Taggad...

av Carina, har jag blivit. Tack, vännen, du är bara för go!

image229

Nu ska jag, om jag har fattat rätt, inom sju dagar skicka ett kort till någon, samt tagga fem nya personer.

Jag vill gärna tagga några av de goaste, duktigaste, mest inspirerande tjejer jag vet, nämligen mina kära teamkollegor på Svensk Scrapbooking:

Katja: För att du är en suverän scrappare, kortmakare och stämpeldesigner. Dessutom är du cool ;-) modig och generös... Du inspirerar mig massor!

Morfen: Du gör de mest fantastiska layouter och alster och inspirerar genom dina skisser och utmaningar. För att du uppmuntrar och sprider glädje genom dina vänliga ord.

Anki: För att du utvecklas enormt som scrappare och har en underbar stil på dina layouter. Så ofta lockar du till skratt och du har en härlig attityd.

Hilda*Stina: För att du är så duktig på det du gör. Älskar dina vackra, lugna, finstämda layouter. Gillar också dina kluriga utmaningar som verkligen får igång mig när det behövs som mest.

Hedda_94: Så ung och så fantastiskt duktig! Det finns ingen gräns för hur långt du kan gå! Dina layouter är så tekniska och välarbetade, och samtidigt så lekfulla!

Dilorf: Tjejen som gav digiscrap ett ansikte (för mig). Du gör de mest fantastiska layouter, och jag beundrar din stil massor!

Lina_K: En idéspruta och organisatör av stora mått, liksom en fantastisk scrappare!

Ni rockar verkligen, tjejer! Och ja, jag vet, det blev sju stycken, men jag kunde inte välja bort någon av de här tjejerna.

Coola kort

Jag har fått förmånen att jobba med Katjas underbara coola stämplar. Jag blev helt förälskad i de här sötnosarna när jag fick se dem på hennes blogg förra veckan, och jag gillar dem ännu mer nu när jag har fått jobba med dem. Albin blev överförtjust i den här coola killen, och  sa: Mamma, den vill jag ha på alla kort jag ska ge till mina kompisar när de fyller år. Kortet är gjort efter denna veckas kortskiss på Scrappiz.

image226

Själv gillar jag den här tjejen mest av alla. Av någon konstig anledning har de spelat Pink på Mix Megapol varenda gång jag har satt mig i bilen denna veckan, så jag tror det var därför hon fick ha dessa färgerna. Hon heter förresten Cheeky Nikkolina. Det här kortet är dessutom mitt bidrag till kortutmaningen på Svensk Scrapbooking.

image227

Och så har vi de här sötisarna. Tycker de här stämplarna passar otroligt bra till Love Elsie-serierna. De är tuffa och coola, precis som papprena. Det syns inte i scanningen, men mittpartiet på det här kortet är genomskinligt. Det kunde jag ju inte heller låta bli att prova på ett kort, nu när jag har gjort det på en layout.

image228

Vill du se mer av Katjas stämplar så finns det fler motiv på hennes blogg.

Detta underbara format!!!

Mitt bidrag till Magdas Andy Warhol-tävling. Emma kom och skulle visa upp ett gäng foton hon hade framkallat. Det här fick hon inte behålla, utan det norpade jag. Det passar ju perfekt till en tävling på detta tema! Och detta underbara format att scrappa i! Det går snabbt, känns härligt nytt och annorlunda, och är så himla, himla roligt! Och så bara älskar jag Obscure-papprena från Basic Grey.

image225

Publicerad på Swe Scrapbook...

...blev denna som jag har gjort med en stor nypa Carina-inspiration. Hon hade gjort en så läcker layout med genomskinlig mitt på, och cleartokiga jag ;-) kunde ju inte låta bli att norpa den idén. Och så när jag såg färgkombon på Swe Scrapbook förra veckan blev det den här:

image224

Ett kort till Olof...

...som fyllde 2 för några veckor sedan. Tyvärr kunde vi inte gratta honom då, så vi gjorde det i dag i stället. Han fick ett himla roligt flygplan, och det här kortet:

image223

DIY - 6X12"-album

Japp, jag hade ju lite funderingar över vilket album jag skulle köpa till mina 6X12"-layouter, men så tänkte jag: Köpa? Jag kan väl göra själv! Så jag tog en vanlig ringpärm i papp, ni vet den här typen man fick i skolan, kapade av några centimeter på bredden, och dekorerade framsidan med lite allt möjligt smått och gott. Jag hade turen att ha en kraftfärgad pärm, så jag lät resten vara precis som det är, men annars kan man ju klä in dem i papper eller tyg.
Så här blev det:

image221

Till layouterna tog jag vanliga A4-plastfickor och sydde två sömmar några centimeter ifrån den befintliga hålremsan. När jag sydde stoppade jag i ett vanligt kopieringspapper med linjerna utritade i plastfickan. Jag drog bort pappret där själva layouten ska vara (det blir ju perforerat av maskinsömmen, så det går lätt att riva bort), men lät det sitta kvar mellan sömmarna. Jag stoppade också ned en remsa cardstock för stabilitetens skull mellan sömmarna och tog hål för ringarna genom både plastficka och cardstock på en gång.

image222

Så där ja! Nu återstår bara att fylla albumet med layouter i detta roliga format!

Idag kom Scrapbooking m.m

Och i den fanns min layout "en liten sparv" på s.66... Var bara tvungen att berätta det :-)

Nytt format

Okej. Här tog vi ut svängarna ordentligt...med färgerna alltså. I vanliga fall brukar jag vara ganska snabb att haka på nya trender och prova allt nytt jag ser, men det här med att scrappa 6X12 satt långt inne. Fast slutligen kunde jag inte stå emot längre, och så här blev de, mina första (nästan, den allra första gjorde jag till en färgutmaning på SweScrapbook, så den får ni se om ett tag, förhoppningsvis ;-) både där och här) layouter i 6X12:

Först en stående. Jag kan inte bestämma mig för vilket jag gillar bäst, stående eller liggande, så jag blandar. Det finns tydligen album i bägge formaten, men jag vet inte vilket jag ska skaffa. Får se om det är någon shop som har något med sig på någon mässa nån gång att klappa lite på ;-).
image219

Och så en liggande på våra två primadonnor, mor och dotter. Swirlen uppe i vänstra hörnet är från Peterlina, och snirkeln på blomman har jag böjt till av aluminiumtråd (ett mycket tacksamt material)
image220

Jag kan ju säga att det lär bli massa fler layouter i 6X12 framöver. Hade tänkt använda formatet till de där bilderna man gärna vill scrappa men som varken passar in i barnens album (12X12) eller min BOM (lettersize), ni vet, om saker runt omkring, katterna, bilder från vuxenfester ;-), jobbet och sånt.

Så måste jag ju mumla till lite om en liten hemlis... Mina drakar gör sig redo för att lyfta ;-) Kolla in Petrasos blogg så får ni se. Det är ju inte utan att man är lite mallig...

En otroligt duktig fotograf...

har jag turen att ha till lillasyster. Hon har en otrolig känsla och förmåga att fånga de här små underbara ögonblicken i vardagen som en annan missar, och jag tycker det är otroligt roligt att scrappa hennes foton. Ibland hittar jag små underbara överraskningar i datorn när hon har varit här, och precis så är fallet med dessa båda foton. Dem hittade jag på skrivbordet för några veckor sedan, och kunde naturligtvis inte låta bli att framkalla och scrappa.

Visst är kontrasterna helt fantastiska i den här bilden, stillheten hos den sovande Agnes mot landskapet som viner förbi i ett enda suddigt blurr utanför bilrutan. Journalingen var given här - att berätta om Agnes livlighet i kontrast till stillheten när hon sover - och även titeln.

image217

Det här fotot tog Emma när Albin, helt utslagen, tog en paus i lekandet. Jag tycker han ser så härligt uppkäftig ut, och med sin Lars Winnerbäcktröja (tre nummer för stor, men han skulle prompt ha den när vi var på Winnerbäckkonserten i Ronneby förra sommaren) och svarta stuprörsjeans ser han verkligen ut som en liten rockstjärna! Det är faktiskt första gången jag har en titel på engelska på en layout, om man bortser från låttitlar då...

image218

Min knasiga tjej!

Agnes är helt galen i att klä på sig. Hon kommer med Albins hattar på huvudet titt som tätt, hans cykelhjälm åker på så fort hon bara klarar av att lägga vantarna på den, och gud nåde mamma om hon sätter ifrån sig tvättkorgen där lilla fröken kan nå den, för då vet man inte vad hon sätter på sig. Här var det pappas kalsonger som åkte på. En ny trend, kanske?

image215
Jag har gjort den här som ett bidrag till Scraphönans lifttävling, men det är väl ingen som undgår att se att jag dessutom är väldigt inspirerad av
Carinas underbara busiga lapp på lapp på lapp stil (tack vännen för att du gör saker underbara nog för att få igång mig när jag av nån anledning inte har fått till nåt som jag är riktigt nöjd med på flera veckor)

När Agnes inte försöker iklä sig pappas (eller storebrors) kalsonger är hon väldigt glad i att springa efter honom och gosa med honom, och är inta pappa hemma låter det pappapappapappapappa konstant, ända tills han kommer hem. Jag har aldrig varit med om maken till pappagris! Och en layout om det har det naturligtvis också blivit. Jag älskar kombinationen svart - vitt - rosa, och det har blivit fler layouter i samma färgkombination, men de får ni inte se ännu ;-)


image216


En canvas till jobbet

Tänte ha en canvas vid mitt skrivbord på jobbet på mina sötsmulor. Gillar det här fotot taget på minizoo på Ölands Djurpark för ett par veckor sedan. Och inte desto mindre gillar jag pappret! Fick hem alla pappren i BG's Obscure och Recess (och Periphery till Jeanette) igår och de är helt fantastiska alla tre! Obscure bara sprakar av färger och Recess är sååå snygg. Vill bara scrappa hela tiden ju!

image214

Jag har klätt in hela canvasen med papper den här gången, och använt ett sandpapper för att få de nötta kanterna. Har limmat fast allting med mitt Gloo (som jag för övrigt tycker är helt värdelöst, bara rinner, kladdar och bubblar papper, men det måste användas upp, och tildalimmet är slut...)

Snabbscrappat...

Jag gjorde en layout i går kväll till en utmaning hos Scrapaddicted. Man skulle freestyla loss och göra sånt man inte brukar. Jag använde mig av en hel del tekniker jag brukar använda, men inte tillsammans... Och så försökte jag att bara slänga ihop den, utan att tänka för mycket, utan att flytta runt, testa och prova en massa, som jag brukar göra.

Tycker det här fotot på Agnes och Palle är helroligt. Hon tycker verkligen det är jätteroligt att vara med pappa och hitta på en massa skoj! Det blir kul för henne att vara hemma med honom ett par veckor nu medan jag ska jobba.
image213

Ett par layouter...

...har blivit till i mitt scraprum de senaste dagarna. Inspirationen är det väl lite sisådär med, men den kommer nog. Fick hem ett härligt paket från Scrapaddicted idag, så jag får väl se vad jag kan få ihop av det i kväll.

Den första layouten är till Hedda_94s underbara skiss på Svensk Scrapbooking. Hjärtat har jag klippt ut i filt och sytt fast på layouten med konstsilke, och ordet love har jag böjt till av ståltråd.
image211

Den andra är till Scrapaddicteds bloggutmaning, där man skulle använda sig av saxen... Jag har klippt kanten runt journalingen, klippt ut rutor ut pappret (Love, Elsie: Roxie Quilt), bokstäverna samt chipboardfigurerna, som jag har gjort själv, mycket inspirerad av de som finns till Love, Elsie-serien. Dikten har jag hittat i Scrappiz digra arkiv, och den är bara sååå Agnes! Det är exakt som hon är nu. Hon har ett lock till en primaburk i munnen - det säger väl allt.
image212

Scrapsugen!!!

Men inte kommer jag nånvart inte! Jag har hållt på med lite olika projekt till olika saker ett tag nu, så det var länge sedan jag scrappade något bara för att... Och så har jag gjort massa saker med familjen också. I tisdags var vi på Ölands Djurpark, och naturligtvis kunde jag inte låta bli att tvinga in familjen på IKEA på vägen hem. Jag var bara tvungen att köpa mig lite ny förvaring till pysselrummet för att försöka få ordning på alla prylar som överföll mig så fort jag bara vågade glänta på dörren in hit ;-). I går lade jag nästan hela dagen på att försöka sortera och reda upp i röran här med en lillasyster och två små barn springande runt benen på mig, och jag är långt ifrån färdig, men nu ser man i alla fall skrivbordet... Jag insåg ganska snabbt att jag hade behövt köpa bra mycket mer på IKEA än vad jag gjorde. Idag har vi lagt hela dagen på att måla huset. Det skulle varit klart för länge sedan, men det har ju inte gjort annat än regnat denna sommaren, så det har inte varit lätt att få ihop. Så äntligen nu i kväll när barnen somnat satte jag mig ner och började plocka ibland mina foton och papper, och ingenting hände. Jag plockade fram några skisser och vände och vred, men nääe, ingenting. Inte ens en lift kunde jag få ihop. Kunde inte bara förmå mig att börja. Jag har surfat runt på nätet ett tag och letat inspiration, men näpp, inte det heller. Inte ens att kolla igenom min "lattjolajbanlåda" (en låda där jag lägger nyinköpt jag inte har sorterat in ännu) gav något. Så till slut sket jag i alltihop och satte mig och tecknade i stället. Scrapblock? Ja, kanske. Jag antar att scraplusten kommer åter när jag minst anar det. Får väl framkalla lite bilder, det brukar hjälpa.

Men, idag har jag något att visa upp i alla fall! För ett tag sedan scrappade jag tre canvasar till vardagsrummet, men jag har inte visat dem här ännu, för jag ville spara dem till att visa upp i samband med månadsutmaningen för augusti på
Svensk Scrapbooking som består just i att scrappa en canvas. Sugen på att vara med? Kika in på forumet och läs mer.

Så här ser det ut på vår tidigare så trista vägg:
image209

Och här har vi den mittersta i närbild:
image210