Bad to the bone

Njae, det kan man väl inte direkt säga att han är, Albin, snarare tvärtom, snäll och go. Men det blev en bra titel. Katja har lagt ut en ny bloggutmaning som jag naturligtvis tycker alla ska kila dit och titta på, och utmaningen bestod i att använda en låttitel, refräng eller filmtitel som rubrik, samt att pappersdoodla. Jag hade egentligen tänkt mig en helt annan rubrik till den här bilden, men när Palle såg den sa han Bad to the bone, och så bara dök det upp eldsflammor framför ögonen på mig, så det var liksom inget att välja på. Flammorna är utklippta ur Bazzill, och målade med akrylfärg. Tufft! Jag fick mersmak på flamesen. Kanske jag skulle ge mig på att motivlacka Albins cykel :-) För jag tror inte att jag kan få sålt barnmöbler med raggarbilar och flames på, eller vad tror ni? Det är mest prinsessor och pirater som går åt just nu.

image140

Scrappade blommor...

...verkar jag ha fått dille på. Den här gjorde jag till farmor i går. Den var superenkel att göra, och blev mycket uppskattad.
image137

Så har jag förfärdigat ett par layouter också. Den första efter en superfin skiss jag hittade på
LenaS blogg:
image138

Den andra är till ytterligare en skissutmaning på Svensk Scrapbooking, skissen är gjord av Fialia:
image139

Jag är barnsligt förtjust i typsnittet jag har använt till titel: Baby Kruffy. Det passar ganska bra till en layout om ilska, eller hur?

Min lilla sötsmula...

...fyller ett år idag! Tänk att det var ett helt år sedan hon kom till oss... Är det någon som kan förklara vart tiden tagit vägen? I morse firade vi henne med ett paket från Albin, och så blir det iväg och bli firad på alla andra ställen vi ändå ska till idag (det har sina uppenbara nackdelar att fylla år på mors dag. Tur att den inte infaller på samma dag varje år)

image136

Layouten är (som vanligt :-) gjord efter en av
Morfens skisser, även denna till en utmaning på Svensk Scrapbooking, och papprena är från Chatterbox. Egentligen gillar jag inte Chatterbox papper nåt vidare, jag brukar varken gilla färgerna eller strukturen på dem, men just den här serien är fin, och den passade bra till just den här typen av LO. Typsnittet heter Cheri, och dekorationerna har jag fått av Sanna F.

Albins födelsedagsalbum

Albin hade kalas för ett par veckor sedan, och det blev en hel del foton tagna. Av dem har vi gjort ett litet album, likadant som det jag gjorde efter Carinas beskrivning:
image133

image134

image135

Vi fick plats med massa bilder, och en hel del text, och Albin älskar att bläddra i sitt lilla album! Jag kommer nog att göra sådana här album av alla hans kalas, tror jag. Ett kul sätt att bevara minnen!

Ett par nya layouter

Jeanette och Malin var här för att pyssla igår, men av någon outgrundlig anledning infann sig ingen inspiration för mig. Jag fick inte ihop nånting av den skissen och de fotona jag hade valt ut. Men i går kväll när jag plockade fram det igen fick jag ihop det. Skissen har jag hämtat från Scrapinspiration, och den är gjord av Morfen, som gör otroligt inspirerande skisser!

image131

Så gjorde jag denna, om två busiga tjejer vi hittade halvvägs in i sopskåpet härom dagen. Den ena spärren hade lossnat och halkat ner en bit, vilket gjorde att det inte var några problem att ta sig in i det! Som tur var hade jag kvällen innan tagit ut kompostpåsen och diskat rent hållaren, och soppåsen hade de inte fått tag i (den står bakom dörren som fortfarande var spärrad). Det kunde alltså varit mycket värre :-).  Jag har återigen utgått från en skiss av Morfen, till en utmaning på Svensk Scrapbooking.

image132

Texten syns inte så bra, men så här står det i alla fall:

Era små busungar! Felicia, den lilla uppviglaren, finurlig och uppfinningsrik som få kläckte idén. Och du Agnes, hade du kunnat prata ordentligt hade du sagt ungefär så här: "Bra idé Flisan! Nu tömmer vi mammas sopskåp." Vilken tur att ni är så söta så man inte kan bli arg.

På egna hjul

En LO jag har gjort till fru Grips bloggutmaning. Fotona är från Albins 2-årskalas när han fick sin trehjuling. Hjulspåren är en av Albins legobilar som jag kört i en stämpeldyna (fast det blev inte så bra, tycker jag), och typsnittet är Wide Glide, en ny favorit! Så skulle man ju bara ha en Sihouette då, så man slapp skära ut det för hand... Som tur är är Wide Glide lättskuret, nästan bara raka linjer :-)

image130

Emma

Tänk, det känns inte alls länge sedan Emma var en sån här liten knubbis med "bonnabränna". Fast hon är 19 nu, så det var ju ett tag sen. Men visst var hon söt?

Layouten är i 8X8" och gjord efter veckans skiss på Scrappiz. Därmed är alla tävlingsmoment fullgjorda för denna månaden, och jag fick gjort ännu en sida till Emmas album :-)
image129

Carpe Diem

Igår satt jag och pysslade ihop en daglilja i papper. Ville göra nåt, men hade ingen inspiration till att göra varken kort eller nån layout. Jag plockade fram akvarellerna och målade lite blommor som kan vara bra att ha i gömmorna, och så blev det även den här. Idag kollade jag in Scrappiz veckoutmaningar, och eftersom jag hade tänkt fullfölja vår- och sommartävlingen är jag ju även tvungen att bidra i någon veckoutmaningar (och då tänkte jag knipa åt mig 4 poäng genom att delta i 4 st). Jag såg att kortskissen passade min lilla daglilja perfekt :-)

image128

Tack Cissi för en jättekul skiss!

Mitt bidrag till Scrappiz vår- och sommartävling # 2

Jag insåg precis att jag inte har lagt upp bidraget till deltävling ett här... Men det får jag göra en annan gång. Jag vann inte den deltävlingen, men jag lyckades i alla fall skrapa ihop 40 (!) poäng. Superglad blev jag! Tack alla ni som röstade på mig!

Här kommer mitt nästa bidrag i alla fall. Jag har en hel bunte bilder från Björkhaga, där vi bodde innan vi köpte huset här i Hoby. Jag har funderat lääänge på vad jag skulle göra med de bilderna, men det var inte förrän jag öppnade senaste numret av Scrapbook Inspirations (som jag inte kan låta bli att köpa då och då just på grund av alla roliga minialbum de har beskrivningar på) somjag fick idén. De kallade det här albumet för kartalbum, på grund av att det viks ihop som en karta.

Här är framsidan:
image123

Hela albumet ihopvikt är 6X6", och de små layouterna blir 5X5", ett otroligt tacksamt format att scrappa i, eftersom det går kvickt som ögat...

Albumet består av 12 st såna här 6X6"-sidor, med minilayouter på både fram- och baksidorna. Det blir alltså totalt  24 sidor, så det är gott om plats när man har många bilder. Jag har sparat några sidor till enbart journaling också.
En lyckoträff var att de enda papper jag hade med både fram- och baksidan mönstrat (från Polar Bear Press) matchade fotona perfekt!

Sidorna sätts ihop med massor utav band. Jag var uppe på Linslöjden och köpte 5 meter, men det räckte inte till att sätta ihop det som det var tänkt, utan jag fick klippa och skarva lite här och där för att få ihop det. Som tur är syns det  ju inte när väl layouterna kommit på plats.

Insidan ser ut så här:
image124

Här har vi en av minilayouterna. Jag kunde ju inte låta bli att stoppa in lite dold journaling också, så det fick bli det hemliga receptet :-)
image125

Och så en layout med lite journaling fullt synlig:
image126

På vissa layouter har jag bara skrivit. Mycket tarvar ju sin förklaring, och för att få plats med den fick jag helt enkelt välja bort en del bilder.
image127

Och så nåt annat kul. Ett av kraven för att få ställa upp i deltävling 1 var att man skrev ett bidrag till
Scrappizbloggen. Jag skickade in ett litet kåseri på vers, och det ligger uppe på bloggen just nu. Skynda dit och kolla! Jag är faktiskt lite mallig över all respons jag fått hittills. Och den som drog ner mig i fördärvet var ju naturligtvis Jeanette...


Ett par gamla layouter

Här kommer ett par i raden av alla layouter jag skickat in till Scrapbooking mm, och som de inte velat ha. Och de är inte mer än ett par-tre månader gamla egentligen, men med den takten jag scrappar just nu känns de väääldigt gamla :-)

Först en bild från midsommarafton förra året. Klart Albin skulle ha en midsommarkrans fast han är kille. Agnes var ju fortfarande för liten (fast hon hade en blomma i solhatten i stället). Hur kul det än var att dansa kring midsommarstången var det picknickkorgen och den utlovade fikan som hägrade mest, så vid första bästa tillfälle smet han därifrån och satte sig med sin älskade sugrörsdricka (som för övrigt är i stort sett det enda vi fått i honom idag). Den här layouten har jag t.om. scannat in i fyra delar, men det har tagit mig nästan hela kvällen att få ihop dem till en bild, så jag håller mig nog till att fota i fortsättningen också när det gäller 12X12"-layouter. Det finns bra mycket roligare saker att göra en söndagskväll än att sitta och bråka med PS flera timmar...
image121

Och så en layout om hur barnen badar här hemma hos oss, efter en skiss från tidningen. Eftersom vi inte har något badkar, och badbaljan av någon underlig anledning är väldigt bra att bära tvätt i, och dessutom alldeles för stor och otymplig för att förvara nånstans i badrummet, får våra barn bada i duschkaret. Det får inte plats så mycket vatten, men de tycker det är helt OK ändå. Här är det Albin som har himla kul åt duschmunstycket :-)
image122

Tänk att min stora, långa gängliga 4-åring var så här liten och knubbig för inte alls speciellt länge sedan...


Utmaningsrally

Igår var det utmaningsrally hos scraputmaningen. Jag hade planerat in att vara med, i alla fall en stund, men jag åkte på influensan så det blev inte mycket gjort. Nu ligger Albin helt utslagen också, så jag väntar bara på att resten av familjen får det med.

Ett bidrag orkade jag i alla fall göra, till Emmas album i 20X20 (lagom stort och snabbt att få klart när man inte mår riktigt bra). Det var till utmaningen att scrappa utan mönstrat papper. Jag satte dit lite blommor och blader och doodlade litegrann, och så här blev resultatet:
image120

Jag började även lifta Peterlinas LO i scrapliftutmaningen, men den ligger fortfarande här halvfärdig... Får väl lägga upp den här också när den blir klar.

Pysseldag med Jeanette

har jag haft idag .Men det blev inte så mycket pysslat. Jag har i stället passat på att sparka igång min gamla scanner som jag stuvade in i garderoben för ca tre år sedan (lååångt innan jag började scrappa), och installera PS på min nystädade dator (ni vet, den som hade gått in i väggen, men som nu har återuppväckts). Får passa på att göra allt sånt när man har datordoktorn här som kan hjälpa till när man kört fast. Men ett kort tänkte jag ändå visa upp, som jag hade glömt fota när jag lade upp bilder i går. Nu scannade jag det i stället, och det gick minst lika bra!

Det är till scrappiz kortutmaning denna veckan, att göra ett kort med färgerna gult, grönt och rosa. Det blev lite väl färgstarkt och pastelligt för min smak, men visst, det är kul att variera sig ibland :
image119

Lite blandade alster

Jag har knåpat ihop lite till några tävlingar och utmaningar i helgen och nu i veckan, och här är några bidrag.

Först till Scraphusets majtävling, efter Carinas fina skiss. Det är Albin och Millan som hoppar loss lite i trädgården här. Det märks väl att deras mammor har samma klädsmak? Vi fick låna Millan en eftermiddag i våras när de var sjuka hemma hos henne, och hon höll på att börja klättra på väggarna av leda, så hon fick komma till oss och leka och gå med oss till gympan. Otroligt vilken glad tjej vi hade här den dagen, de sken ikapp, Albin och hon (och solen förstås)
image116

Så har jag knåpat ihop en LO till en utmaning på Scrappiz (ska ladda upp den där med så fort värsta rusningen lagt sig där. Jag kom inte ens in över huvud taget för en liten stund sedan). Man skulle ha med någon minnessak på LOn, och jag hade precis bestämt mig för att göra om "nyfödd" layouten till Agnes som jag inte alls var nöjd med, så det passade ju bra att ta med hennes BB-armband och den lilla rosa lappen som satt på sängbaljan. Och nu är jag riktigt nöjd med den! Vilken tur att man måste delta i minst en veckoutmaning för att få vara med i majtävlingen så jag fick tummen ur med den här layouten! Blomman fick jag inspiration till från en jättefin LO
Carina har på sin blogg med en superfin blomma. Och vet ni hur jag har gjort kronbladen? Ritat av en fluid chalk... Och ja, jag vet, den är ganska lik den förra, men när jag ändå hade Lily Kate-papprena framme så...
image117

Och så ett bidrag till Brunsons skisstävling. Jag har länge tänkt göra något av min favoritdikt: in Just-spring av e.e. cummings. Så en solig dag i vintras när snön höll på att smälta undan och världen verkligen var så där "mud-luscious" och "puddle-wonderful" som i dikten skickade jag ut Emma med kameran för att ta lite foton tillsammans med Albin, och vilka underbara foton det blev sen! Jag har en hel bunt superfina bilder på honom att scrappa, och på den här LOn fick jag i alla fall med fyra av dem.
image118

Nu blir mitt nästa stora projekt att göra ett  bidrag till Scrappiz vår&sommartävling, och jag vet inte om jag har tagit mej vatten över huvudet den här gången, för det blir ett ganska omfattande projekt, tror jag. Det innefattar en hel bunte gamla foton från när jag bodde i Mörrum, så vi får se om jag hinner bli klar till deadline... Tur att Jeanette kommer hit imorgon på en pysselstund, så kan jag komma en liten bit i alla fall.

Albins födelsedagskort!

Han fyllde ju år förra veckan, det lilla livet, och i lördags hade han sitt livs första barnkalas. Åh, vad det pirrade i magen på honom! Och när det ringde på dörren första gången sprang han i full fart mot dörren och vrålade som en besatt: NU KOMMER DET GÄÄÄÄSTER!!!!!! Han hade så roligt, och var så glad, men lite ledsen för att han inte fick packa upp och börja leka med alla sina presenter på en gång. Och bästa presenten han fick verkar vara en pruttkudde (han är ju mitt inne i den där berömda åldern nu). Det är i alla fall den han har lekt mest med.

Nåja, kort fick han av alla barnen, och ett par handgjorda superfina kort till vår lilla pirat blev det också. Här är ett från
Karolines barn. Otroligt läckert, eller hur?
image114

Och så ett från flickvännen Millan, som Jeanette har knåpat ihop. Jag gillar verkligen PP-piraten Albin! Visst är han otroligt söt, min lille pluttpirat? Det är också lite kul med Isla del Albin där i bakgrunden :-)
image115

Och på tal om pirater, har ni sett att tredje Pirates of the Carribean har premiär nästa vecka? Det kanske får bli ett besök på bio (eller vad säger du, Jeanette?).

Bröllopsspecial!!!

Här kommer ett gäng DT-alster till. Jag kunde skapat säkert tio prylar till av alla de underbara papprena jag fick i mitt senaste paket, men man måste ju hejda sig nånstans...

Nåväl, först ut är en canvas med ett av Lars och Jeanettes bröllopsfoton. Emma var så snäll och hjälpte oss att redigera fotot till sepia och spara buketten i färg. Vilket jobb hon lade ner, men visst blev det snyggt! Och sepiatonen passade perfekt till de här papprena (Delish design, naturligtvis)
image110

Så gjorde jag ett kort till brudparet med ett litet PP-brudpar på. Vikningen kallas för både Accordion eller Lotus, beroende på var man hittar beskrivningen. Det är ett bra sätt att göra kort om man vill ha med mycket text inuti kortet, eftersom man viker av ett stort papper, i det här faller ett 12X12" bazzill. De mönstrade papprena är även här från Delish.
image111

På insidan ett litet kärlekscitat, och gott om plats att skriva mera:
image112

Och så till sist en tag (från Delish den också) att hänga på dörren till bröllopssviten. Och nej, det är inte meningen att brudparet ska sova (eller vad de nu gör) i garderoben, det är bara så att vi har fruktansvärt fula dörrar hemma hos oss, såna här bruna, anno 1950, som väl i och för sig hade varit ganska häftiga om det inte var för att förre husägaren tillåtit klistermärken på varenda dörr, och hundar som har krafsat på dem både avigt och rätt. Men Palle tycker de är fina, så därför sitter de kvar, med alla sina märken och skavanker... I alla fall, garderobsdörren var den finaste dörren i hela huset, så det fick bli den.
image113

Behöver jag tillägga att jag redan längtar efter nästa DT-paket? Det är så spännande att se vad Susanne och Gunilla har hittat på!

Byta grejor med varann

Prova det! Det har jag och Carina gjort. Hon fick ett kit med hälften av några svårscrappade papper och lite dekorationer av mig, och jag fick detsamma av henne. Så skulle vi göra varsin layout med båda kiten. Först ut är layouten jag gjorde med mina papper. Jag köpte dessa för över ett år sedan, tyckte de var jätteläckra, men sen har de blivit liggande... Nu var jag ju tvungen att ta tag i dem, och så här blev resultatet:
image106

Måste bekänna att jag inte har använt allt jag plockade ihop. En del grejor fick helt enkelt inte plats. Jag har utgått från en skiss av Morfen, från en utmaning på Svensk Scrapbooking.

Så till grejorna jag fick av Carina, jättehärliga papper och dekorationer, och de passada bra till den här bilden på Agnes. Jag har hållt layouten ganska ren och vit, med bara smala remsor av papprena för att försöka framhäva dekorationerna så mycket som möjligt, för jag tycker de var så fina. Tack Carina, det här var jättekul att skapa med!
image107

Så kunde jag ju naturligtvis inte låta bli att göra ett minialbum efter Carinas beskrivning på Scrappizbloggen häromdagen. Herregud, så kul det var! Beskrivningen hittar ni här. Det här pyttelilla albumet handlar om Agnes första ord, och det är snart fullt! Tack, vännen, för inspirationen!
image108

image109
Precis som Carina skriver är det beroendeframkallande att göra de här små albumen, så det blir flera så småningom kan jag lova. Albin har varit hemma med vattenkopporna denna veckan (jo, han har haft ungefär 10-12 prickar, mått hur bra som helst, och nästan klättrat på väggarna för att han inte fått gå på dagis), och vi har pysslat en hel del tillsammans. Bland annat har vi gjort ett sånt här minialbum som ska fyllas med bilder från 4-årskalaset han hade idag. Tur i alla fall att BVC bedömde honom som smittfri till idag så att vi slapp ställa in kalaset i alla fall!
Bloggutmaningen...

...är nu avslutad, och eftersom det bara kom in ett bidrag (lite besviken är jag allt) så blir det ingen omröstning, utan vinnare blir

Tadam tadam

FRU GRIP med denna läckra LO:
image100

Grattis, Cissi! I och med det går stafettpinnen över till dig, och nu är det din tur att hitta på en utmaning till oss alla. Hoppas du får in fler bidrag än jag ;-). Och du får också en liten gottepåse på posten från mig, så du har nåt att se fram emot nu i veckan.

Jag har blivit utmanad...

...av Katja, och nu är det väl dags att jag ser till att svara...

Tre saker jag inte förstår:
Att det över huvud taget kan finnas krig.
Att någon kan göra barn illa.
Att det i vårt rika land faktiskt finns människor som inte har någonstans att bo och inte har mat för dagen.

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Min nya lila Tote Ally Cool.
En halvfärdig anslagstavlebräda och massa penslar och färgburkar till det.
Jeanettes dator :-)

Tre saker jag gör just nu:
Svarar på denna utmaning.
Lyssnar på TVn i bakgrunden.
Kliar mig i nacken.

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Se mina barn växa upp och få ett lyckligt liv.
Kunna ha någon form av skapande som yrke (har jag väl i och för sig redan, om man tänker efter)

Resa till Egypten...

Tre saker jag kan göra:
Skriva himla bra...
Teckna
Inspirera andra( vill jag tro att jag kan i alla fall)

Tre saker jag inte kan:
Sjunga... inte ens i duschen låter det nåt vidare
Få mina blommor att överleva
Datorer... vi kommer helt enkelt inte överrens!

Tre saker jag tycker du ska lyssna på:
Våra barn! Låt dem komma till tals och få veta att deras åsikter är lika värdefulla som alla andras.
Naturen. Gå ut, slå dig ner på en sten, slut ögonen och lyssna...
Lars Winnerbäck :-)

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Ryska! Låter helt underbart, men jag fattar inte ett smack...
Kalligrafi
Att handla med aktier och bli stenrik ;-)

Tre favoriträtter:
Tacos
Lasagne
Bruna bönor

Tre personer jag utmanar:
Hmmm, jag är ju som vanligt ute sent, och har redan sett den här utmaningen på flera bloggar jag brukar besöka, så jag får väl säga: Alla som inte redan blivit utmanade!


Scrapaddicteds minicrop...

...gick av stapeln i går när det var internationella scrapdagen, och naturligtvis var även jag där och petade ihop några bidrag. Två utav dem får ni se här, det tredje tänker jag inte visa upp förrän det levererats till en speciell liten kille om ungefär en månad...

Först en LO som ni som har varit här inne och tittat de senaste dagarna säkert tycker är bekant, och jodå, den är väldigt lik min LO till bloggutmaningen. Fotot på Albin på mopeden är taget på Nostalgia Festival i Ronneby 2004, och jag hade ett gäng foton till från den dagen jag gärna ville ha med också, så när jag såg minicroppens annonsutmaning plockade jag fram just de fotona och gjorde ett syskon till Vroom-layouten. Ni får tänka er denna till höger om den förra, så ser ni hur dubbeln kommer att ligga placerad i albumet sen. Nu hade jag inte tillgång till Jeanettes dator med det häftiga typsnittet jag använde på den förra layouten, men Palle fick inbjudan till årets festival i brevlådan här om dagen, så jag snokade upp broshyren och klippte loss en bit... (fast jag frågade faktiskt först). Det var lite pilligt att överföra broshyrbokstäverna till syrafri Bazzill, men med en Zig 2-way fixade det sig, och därför har jag nu det autentiska Nostalgia Festival-typsnittet på min LO. Fast lova att inte skratta åt Emmas tröja (ja, det är amerikanska flaggan på ärmen), men gumman, det är nog preskriberat nu...

image104

Och så ett kort med massa blommor från bl.a en slaktad ljusmanschett, som är gjort till färgutmaningen där man skulle inspireras av en bild på en härlig blombukett i gult och orange med lite röda och gröna inslag. Jag har gjort en hel del kort på sista tiden till massa utmaningar, så jag får nog börja sälja kort snart, för det börjar bli fullt här... Nåja, det här kortet blev i alla fall ganska kul... Får se vem jag ska ge det till.image105


Nya DT-alster

Häromdagen damp ett underbart paket från Scrap&Giftcorner ner i brevlådan med papper och chipboards från Delish Designs. Hela paketet andades romantik, vintage och sommarens högtider. Vad härligt att för en gångs skull bara kunna frossa i romantik, dekorera hej vilt, och pyssla av bara katten. Här kommer några av mina alster:

Först en välkommenskylt, som kommer att passa alldeles utmärkt i min hall... När jag såg den här härliga Chipboardnyckeln var det här upplägget det första som slog mig. Det måste ju helt enkelt stå välkommen på den!

Både nyckeln och de underbara papprena finns hos Scrap&Giftcorner. Och kolla in den fina braden som dörrhantaget sitter fast med! Den är alldeles för vacker för att stoppas undan i något album, den måste ju bara få vara på något som man har framme jämt!
image101 

Så ett dopkort till lille killen av samma härliga blåmönstrade papper, med en liten PP-bäbis på. Den stora swirlen är utklippt ur ett av papprena.
image102

Och så ett konfirmationskort. För ett tag sedan fick jag ett gäng härligt gulnade sidor ur en gammal bibel av gulliga Moster Cessan, och jag tyckte då att det var hemskt synd att jag inte kände någon konfirmand i år så jag kunde använda dem till ett kort. Vilken tur då att dessa papper dök upp, för nu kunde jag göra ett konfirmationskort ändå!
image103

Fler DT-alster är på väg, bland annat en bröllopsspecial... Men eftersom jag då inte lyckats bli gift (hrrm) fick jag antasta en kär vän för att få tag på fina bröllopsbilder att scrappa. Så håll utkik!


Första bidraget...

till bloggutmaningen ramlade in redan igår. Det var snabbt jobbat, må jag säga! Det är Fru Grip som har gjort det här urläckra bidraget:

image100


Jag väntar med spänning på fler tävlingsbidrag (vill ha in mååååånga), och jag vill också tacka för alla gulliga kommentarer. Det gör mig så himla glad att ni tycker det jag gör är fint! Hoppas jag kan inspirera er också!

Kram


BLOGGUTMANING!!!

Stafettpinnen har gått vidare, från Katja, till Sanna och nu är den hos mig.

Visst är det helt otroligt vad mycket inspiration man kan få till sitt scrappande från det dagliga livet och allt man har omkring sig hela tiden? Jag brukar inspireras mycket av annonser, sidolayouter i tidningar, och varumärkesloggor. Häromdagen satt jag och spanade in en Pepsiflaska, och det slog mig DIREKT att etiketten på den hade varit kul att göra om till en layout eller ett kort. Så min utmaning till er blir:

Inspireras av följande bild och gör en LAYOUT eller ett KORT. Fota eller scanna ditt alster, minska ner till max 500 pixlar och maila till mig på jenny.eva[snabela]telia.com. Sista dagen att skicka in ditt bidrag är 11/5, och sedan vill jag naturligtvis att ni är med och röstar också. Jag vill ha in riktigt många bidrag, som jag naturligtvis lägger upp här i bloggen efterhand som de kommer in. Vinnaren får sedan äran att lägga upp en egen utmaning i sin blogg (plus ett litet överraskningspris från mig)
image98

Här kommer min egen tolkning av pepsiflaskan (ber om ursäkt för den taskiga beskärningen, ibland kommer jag och PS inte riktigt överrens, och idag kunde inte ens min egen PS-expert lillasyster komma på varför :-):
image99

Och nu ska jag sätta mig här med armarna i kors och vänta på att det plingar till i inboxen och de första bidragen ramlar in.

Fler CC-bidrag


Till Scrappiz utmaning att stämpla på en LO. Jag har stämplat hela bakgrunden, prinsessan i cirkeln och titeln (embossad med glitterpulver). Visst är hon go, Millan? Hon har sminkat sig med Albins tuschpennor...
image93

Till Scrappiz färgutmaning. Tycker själv att den blev ganska färgglad...
image94

Till hobbyhusets scrapskiss
image95

Till hobbyhusets scrap/kortskiss. Jag hade nog lite väl bråttom med denna, för jag blev inte alls nöjd... Fast jag älskar verkligen den här bilden när Agnes har somnat i pappas famn (eller, ja, de sover faktiskt bägge två). Det hör verkligen inte till vanligheterna, att hon somnar så, så det var tur att jag lyckades få en bild på det.
image96

Och så en scrappad anteckningsbok till Hobbyhusets Altered-tävling. Tyvärr blev den inte klar till deadline, men jag visar den här i stället.
image97
That's all for now, folks...