad han sa, men jag har fått det berättat för mig. Det är inte första gången massa folk i en kyrka får roligt åt Albin. På ett dop för några år sedan tittade han sig omkring med stora ögon och undrade högljutt var de hade duschen? Vi hade ju försökt förklara lite pedagogiskt att ett dop, det är när prästen "tvättar håret" på bebisen, och det gör man ju i duschen, tyckte Albin

image339
Och här har vi konversationen om Magnus Uggla. Albin har nämligen lite svårt att förstå hur i hela fridens namn man kan heta Uggla i efternamn, och tycker att det måste vara oändligt pinsamt... Man kan ju lika gärna heta
Magnus Gås då, säger han.

Japp, ytterligare en pryl att stoppa undan i en låda tills barnens rum är klara så att man kan placera det här albumet lite snyggt högst upp på bokhyllan... Min "altermania" börjar nämligen ta överhanden här i pysselrummet nu, och jag vet snart inte vart jag ska göra av alla prylarna längre... Nån som har nån idé?

Kan man göra vad som helst i papper?

Njae, kanske inte precis vad som helst, men bra mycket i alla fall! För ett tag sedan såg jag en bild på en såå cool husvagn när jag var ute och surfade runt. Den hade doodlat swirlmönster på sidan! Och min Cheva (nej, den är inte gjord av papper) som bor i mitt pysselrum (fastän Albin jämt tjatar om att han vill ha den och leka med) behövde en kompis... Så jag byggde en husvagn. Det var denna som var tänkt som mitt sista bidrag till utmaningsresan, med tanken att hemma bäst kan ju även vara borta, bara man har det viktigaste, dvs. familjen med sig, men den blev inte klar i tid. Inte för att jag hade haft någon chans att vinna, det var layouternas race den här gången, och där ligger en annan i lä mot de superduktiga scrappare som deltog. Jag är glad att jag, trots att jag inte deltog i sista deltävlingen, hamnade på topp 20 i alla fall.

Jag hade lite problem med att få till hjulen bra, bland annat. Nu i veckan fick jag hem alfabetet Red Tag Sale till buggen, och där fanns ett O som passade perfekt att stansa ut cirklar i chipboard med. Jag har använt svart s.k. scrapboard från Panduro. Den är helt genomfärgad, och funkar perfekt!
image333
För ovanlighetens skull kunde jag ställa ekipaget på scrapbordet och fota för jag har städat och fejat här inne (kan ni fatta!!!)

Husvagnen är naturligtvis inredd också, i rosa, vitt och svart. Jag har använt Bazzill Criss-cross, som har så där underbart klara knalliga färger och matchar Doodlebugfrillsen perfekt!
image334

Tack för titten!


A som i Agnes

Jag ville göra en altrad stor bokstav till min lilla plutta, men jag ville göra nåt mer med den än att bara dekorera en framsida, så jag byggde ett litet tittskåp i form av ett A. Så här blev det:

image330

Jag har först ritat ut ett stort A i hård kartong till både fram- och baksida, och därefter limmat fast sidorna (japp, äntligen har jag Scrappy Glue i huset igen), också de av samma material. "Dörren" sitter fast med band, som jag limmat fast i sidan av själva "skåpet" och på insidan av dörren. Den hålls stängd med hjälp av ett sidenband som man knyter i rosett, och så här ser det ut på glänt:
image331

Inuti har jag satt några foton från Agnes första år .Tanken är att jag så småningom ska lägga till lite minnessaker, som en hårlock, en napp och lite annat smått och gott. Därför har jag lämnat lite tomt här och där.
image332

Nu, när jag har lim, ska jag gå och ta itu med andra skojiga alterprojekt... Har lite att göra klart. Tack för titten!

En ny layout!

Eller, ny och ny, den har fått ligga till sig ett tag, för jag var inte säker på om jag var nöjd. Men jag kom fram till att jag var det ändå. Jag har använt lace cardstock (ajj löööv), och min nya revaram (ajj löööv 2...). Och så har jag varit med dekorgummit i buggen igen... Jag väntar hem alfabetet Red Tag Sale, som jag tror kan bli grymt coolt att stansa i dekorgummi eller chipboard.

image327

I helgen har vi varit i Malmö en sväng. Planen var att åka till Köpenhamn och julmarknaden på Tivoli, men med tanke på att mina bägge små har haft halsfluss nu i veckan kom vi inte iväg i fredags som vi skulle. Så vi fick nöja oss med en dagstur till Malmö i lördags i stället, men det var inte fy skam det heller! Vi fick en chans att träffa mosterEmma på loppis (hittade dockskåpsmöbler i behov av renovering, men så kul sånt är!), vi fick shoppa lite på Panduro Outlet (ja, ett par små fynd gjorde jag allt) och andra ställen, barnen fick leka lite med "Jooona" och "Smin" (Jonatan och Jasmine på Agneska) och vi tog en tur ut för att titta på Turning Torso och den häftiga skateparken som ligger där ute. Albin blev eld och lågor, och tyckte stället var hur coolt som helst, och visst bjöd det på några roliga fototillfällen, trots att min son inte åker skateboard (ännu... men han var ganska impad av ungarna som åkte där ute, så det är inte omöjligt att han önskar sig en skateboard snart)

image328
Han är ingen bra posör, Albin... Vaddå påklistrat leende?

image329
Ännu en stel pose... Tur att han är så söt, grabben. Och en del av bilderna jag tog blir nog rätt så kul att scrappa.

Jag insåg att det nog snart är dags för en ny kamera (det insåg jag iofs för länge sen), för då kunde man tagit ännu roligare bilder... Nåja, en sak i taget. En ny dator står högst upp på önskelistan, sen får vi väl se om drömkameran kan hitta hit så småningom..

Tjingeling!

INGET LIM!!!!

Kommer ni ihåg han i klickgolvreklamen när han på bred skånska utropar: "INGET LIM!". Det säger jag också just nu, jag har inget lim! Så jag kan inte altra! Fatta! Det känns inget kul... Fast jag har två flaskor Scrappy Glue på väg hem från Inky Wings (finns det verkligen inga fler i Sverige som säljer detta helt oumbärliga lim som jag gör av med massor??), och så ska jag ner till Panduro i Malmö på fredag och köpa på mig ett lager Tildalim också, så klarar jag mig förhoppningsvis ett par månader. Visst, det går ju att sätta fast saker med gluedots och fotofix, men det är inte lika kul! Fast jag har ett All-lim från slöjddetaljer stående här, inte syrafritt, men det bör ju funka till altered och kort i alla fall.

Idag har jag och barnen pysslat julkort tillsammans med Elin, och vi har haft hur kul som helst! Och fikat massa, förstås. Jag har alla mina julkort klara, men jag var så sugen på att prova på att göra ett kaffefilterkort, som jag sett så många fina på bloggar och i gallerier. Jag hade bara vita kaffefilter hemma, men det fick duga. Lite Creamy Brown-chalk så blev de bruna och fina ändå :-). Det var hur kul som helst, och jag har redan två till på G. Tänkte sätta ett foto på barnen på kortet man drar ut, det kan väl bli tufft?

image326

Jag har använt den nya Revolutionramen, och band jag köpt på Coop forum för 14:90/5m (ibland kan man göra riktiga fynd där man minst anar det). Och så guldpapper jag fått i en RAK från goa CaroC på Svensk Scrapbooking. Visst är det underbart när det dimper ner en RAK sådär när man minst anar det i brevlådan? Tack, snälla Caroline!

Nu ska jag gå och göra fler kaffefilterkort!
Tjingeling!

Några layouter, för ovanlighetens skull...

Japp, ibland tar hon en paus i altrandet och snor ihop några layouter också... Fast nu var det länge sen sist. Men jag fick ett så härligt paket från Katja på Katscrap för ett tag sen, fullt med papper och prylar, och jag har börjat så smått att beta mig igenom härligheten. Här kommer resultatet av första djupdykningen i högen (och jag kan ju säga att jag har massor kvar):

Först ut en layout med underbara Roxie från Love, Elsie. Det är också mitt första försök med filtband... (ja, ja, jag vet, jag är hopplöst efter på nyhetsfronten. Jag handlar hem grejorna, men sen sitter jag här och glor på det ett bra tag innan jag vågar använda det). Det var verkligen jättekul att sväva ut lite: klippa bort här och lägga till där, och så en böj någonstans.  Filtbandet är så härligt flexibelt och formbart, precis som jag gillar! Och av det jag klippte bort gjorde Albin världens finaste födelsedagskort till pappsen. Han är så duktig, min lille pysselkille! Och här var han också väldigt duktig när han hjälpte mosterEmma (ja, moster och Emma har på något konstigt sätt smält ihop i Albins mun. Det går inte att säga de två orden var för sig, utan de liksom sitter benhårt ihop, precis som mosterAnna också gör, eller hur, mosterAnna?) Vinter är skrivet med egentillverkade thickers. Jag körde dekorgummi i mitt Studio Classic genom Cuttlebuggen, drog dem ett varv genom X-et och så var det bara att sätta på dem. Tänk vad mycket man kan göra med en bug! Jag gillar den mer och mer för varje dag!
image323

Så blev det en väldigt grabbig layout med tuffa papper från Cherry Arte. Tycker den lilla apan nere i hörnet är så söt, så den ville jag absolut ha med. Därför fick pappret den satt på agera bakgrund, trots att jag egentligen föredrar enfärgade bakgrunder.
image324

Så fick det ju bli en tjejigare layout som kontrast till allt det grabbiga... Vi var i High Chaparall i somras, och då tog jag det här fotot på Agnes i sin nya röda (alldeles för stora) hatt, och det har legat här sedan dess och väntat. Jag har hela tiden tänkt använda fina Jenni Bowlin-papper som jag har liggande till det, men när jag fick de här pappren (också från Cherry Arte) i handen så fick jag direkt en bild av hur det skulle se ut med det här fotot till. När jag var liten läste jag Lilla huset på prärien-serien hur många gånger som helst, jag älskade de böckerna innerligt, och jag tänkte alltid att det var precis så här, i liknande färger och mönster, Lauras kläder såg ut (vet inte om ni minns de ganska detaljerade beskrivningarna av hennes kläder). Vad kunde passa bättre till en tjejig layout med vilda västern-tema? När jag sen såg att Katja hade fått in de här härliga Thickersbokstäverna,  fick de också hänga på.
image325

Allt material till layouterna finns att köpa på Katscrap. Och det finns fortfarande chans att vinna en CUTTLEBUG!!!!! Ända fram till 10 december kan du vara med och tävla, så skynda er in och var med, vetja!

Så måste jag ju bara berätta om dagens roligaste barnreplik... Barnen och jag har varit i stan idag och handlat lite julklappar och FIKAT, naturligtvis, kan man ju inte missa när man är i stan! När vi satt där djupt försjunkna i våra chokladbollar så säger Albin plötsligt:
- Jag var den första ungen ni fick!
- Ja, det var du, svarade jag.
- Mmm, och sen fick ni Agnes.
- Jajamensan.
- Men mamma, kommer det fler ungar i den här familjen får de gå till försäljning med en gång, för nu räcker det!