Cybercrop...

...har det varit i helgen! Och jag har fått massor gjort, tack vare en scrapträffen i församlingshemmet idag som gjorde att jag kunde arbeta helt ostört från alla dagliga måsten. Och så hann jag med lite i kväll också.

Först ett kort till Scrappiz bonustävling, att göra egna dekorationer och använda på ett kort. Jag har gjort hjärtan, ritat, målat med akvareller och satt fast med 3D-kuddar. Och så Blush, naturligtvis. Av någon konstig anledning kan jag BARA göra kort med BG-papper nu för tiden, och då helst med Blush.
image90

Här kommer ett kort till Scrappiz kortskiss. Det är verkligen inte likt något annat kort jag gjort innan, jag som brukar lägga lager på lager och mycket dekorationer, men jag blev verkligen jättenöjd med mitt annorlunda kort! Fast Blushen kunde jag inte låta bli...
image91

Och så ett kort till med, just det, Blush... Gjort efter Hobbyhusets kortskiss.
image92

Och nu hade jag tänkt börja lägga upp layouterna också, men nu börjar blogg krångla, för ovanlighetens skull, så det verkar inte som om jag får upp fler bilder i kväll. Lika så gott det, antar jag, för jag borde väl ligga och sova nu.

Så måste jag ju berätta att jag har vunnit Sanna F's bloggutmaning med layouten "en pojkes tankar" *pekar neråt*! Det innebär att stafettpinnen nu går över till mig, och jag kommer inom ett par dagar att lägga ut en alldeles egen utmaning här på min blogg, så håll utkik!

Godnatt och ha en trevlig Valborgsmässoafton allesammans! Själv tänkte jag  mysa vid brasan och dela en flaska vin med Jeanette.

Det har varit en bra vecka, hittills!

Ja, det har det, eller, i alla fall blev det det till slut efter att ett efterlängtat paket varit på villovägar ända sen i fredags. I går kom det äntligen fram, och i det fanns bl.a. den här lila coolingen:
image86
Åh, så bra den var! Precis så stor och rymlig som jag hade tänkt, och alla mina verktyg fick plats. Den blir perfekt att ha stående på skrivbordet, och bara bära med sig när man ska iväg på träffar. Jag får inviga den på söndag då det är dags för träff i församlingshemmet. Det är ju egentligen helt perfekt att ha träff denna helgen när både
Scrappiz  och Hobbyhuset har Cybercrops, för då får man i alla fall pyssla i fred de timmarna.

Paketet med Toten innehöll dessutom bl.a en embossingfön, världens snyggaste chippisar från Prima, och en hel hög svarta och vita Bazziller.

Idag dök det upp ännu en kul grej i brevlådan; ett nytt DT-paket från Scrap & Gift Corner, och ååååh, vilka underbara papper det var, från Delish Designs. Jag blev helt förälskad! De var underbara, i milda, härliga färger, och oerhört vackra mönster, och jag svär, de t.o.m. LUKTADE gott! Jag har så många idéer just nu...

Idag har vi också varit och gratulerat min farmor, och det här är vad hon fick av Albin och Agnes:
image87
Ett grattiskort med Milda Matilda på. Visst är hon söt? Och, naturligtvis, Lily Kate-papper. Älskar dem just nu...

image88
Framsidan på ett minialbum i 6X6". Upplägget med texten på remsorna i kuvertet har jag liftat från Muhren, och det runda brevmärket är ihopsatt av två av de shapes som är till CK Typist plus hjärtat från Folk Minis. Albumet innehåller bilder på barnbarnsbarnen Albin och Agnes, därav titeln (tack Kristin för det uppslaget)

image89
Och så här hade jag paketerat alltihop.


Nähä, nu ska jag gå och klappa och lukta lite mer på mina nya papper och fundera ut vad jag ska hitta på för något roligt med dem... :-)


Färgstarkt!

Jag och Carina hittar på utmaningar till varandra, som ett ömsesidigt mentorskap, och min utmaning är att använda så mycket färg som möjligt på en LO, vilket jag i vanliga fall inte gör... Nåväl, jag färgade på ordentligt, hade jättekul under tiden, och så här blev resultatet:

image83


Fast jag valde i alla fall ett neutralt och färglöst foto... Jag har blandat lite av varje, både band och pappersremsor, och jag blev faktiskt jättenöjd med resultatet! Och det är klart, jag kunde ju använt nån annan cardstock än svart, men nånstans måste jag ju hålla igen.

Jag blev faktiskt så inspirerad av att scrappa färgglatt att jag hakade på Scraputmaningens Elsie-vecka, och gjorde denna LO efter hennes skiss:
image84

Jag blev supernöjd med denna också, faktiskt! Jag gillar att doodla, så här tog jag i ordentligt...


Ibland faller alla bitar på plats...

...som härom dagen när jag fick ett par band och några blommor av min svägerska Jeanette. Ville använda dem genast, så jag letade igenom gömmorna och hittade det mönstrade pappret, scalloped-bazzillen och fotona från i höstas när Agnes provar sin nya vintermössa. Allt passade så himla bra ihop, eller hur? Det var länge sedan jag blev så nöjd med något så snabbt ihopslängt :-)
image79

Lika lätt fogades pusselbitarna ihop när jag såg
Sannas bloggutmaning, där hon hade målat änglavingar på ett foto. Så länge jag har funderat över vad man ska göra med det här fotot på en tankfull Albin! Änglavingarna fick, i min version, bli tankar som virvlar ut över pappret. Äntligen fick det här fotot scrappas!
image80


Gullungar

Måste bara visa mina små vårblommor, som ÄLSKAR att gunga... Visst blir man glad av den här bilden?

image78

Utmaningar...

...är något jag ofta hoppar på. Gärna skissutmaningar, som ni som brukar titta in här säkert har märkt.

Nåväl, här kommer en LO till
Katjas bloggutmaning, som jag tycker ni ska kolla in! Hon har gjort en underbar skiss, som passade perfekt till den här sidan till min BOM. Det här fotot är egentligen helt bedrövligt och svårscrappat. Jag har på mig en tröja som går i gult, grönt, och lila, minsann. Till det har jag ljusblå- och vitrutiga byxor, samt illrosa sockar! Mamma lilla, hur tänkte du? Färgmatchat, vad är det? Men i alla fall, det är ett gulligt foto, och nu är det äntligen scrappat. Det kanske dessutom är dags att jag berättar vad Jeja kommer ifrån. Mitt fullständiga namn är Jenny Eva Jeanette (Svensson, förvisso) och min finurlige farfar plockade då ihop mina initialer, "förflickade" dem litegrann, och så blev jag Jeja. Det var bara han som kallade mig för det, så jag har inte hetat det på många, många år, inte förrän jag behövde ett alias online. Då fick det bli Jeja igen.
image75

Här har vi en LO gjord till Scraputmaningens Följa John utmaning som ligger på Svensk Scrapbooking. Jag brukar i normala fall inte lifta så mycket, förutom när jag hittar en riktigt cool layout, eller en som jag kan knycka riktigt bra idéer ifrån. Det här var en sådan layout.
image76

Här har vi ytterligare en till min BOM, till Scrapaddicteds DTutmaning där man skulle inspireras av en annons. Det har blivit en ny kul grej, att göra layouter efter annonser, poppar upp utmaningar överallt, och det ÄR faktiskt superkul! Tänk att man kan hitta inspiration på så många ställen. I alla fall, det här är att favoritfoto. Jag älskar verkligen kläderna vi har på oss, och jag tycker det här fotot är så fantastiskt fint!
image77

Några fler layouter

Jag ligger ganska långt back med att lägga upp mina alster här, så jag försöker komma ifatt så mycket det går. Här kommer ytterligare ett gäng layouter.

Den här är gjord efter förra veckans skiss på Swescrapbook, men när jag väl hann bli klar med den var det för sent att skicka in den, så jag får visa upp den här i stället. Jag tycker att det rosaröda blush-pappret är helt underbart, och visst kan man väl använda rosa även till en kille? Och ja, det är riktiga pengar på. Jag rotade lite i gömmorna här och lyckades hitta några mynd från 50-talet som passade bra.
image72



Den här LOn gjorde jag igår när jag satt och pysslade tillsammans med Jeanette. Vi invigde mitt ommöblerade pysselrum, där jag vridit skrivbordet så att man nu kan sitta två och pyssla. Och med tanke på att det oftast är vi två som pysslar tillsammans är det ganska skönt att slippa släpa ut alla prylar i matrummet, utan ha dem på plats. Och det här är verkligen Albin i ett nötskal! Han kan inte sitta stilla i soffan hur mycket han än försöker!

image73


Ännu en LO till Albins album där jag använt rosa. Jag ville göra en med BB-fotot från när vi fick Agnes även till honom, och den här gjorde jag efter månadens skiss hos Hobbyhuset. Ja, jag vet, jag vann där förra månaden, och jag har inga förhoppningar om att vinna denna månaden också, men jag tyckte att det var en förbaskat kul skiss:-)
image74

Så måste jag dela med mig av vad min finurlige son sa till sin flickvän igår när de lekte här hemma:
"Jag ska vända din hjärna upp och ner så att du kan prata baklänges" (jag tror de lekte doktor) Tänk om det hade varit så enkelt :-)


Mina första DT-alster för Scrap & Giftcorner

Dessa skulle jag lagt upp för många, många veckor sedan om inte datorn hade krånglat hela tiden, eller rättare sagt, bloggen, eller, jag vet inte vilken av dem som krånglat mest. Antagligen är datorn för gammal eller dåligt uppdaterad för att klara av bloggen :-).  Nåväl, här kommer de i alla fall:

Först en bild på Albin när han var knappt ett år. Den gröna snirkeln är utklippt ur det mönstrade pappret. Pilligt till tusen, men det var det värt!
image65


På denna är jag mest nöjd med den stora, fina, underbara blomman. Visst är den vacker, och jag blev så glad när jag hittade den i mitt DT-paket. Fjärilen som sitter på blomman är även den utklippt ur pappret.

image66

Här har vi Millan, Albins lilla söta flickvän ;-) Visst är hon underbar med sina rosa simglasögon?
image69

En liten altrad ask och ett kort.
image70

Och så naturligtvis ett påskkort, med en av mina egna drakar.
image71

That's all for now.


Hurra hurra hurra!!!!!

Jag vann jag vann jag vann! (igen)

Jag skickade ju in min lilla vårbebis *pekar neråt till föregående inlägg* till Hobbyhusets skisstävling förra månaden, och idag fick jag ett mail om att jag vann!!! Vädret är ganska trist här nere, lite regnigt, mycket blåsigt och ganska ruggigt, men här inne i mitt lilla dator/hobby/allmännaskräprum lyser solen minsann!

Jag har massor av layouter jag vill visa upp härinne på bloggen, men så fort jag försöker posta minsta lilla bild får datorn spader och knyter i det närmaste en rosett på sig själv. Försöker övertyga sambon att en ny dator är en absolut nödvändighet, men han är inte riktigt inne på samma linje som jag. "Men vaddå, Blocket funkar ju" säger han, och det är huvudsaken :-). Jag får väl hälsa på hos
Karoline snart och försöka lägga upp lite nytt, men hon har sjuka barn just nu, så det får vänta. Under tiden så försöker jag ladda upp lite då och då i mitt Scrappizgalleri, så det går ju att kika in där om ni är nyfikna.

http://www.scrappiz.se/Coppermine/profile.php?uid=4619

En riktigt glad påsk på er allihopa!