Wow vilken respons!

Tänk att så många har kommenterat min clearlayout, både här och på Scrappiz! Det hade jag aldrig väntat mig, och det värmer så otroligt gott i ett pysselhjärta som mitt. Tack, goa vänner, för att ni genom era kommentarer ger mig så otroligt mycket mer skaparlust och glädje och stolthet över det jag gör. Tack!

Och tack söta goa Annyt för clearalbumen som dök upp här igår! Jag har beställt hem lite grejor till dem, och kan knappt bärga mig tills jag får sätta igång. Och när jag ändå är igång med tackandet, tack till världens mest begåvade Carina som visade upp sitt underbara clearalbum i sin blogg idag (hoppas att ni har varit inne och tittat) och gav mig massor av inspiration till mina album. Gissa om jag blev ännu mer sugen på att börja efter att ha sett hennes!!!

Nåja, i brist på material till mer clearskapande fick jag nöja mig med en "vanlig" LO idag. Jag tittade in på Katjas blogg här om dagen och fick syn på en så underbar layout så jag höll på att sätta teet i vrångstrupen. Jag bara kände att jag måste lifta den, och så här blev min version. Nånstans på vägen råkade det glida in lite mönstrat papper, trots att jag tänkt hålla den lika ren som Katjas, men så blir det ibland. Jag bara älskar det här fotot på Agnes tandlösa leende, har scrappat det förr, och kommer säkert att scrappa det igen.

image175

I väntan på clearalbum...

...har jag inte riktigt kunnat släppa det här med genomskinlig scrapbooking, utan jag går och funderar på det mest varje dag. Konstigt hur man kan bli besatt av en tanke sådär... Jag har sett så fina layouter med delar av OH-plast, men jag har ingen OH-plast hemma, eller, ja, jag vet att jag ska ha nånstans (man är ju inte för inte lärare) men långt ner i gömmorna dit det skulle ta en halv dag att gräva sig. Men så satt jag och filade på en LO efter en skiss hos Easer och så slog det mig att jag faktiskt hade något genomskinligt i passande storlek att scrappa på, så jag lyfte över hela layouten på det i stället, och så här blev resultatet:

image174

Det var inte lätt att fotografera layouten så den kom till sin rätt, och att slänga den i scannern skulle ju inte göra saken bättre. Journalingen är inte så lätt att se på fotot heller, men så här står det:

Följande dialog utspelade sig hemma hos oss en helt vanlig lördag i maj:
- Mamma! Agnes tog min klubba!
- Men då får du ta tillbaka den.
En stund senare kom mamma ut i hallen och hittade Agnes så här.
- Men Albin, tog du inte klubban ifrån Agnes?
- Jo, en gång, men hon tog den igen!

Och vad jag har använt till bakgrund? "Glaset" (plast) från en billig IKEA-ram.

Vill också tacka för alla kommentarer jag fick på min förra LO! Wow, vad kul att ni gillar nåt jag gör SÅ mycket! För er som undrar är moln(tyg)pappret och textpappret ur Love, Elsie-kollektionen Toby, det gröna med prickar på är från K&Company Addison, och bilarna, husen, träden och flygmaskinerna har jag ritat och färglagt med akvareller.

Kram till er alla!

Har liftat Carina!

Hon blev ju jackad på Scraputmaningen i måndags, och jag kunde naturligtvis inte låta bli att lifta hennes underbara LO, och blev också publicerad med den. Det här fotot är rent ut sagt uselt. Det var moster Anna som var ute och flög med Albin när han var pytteliten (evigheter sen), och det är både suddigt och mörkt, men ganska kul. Jag har knyckt ganska många saker från Carinas layout, men gjorde den lite mer "grabbig" genom att sätta dit lite flygmaskiner och bilar. Titeln knyckte jag också rakt av, tyckte den var så bra... Tack Carina för inspirationen!
image173

Lite kort...

har det blivit nu i veckan. Jag fick ju nya hÄnglarna för ett tag sedan, och har stämplat och färglagt en del, och då får man ju göra något av dem! Så här kommer en radda...image167

image168

image169

image170

image171

image172

Ett par nya layouter

Den första är en lift av Hilda*Stinas layout "Vackra blå ögon" till hennes bloggutmaning (som jag tycker ni ska kika in och titta på). Det var riktigt riktigt länge sedan jag scrappade något med så mycket blått, så det här var verkligen en utmaning. Fotona tog Emma (som faktiskt just nu sitter i min pysselhörna och pysslar kort. Ännu en man har dragit ner i träsket) på Albin i vintras, och de är så fina så det är inte klokt. Glad att jag fick tillfälle att göra något med dessa foton!
image165

Nästa layout är till en tävling hos Scraphönan. Den är en lift av en av Cattis läckra layouter. "Tingestarna", som Albin kallar dem (Mussefigurerna) på det röda pappret har jag gjort med hjälp av en schablon och chalkdyna. Den lilla röda gummilappen till höger om fotot var det som gav mig idén till Mussetemat. Den är från ett par badbyxor jag köpte till Albin här om dagen, och efter ett dopp i granntjejens pool kom han hem med den i handen. Den hade lossnat, och tur var väl det, annars hade den här layouten aldrig blivit gjort :-)
image166


Mitt bidrag till Scrappiz vår- & sommartävling # 3

Puh, det här var inte lätt att få ihop! Den här deltävlingen var den klurigaste hittills. Temat är "stämplat", och man ska ju då följaktligen använda så mycket stämplat som möjligt. Man får ett extrapoäng för varje stämpelteknik man lyckas klämma in, maximalt 10p. Jag tog tillfället i akt och fixade till min gamla Ikea-Moppe för att ha stämplarna i, nu när jag har samlat på mig en del. Den var redan laserad i blått, men lådorna vände jag bak och fram, limmade dit ett band att öppna med, och klädde in lådfronterna med papper. På så sätt kan jag bara vända tillbaka lådorna om jag tröttnar, eller kanske göra nåt kul med andra sidan också för variation ;-) Så har jag dekorerat med stämpelmotiv, naturligtvis, och massa annat smått och gott.

image162

Rakt framifrån. Pappret med hjärtana har jag stämplat själv,och skyltarna har jag gjort genom att stansa ut bokstäver med Quickutzen, limmat fast på vit bazzill med ickepermanent lim och sedan duttat med chalkdyna. Pilarna längst upp till höger är potatistryck med akvarell och hjärtana vid hÄnglar och magnolia är embossade med rött pulver. Kronorna är färglagda med torrchalk, och de och Tildas bubblor är lackade med 3D-lack. Hjärtat längst ner är potatistryck med akrylfärg, och blomman är maskad på staketet längst ner till höger. Dessutom har jag färglagt alla stämplade motiv med akvareller och chalkat alla kanter, inklusive kanterna på själva lådorna. Hoppas jag får alla 10 poängen...
image163

Så här ser en låda ut utdragen.
image164

Nu ska jag bara ta tag i lådorna invändigt ochlaminera ark till mina EZ-monterade stämplar som just nu ligger huller om buller i påsar.

Så måste jag tacka för alla underbara kommentarer jag fått härinne och på Scrappiz de senaste dagarna. Det är så kul att höra vad ni tycker om mina alster, och jag blir så glad över att ni blir inspirerade av det jag gör. Tack för att ni finns!

Kram

För jag är dagens scrappiz...

...för jag är dagens scrappiz, för jag är dagens scrappiz... Fy fan vad jag är GLAD *hoppar runt och dansar, fast på tå för att inte väcka barnen*

Alltså, vilken häftig känsla, att bli uppmärksammad på det viset. Tack
Monica för att du valde mig! Och tack för de fina orden. Fast det är inte förrän i morgon jag "går på". Eller, ja, klockan har ju passerat midnatt...

Det får väl nästan firas med en ny layout, eller hur? Den här har jag gjort idag till Scrappiz Resonable Ribbonstävling. Jag hade inte tänkt vara med i den tävlingen över huvud taget, tyckte att där redan fanns så otroligt många snygga layouter så att det inte var någon mening att ens försöka. Jag tog nog ut mig på deltävling #3 i vår- och sommartävlingen också, för all inspiration har varit som bortblåst sedan jag gjorde klart mitt bidrag till den. Men så fick jag en idé om hur jag skulle kunna använda riktigt många band på layouten och då var det lika bra att ladda upp den också.

Idén med att sätta hjärtan runt kanten har jag tagit från Carina, som har ritat en så fin hjärtbård runt ett par layouter på sin blogg. Hon i sin tur har inspirerats av Annyt. Jag har använt röda hjärtbrads som jag har haft liggande i evigheter (bland det första jag köpte när jag började scrappa tror jag). Jag har satt fast bandsnuttar runt fotot med häftapparaten och även använt band till att skriva journaling på.  Jag har använt min fotopenna till det, för den flöt inte ut lika mycket som alla andra pennor jag har.

Jag tycker det här fotot är så roligt. När jag beskar det och förberedde för framkallning tyckte jag det var lite synd att Albin gjorde en så ful min, men då såg jag inte Palle. Det syns inte så väl här på bilden, men han sitter bakom barnen och grimaserar hej vilt. Och ärligt talat, det såg inte jag förrän jag fick det färdiga fotot i min hand. Så då tyckte jag nästan att det var lite synd att inte Agnes grimaserar lite också :-)
image161

För Emma har tagit studenten...

... fy fan vad hon är bra!!!

image158

Emma gillar rödsvart mer än blågult, så därför fick hon en scrappad skylt i just svart, vitt och rött. Fotot på skylten tog vi när jag tog studenten (för flera evigheter sedan). Emma var då 3,5 år ungefär och provade min studentmössa. Och idag har mina barn provat Emmas studentmössa, så deras studentskyltar är därmed säkrade :-)

Ett kort fick hon också, lillsyrran, även det i svart och rött, med en lite "punkigare" studenttjej än de vanliga studentstämplarna. Jag tror ärligt talat inte att en magnolia- eller hÄnglastudent hade passat på ett kort till Emma, så jag fick rita mig en egen.
image159

Hon fick även den här layouten som jag gjorde på scrapträffen 2 juni. Den vann jag faktiskt pris med i Scrappakaljas utmaning att använda präglingsfolie på en LO. Fast jag präglade inte, jag klippte ut lite bokstäver i stil med de som fanns på det ena mönstrade pappret (Love Elsie, naturligtvis. Jag är helt betagen i den kollektionen). Den här LOn är mycket inspirerad av en underbar layout jag såg på
Carinas blogg för ett tag sedan med just det här Bazzillhjärtat. Jag har knyckt både fotots placering och doodlingen runt fotot från henne. Tack för inspirationen, Carina!
image160

Jag är inte riktigt kompis med scannern just nu heller. Retar mig på att det syns var jag har skarvat layouten... I vanliga fall fotar jag den, det går så mycket snabbare, men jag tragglar på med scanningen, för kan man få till det ordentligt blir det ju så mycket snyggare! Men skulle jag lägga ner så mycket jobb på varenda layout jag gör skulle jag inte få tid att scrappa flera :-)

Studentkort

Scrappiz hade en utmaning förra veckan om att skapa ett kort med annorlunda form. Eftersom min kusin har tagit studenten idag blev det ett kort i form av en studentmössa. Tyvärr kunde jag inte leverera det personligen idag på utsparken, eftersom jag har haft en febrig och kräkig Agnes här, men det ligger på posten på väg till henne i alla fall. Och som tur är mådde Agnes mycket bättre nu framåt kvällen. Antagligen var det värmen hon inte tålde idag.

Nåväl, här är kortet i alla fall. Jag hade ingen studentstämpel, så jag fick lov att tillverka en egen genom att rita en studentmössa och sätta dit på den här lilla hÄngeln. Typsnittet till "student" är Blossom mini, som jag fått i en Swap. Jag tycker att det är helt fantastiskt gulligt!

image157

Fler studentgrejer kommer så småningom. Emma sparkas ut på torsdag, och hon får bl.a en scrappad studentskylt, men den vågar jag inte lägga upp här ännu, om ifall att hon skulle råka kika in... Ett kort blir det naturligtvis också, med ett motiv skapat enbart för henne...

Några layouter

Det har blivit en del tävlingsbidrag på sistone. Här kommer några av dem:

Först ut är mitt bidrag till Lektyg & Hantverks skisstävling. Visst syns det att hon älskar sin gunga, lilla smulan?
image154

Denna är till en utmaning på Svensk Scrapbooking. Jag har haft de här korten liggande i snart ett år, men inte vetat hur jag skulle få ihop dem till en enhet. Fast med den här skissen funkade det. Lisa var helt galen i alla bebissaker som flyttade in när Agnes föddes, och vi hittade henne ofta liggande i babysittern eller bilstolen. Det var väl OK så länge hon var riktigt liten, men det var inte så kul längre när hon blev lite större och började fälla ganska rejält. Så det där fick hon vänja sig av med. Fast det händer fortfarande att vi hittar henne i spjälsängen när hon tror att ingen ser henne, ihopkrupen vid Agnes fötter...
image155

Och så till sist ett bidrag till Stellas skisstävling, med mina älskade Love Elsie-papper. Jag fick hem både papprena och fotot från framkallningsfirman samma dag, och när jag öppnade papperspaketet fick jag ju snabbt rota fram fotona också för att kolla om de passade ihop. Och det gjorde de ju.

Layouten gjorde jag på träffen i lördags, och knapparna vann jag från Scrappakalja i en utmaning (mitt bidrag där kommer lite senare...) Typsnittet är Marabou original :-), och jag blev tvungen att gå och köpa mig en kaka choklad för att kunna rita av M-et. Ni vet, när man har fått en idé i huvudet och inte kan släppa den... då blir man tvungen att göra såna saker. Och det blev ju ganska kul.
image156

Att scrappa en blomma...

Jag har fått lite önskemål från en del håll att visa hur jag gjorde min scrappade blomma till mors dag. Som tur var fick jag ett nytt tillfälle att göra en blomma, till Jeanette som började på ett nytt jobb i går. Så jag passade på att ta lite bilder, och här kommer beskrivningen. Hoppas ni kan utläsa hur jag menar ;-)

Jag har använt:
Papper, mönstrat på båda sidor
Chalk
Ståltråd (jag har använt en grön variant)
tunn metalltråd
en bit grönt DMC-garn
sax
avbitartång och rundtång
image148

Klipp ut 6 kronblad i det mönstrade pappret och chalkade kanterna. Jag ville ha tre med den prickiga sidan uppåt, och tre med den randiga.
image149

Tvinna en själk av 4 bitar ståltråd. Jag gjorde min ungefär 20 cm lång, men det är ju en smaksak, och böjde sen till ändarna med rundtången.
image150

Linda fast kronbladen ett och ett vid själken med tunn metalltråd. Det går lättare om man först "knycklar" ihop nederändan försiktigt.
image151

Linda först fast tre blad med den prickiga sidan (eller vad du nu har för mönster ;-) inåt i en ring, och sedan tre med den randiga sidan inåt. Förskjut den andra ringen en liten bit så att spetsen på de bladen hamnar mittemellan spetsen på de första bladen.
image152

Linda sedan det gröna garnet tätt över ståltråden för att dölja den. Lägg gärna på ett lager lim under garnet så håller det sig på plats när det har torkat. Böj därefter kronbladen utåt över en penna.

Och så här blev den lilla buketten Jeanette fick...
image153

Om du gör en blomma, säg gärna till så jag får komma och titta :-)

Och tusen tack för alla gulliga kommentarer jag fick om mitt hus! De värmde verkligen! Kram till er allihop!

Mitt lilla drömhus

Härom dagen kikade jag in till Jenny S och fick syn på det allra underbaraste lilla scrappade hus man kan tänka sig. Som vanligt när jag ser något riktigt fint började kugghjulen mala, och rätt snart var jag igång med ett eget litet hus... Jag utgick inte ifrån någon färdig stomme, utan jag gjorde en egen av kartong, som jag klädde med papper. Mycket klipp och klistra blev det och riktigt pilligt var det, men jag älskar ju allt som är småpilligt, och så här blev det:
image145
Snickarglädjen är gjord av QK lace. Fönster, dörr och dörrfoder har jag skurit ut i kartong och målat med vit akrylfärg. Profileringen på dörren är gjord av ett extra lager kartong.

image146
Till taket har jag använt min medium hörnstans, sedan chalkat, ritat streck och förskjutit varannan rad med en halv båge för att få tegelpannemönstret. Till nockpannorna har jag använt min hörnstans large. Vad glad jag blev när jag hittade den tegelfärgade Bazzillen i gömmorna!

image147
Välkommen in till Jejas Stämpelbod. Det är drömmen, att nån gång kunna sälja mina egna stämplar. Tänk vad kul det hade varit att ha en sån här liten affär att gå omkring och pyssla i hela dagarna. Får se om jag vågar göra verklighet av det en dag, eller om det förblir en dröm...

Ett par alster från i lördags

Först ut en LO med Love Elsie-papper. De är ju så otroligt tuffa, eller hur? Fotot är från Albins 4-årskalas, eller rättare sagt, från lugnet före kalaset när han satt i trappen och spanade ut efter sina gäster.
image143

Och så en layout med det här härliga Carolee's-pappret. Det var ju inte så mycket att göra med det, eftersom jag ville ha hela som bakgrund, men jag klippte ut en pil ur grön Bazzill och skrev min journaling. Titeln är tagen ur signaturmelodin till Lilla röda traktorn, och eftersom Albin även heter Sven (efter morfar) passade ju den perfekt.
image144

Jag gjorde faktiskt lite till, men en LO var till en tävling, och den andra ska bli en present, så de får jag visa upp här när de har nått sina mottagare.

En LO från idag + Jonatans kort

Nä, jag har inte hunnit fota layouterna från gårdagens scrapträff ännu. Det var ganska sent när jag kom hem i går, och i morse stack jag iväg på ännu en scrapträff, och direkt efter den satte vi oss i bilen och körde 17 mil ner till Furulund för att gratta Jonatan, som fyller 5 i morgon. Så det får bli fotat i morgon.

Måste bara berätta att jag hade jättekul på träffen igår, insöp massa inpiration och shoppade naturligtvis alldeles för mycket hos Scrappakalja :-). Annika, Marie och Kristina hade fixat och donat till det otroligt bra, med massor av fika och godis. Tack tjejer för en jätterolig träff! Längtar redan till nästa gång.

Tillbaka till i morse. Vi har ju haft träff i församlingshemmet en gång i månaden under hösten och våren, och idag var det sista gången. Janet hade köpt likadana papper till oss allihop, och vi som var där idag har skapat varsin layout av dessa papper. Så här blev min, ihopstressad på knappt två timmar om man räknar effektiv tid (hade barnen med mig, måste skvallra lite, samt fika). OK, jag vet att rubriken är lite skev, men jag hade Agnes hängande i kjolen medan jag pillade dit den, ropande "mammaaa, mammaaa" med väldigt påträngande röst. Hon var riktigt trött, stackarn, men jag försökte hålla henne vaken så att hon kunde sova hela vägen ner till Skåne.

image141

Så gjorde jag ju ett kort till Jonatan för ett litet tag sedan, men det kunde jag ju inte lägga upp här förrän han hade fått det. Jag har använt papper från Crates härliga Zoom-serie, och mina coola Gas Hogs clearstamps.
image142

Och för er som har undrat över den scrappade blomman jag lade upp förra veckan så kommer jag att lägga upp en beskrivning så småningom.

I morgon är det scrapträff!

Jag håller på att packa för fullt inför scrapträffen här i byn i morgon. Igår fick jag mina hÄnglar och ett paket från Scraproom, och i dag kom postis med mina nya Love Elsie-papper, och de är precis så tuffa som de såg ut att vara. Alltså har jag massor att greja med i morgon :-). Men visst är det svårt att bestämma sig för vad man ska ha med sig. Det är ju helt omöjligt att släpa med allt. Nåja, jag ska ju inte så långt, så är det nåt jag har glömt är det bara till att sticka hem och hämta. Och det blir nog massor av kort och layouter att visa upp här efter i morgon!