Våren!!!!

Jag var ute en runda för att ta lite foton till ett (eller rättare sagt ett par) projekt jag håller på med, och jag bara måste visa vad jag hittade, lite sådär halvt förskrämd i ett hörn av trädgården:

image437
Naturligtvis har jag gjort det blåa ytterligare lite blått i PS...

De här härliga små solarna har lyst i rabatten i ett par veckor nu:
image438

och såna här poppar upp här och där i gräsmattan:
image439

Så nog är det vår alltid! :-)

Och jag har gjort FLEER layouter som jag är supernöjd med, men inget av det kan jag visa upp ännu, tyvärr, för jag passade på att delta i några roliga tävlingar när jag ändå hade sånt scrapflyt. Layouterna kommer upp efterhand som det är OK enligt de som håller i tävlingarna.

Just nu sitter jag och filurar över ett underbart DT-paket från Katscrap, ett gäng gulliga och roliga stämplar från Inspirationshuset, och ett sponsorpaket till nästa månadsutmaning på Svensk Scrapbooking, så massa alster kommer upp inom kort.

Min prickige lille pojk (vattenkopporna, omgång 2) sitter också och pysslar, fast med sin nya Play-Doh apparat som han fick som tröstepresent för att han inte kunde vara med i går när dagis firade invigning av sina nya lokaler.

Tjingeling!

Det var min mojo som kom tillbaka!

Nä, det var ingen enångsföreteelse! Idag har jag scrappat två layouter i rasande fart, och jag är ganska nöjd med dem också! Yippeeee!

Den ena ska ni få se, men den andra är till en tävling, så den kan jag inte lägga upp förrän den ligger uppe i butikens blogg.

De här fotona har jag varit så sugen på att scrappa såå länge! Hon är så förbaskat rolig Agnes med sitt utklädande. Här har hon favoritmössan, som farmor stickat till henne (hon är så kär i den här mössan att farmor fick sticka en likadan röd, så att hon har en att ha på sig när den andra är i tvätten), Albins stetoskop, fina Me & I-byxor och hela magen full med dregel... Undrar om hon någonsin ska sluta dregla, tjejen. Nu har hon tre hörntänder kvar, sen har hon fått alla hon ska ha.

Så här är hon, bruden med den coolaste stajlen man kan tänka:
image434

Jag var tvungen att fota, för den här fanns inte en möjlighet att knöla in i scannern. Som så många andra har jag fotat ett par detaljer också:
image435
Blomman är av band, och jag har stuckit i en vanlig knappnål (som jag knipsat av spetsen på först) och hängt på en stjärna från ett mobilsmycke Albin tog i en 10-kronorsautomat på ICA men sen inte ville ha för att det var för "tjejigt"

image436
"Ihopknölat" band och blommor, lindat med pärlfloss.

På scrapbordet ligger ytterligare en påbörjad layout, det ni!

Jag är nöjd!!!

Ja, nästan, det vill säga att jag är jättenöjd med layouten men inte scanningen och sammanfogandet. Jag blir aldrig kompis med den nya scannern!!! Jag saknar min gamla Agfa, och sliter mitt hår över att det inte finns drivrutiner till XP för den. Det är därför jag är så dålig på att visa upp mina layouter här på bloggen, för de blir  apfula så fort jag försöker få in dem i datorn. Och fota är inget alternativ med skruttkameran, så skevt och fult och suddigt...

Men den här layouten måste jag bara visa upp. Slängde ihop den på en timme igår efter att ha haft total scraptorka i flera veckor, och jag bleeev så nöjd. Jag satt och surfade runt och fick helt plötsligt idén till denna, redigerade till ett foto (har lagt på ett filter som heter diffus glöd) och skrev ut lite snabbt (hade ju aldrig gått med gamla skrivaren, så jag får väl se det positiva med att ha bytt). Sen snodde jag ihop det hela. Inspiration till att skära ut mittendelen av Bazzillhjärtat har jag fått från
Morfen, och färginspiration och lite av upplägget hittade jag på en blogg som jag tyvärr inte kommer ihåg vilkens det var, jättesynd, för dit hade jag velat återvända och insupa mer inspiration... Nåja, får väl ut och leta.

Här är layouten i alla fall. Mosteremma tog det här söta fotot på Agnes på lillejulafton. Hon lyckas verkligen få till det med roliga vinklar och beskärningar på sina foton. Kan väl bara drömma om att bli en så bra fotograf som henne nån gång i framtiden... Måste ju i alla fall ha en ny kamera i så fall.
image433

Tack för titten!

Scraplov?

Nej, knappast, städlov, skulle jag nog hellre kalla det, eller sjuka-barn-lov kanske. Agnes har feber och Albin är lite hängig idag, så han kanske åker dit också. Själv städar jag bort vitt damm här i huset. Vi började riva en vägg i barnens rum i helgen, väggen mot kattvinden där Albin ska ha sin sovalkov, och den var isolerad med kutterspån uppblandat med krita eller nåt i den stilen... Tänk att sånt kan ta sig in precis överallt. Helgen tillbringade jag med att sy nya gardiner till köket, så då blev det inte mycket pysslat heller.

Några kort har jag hunnit med i alla fall, igår, när jag var i "kyrkansbarntimmarhuset", som Albin kallar det, och pysslade med gänget. Jag plockade fram ett gäng gamla Lily Kate-papper. De är helt underbart vår-härliga, och eftersom det faktiskt är vår här i Blekinge (jodå, krokusarna har slagit ut, och gräsmattan har börjat prydas så smått av tusenskönor) så fick det bli lite våriga kort med hÄnglar på.

FavorithÄngeln kommer först. Jag bytte till mig en Notch & Die Tool av Kristin mot några magnolior jag tröttnat på, och jag har använt den till att göra skåror i cirkeln för att trä igenom textremsan. Har en känsla av att den kommer att bli mycket användbar...
image429

Är inte det här vårigt så säg?
image430

Och så det söta lilla paret (som jag har totalglömt att använda innan) Även här har min nya grunka kommit till användning (åh vad jag älskar alla mina prylar, ännu fler "onödiga" sådana är på ingång nu).
image431

Och sötaste killen:
image432
Inser nu att det var över en vecka sen jag uppdaterade... Oj då... Jag har lite halvfärdigt här som ligger som ska bli klart snart, hade jag tänkt, bl.a en liten alterpryl där jag använder några av de nya "lyckliga dagar"-stämplarna jag designat åt
Katscrap (dop, konfirmation, student och bröllop), så är ni nyfikna på dem är det bara att kika in här någon av de närmaste dagarna för en sneak peak ;-)

Tjingeling!

Älskade storebror

Jag fick hem ett Basic Grey Keyplate album för ett par veckor sedan, och det har jag gjort till Albin om hans roll som storebror, och hur bra han är på att vara storebror :-) Jag har använt Two Scoops (naturligtvis) papper, brads och chipboardstickers, lite grungeboard, blandrade band och knappar. Jag har målad all grungeboard och kanterna på sidorna med akrylfärg, och chalkat med Cramy Brown. Så här blev det:

image418

förstasidans baksida, målad med akrylfärg:
image419

image420

image421

image422

image423

image424

image425

image426

image427

image428

När Albin fick se det här sa han: "Wow, vad snyggt! "
"Vilken tur", sa jag, "för det är ju till dig"...
Synd bara att det inte blev så snyggt scannat :-(

Nu ska jag gå och rita stämplar, och sen när lillskruttan har vaknat ska jag ta henne och min lille halvkrasslige son (som hade feber i morse) och åka och handla mjöl och ägg, för att baka chokladmuffins sen. Albin vill så gärna baka lite, fast jag vet att det är mest att slicka skålen han är ute efter...

Ny layout

Jag var hemma hos Jeanette i går och scrappade (och shoppade massa Me&I-kläder också...), och tro det eller ej, jag lyckades få ihop 3 (!) layouter!!! Tyvärr blev det bara en enda som blev scannad, för jag kommer fortfarande inte överrens med scannern... Jag blir så less, för nu måste jag scanna i fyra delar, och eftersom jag har en j-la display i vägen, och locket sitter fast i sidan, kan jag inte scanna alla delarna åt samma håll, och, ja, ni fattar själva. Det blir inget bra! ÅH, vad jag saknar min gamla scanner, som scannade så fina bilder utan suddiga partier och skuggor, och som det gick superlätt att knöla in layouterna i. :-(

Men ni ska ju i alla fall få se den jag scannade innan jag gav upp helt. Lisa är helt tokig i att ligga och sova hos barnen, men  Albin blir så arg så fort hon lägger sig i hans säng, och kör ner henne omedelbart. Så nu har hon lärt sig att det är ingen mening att gå dit och lägga sig förrän han har somnat... och då ser det oftast ut så här:
image417

Jag antar att nu börjar bli trötta på att bara få titta på Two Scoops nu... Håller på med ett minialbum just nu, även det i Two Scoops, men sen ska ni få slippa ett tag, det lovar jag ;-) Fast jag tror det blir en hel del minialbum framöver, för jag väntar nämligen hem en Bind-it-all!!!! En altergalning som jag KAN ju verkligen inte vara utan en Bind-it-all! Eller hur? Hur skulle det se ut egentligen?

Tack för titten!

Lite tidigt, kanske, men här är det påsk :-)

Ja, jag har skapat lite med de nya påskstämplarna, så lite påskkänsla har nog infunnit sig här. Vädret hjälper också till, minsann. Det är som om vi vore långt in i mars här. I helgen har det varit fint väder, ganska mycket sol och hyfsat ljummet i luften. Men det känns lite knas att sitta och göra påskkort innan det ens har varit sportlov...

image413
Här är Sven och Saga som håller i en lapp som är tom för egen valfri text. Jag har målat figurerna med akvarellpennor, som jag inte använder så värst ofta annars, men ibland åker de fram.

Inspirationen till Sven med hatten fick jag av min egen lillprins som var så här söt på sin påskfest på dagis förra året:
image414

Och så blev det ett kort med kvasten:
image415
Hmmm, undrar vem jag ska kunna skicka det till? Det måste ju vara någon med HUMOR i alla fall :-)

Och den här är inte så påskig, men den är av samma papper som korten, så den får hänga på här i alla fall. Det är en BOM-layout och en presentationslayout till
Katscrap, så att alla nyfikna kan få veta lite mer om mig... Om det nu finns någon som är nyfiken :-)

Jag är naturligtvis inte nöjd med det här fotot. Jag är inte direkt nöjd med några foton på mig själv egentligen, men det har jag bestämt mig för att strunta i, för vem bryr sig om hundra år om jag har en rynka i pannan eller en fläck på hakan på nåt foto i ett gammalt album...
image416

Och som synes har jag fortfarande inte tagit mig up ur glassbägaren. Jag är fortfarande helt frälst i Two Scoops, och kan inte mer än halvt längta ihjäl mig efter alla nya Basic Grey-papper (5 kollektioner!!!!) som är på ingång, speciellt efter serien Boxer, som är helt underbar! *längtar*

Tjingeling!

Ny stämpelkollektion och DT-kollega sökes!

Oj, vad jag har varit tyst här länge, inser jag nu... Det var ju en vecka sedan jag uppdaterade sist! Minst!

Jag har varit upptagen med att designa nya stämplar till
Katscrap. Och ja, vi är lite tidigt ute, men det är snart dags för påsk. Veckorna bara springer iväg, på jobbet har vi precis passerat nationella prov i svenska (oj vad jag har att läsa nu) och snart är det sportlov :-)

Här kommer Sven och Sagas påsk. Stämplarna pressas under nästa vecka, och kan förbeställas hos Katscrap från idag. Jag har pysslat ihop ett par kort med de här motiven i kväll, och kommer att lägga upp dem här till helgen, så kika gärna in då.
image412

Dessutom hoppads jag att ni inte missar att vi söker en kortdesigner till Katscrap. Jag vill såå gärna ha en kompis... Det börjar kännas lite ensamt i designteamet ;-)

Kika in i Katscraps alldeles färska nya butiksblogg för mer info!

Och TACK för alla era goa kommentarer om mina kort i förra inlägget. Jag tycker själv att jag är en lite halvtaskig kortmakare och det är därför jag är så himla angelägen om att få in en duktig kortmakande DT-kollega till att jobba med mina stämplar, men jag blev fantastiskt glad för att så många faktiskt tycker om mina kort!!!! *hjärta er*

Kram på er alla glada pysslare!

hÄnglakort

Jag fick också hem mina hÄnglar här om dagen! Denna gången var de otroligt fina, och det är ju inte utan att man tänker att så fina stämplar kommer aldrig jag att kunna rita. Men ack så söta de var... Jag har hunnit med några kort hittills i alla fall, och fler lär det bli.
image408
Här har jag embossat med buggen. Tyckte att det kunde passa bra med lite skrivet till brevflickan:-). Pärlspröten är en del av min vinst från Barnparadiset som jag vann i Allt om Scraps Cybercrop.

image409
Äntligen har jag fått tag på ett (!) ark av den här härliga gråblåa Corduroy-bazzillen som passar så perfekt till Delishpappren. Bara hoppas att jag får tag på mer så småningom, för det är så fint.

image410
Här är ett ganska enkelt kort med brevhÄngeln. Bokstäverna, Thickers från AC, har jag först sandpapprat lätt på, och duttat i med fluid chalk Creamy Brown (har äntligen fått fatt i en refill till mina törstiga dynor)

image411
Här har jag försökt använda riktigt gamla papper... De var bland de första jag köpte när jag började scrappa, faktiskt... På det här kortet syns att jag inte är riktigt bra kompis med nya scannern (köpte en ny multiskrivare i veckan). Det blir både buckligt och oskarpt, liksom. Jag tyckte jättemycket om min gamla scanner, men det finns inga drivrutiner till Vista för den att få tag på, så det var bara att packa ihop den och köpa en ny. Men jag är ändå mest glad för det, för nu kan jag skriva ut foton hemma, och slipper sitta här utan passande foton när det dimper ner DT-paket...

That's all folks!