Introducing: Sven & Saga

Japp, äntligen kan jag avslöja en hemlis jag har gått och burit på ett tag. Nu släpps min kollektion Sven & Saga hos Katscrap. Jag är jättejätteglad över att Katja ville ha den här kollektionen, och har haft superroligt när jag ritade den. Jag har tecknat och målat sen jag lärde mig hålla i en penna, och nu har jag äntligen hittat ett bra sätt att få användning för allt mitt klottrande också - som stämplar.

Sven & Saga finns som pirater och, naturligtvis, som julstämplar, eftersom det snart är jul, och går att förbeställa hos Katscrap t.o.m 4 november. Det är liiite nervöst nu... hoppas att ni gillar dem :-)

Sven & Sagas jul:
image293
Sven & Saga på piratäventyr:
image294


Mina drakar :-)

Till utmaningsresan förra veckan gjorde jag det här lilla albumet gjort av endast ett ark cardstock, inspirerat av en artikel i Scrapbook inspirations. Jag har ju designat ett gäng drakstämplar för Stämpelhuset, som släpptes där för ett litet tag sedan, och kände att jag ville ha alla dessa drakar samlade på ett ställe, så det fick bli i det här albumet. Jag har också berättat historien om hur det kom sig att jag började rita drakar. Så här ser albumet ut:

image291
image292

Det var ett väldigt roligt litet album att göra, kanske lite klurigt, men man får tänka till lite extra bara innan man sätter igång. Och hur det gick? Jodå, fortfarande på topp 10, men alldeles precis, bara. Jag hoppas inte på att kamma hem nån finalvinst, men jag tänker banne mig hänga på de sista veckorna, bara för att det är kul! :-) Och det är ju det som är meningen, eller hur? Det ska vara kul! Eventuella vinster är bara en bonus!

Kram på er kära bloggläsare!

Ovisade layouter

Det känns som om det var evigheter sen jag gjorde en layout nu. Jag vet inte varför, det känns bara inte inspirerande att göra layouter för tillfället. Däremot har jag altrat en hel del (ju) och gjort massa julkort, så helt inspirationslös har jag inte varit, tvärtom! För ett par månader sedan gjorde jag en hel massa saker till tidningen Skandinavisk Scrapbooking, som tyvärr har lagt ner nu, så de sakerna hann aldrig komma med. Det känns lite snopet, och ganska ledsamt, men å andra sidan kan jag ju visa det här i stället. Här kommer lite av det:

image288

image289

image290

Mina kissemissar!

Oktoberutmaningen på Svensk Scrapbooking består av att byta grejor med varann (kommer ni ihåg den gamla låten?). Jag har skickat ett kuvert med spillbitar och dekorationer till en medlem och fått ett av en annan, och sen ska vi skapa något kul av det. Jag fick massa kul i mitt kuvert, och eftersom jag ville få med så mycket som möjligt av det på mitt alster fick det bli ett minialbum. Jag valde att göra ett av alla mina katter jag har haft (två av dem har jag fortfarande). Jag har lagt till svart cardstock, öppningsbara ringar, en blomma och journaling spots, annars kommer allt från paketet jag fick av Josse_M.

Framsida:
image283
Det var det coola fiskskelettet i fanér som fick bestämma temat för albumet.

Asterix:
image284

Missan:
image285

Lillan:
image286

Lisa:
image287

Och det saknas ett uppslag, om Caesar, min katt nr 2, men den fotot blev så suddigt, och så tog batteriet slut i kameran också, så jag kunde inte fota om just då. Får lägga till det sedan.

Snart kommer jag att berätta något väldigt kul här i bloggen... Ni kan ju alltid försöka gissa vad det är, men jag kan avslöja så mycket som att det handlar om Sven och Saga... (vilka nu de är ;-)

Blev galen på alla papper...

...som bara låg och drällde. Alla mina mönstrade spillbitar låg och trängdes i en såndär plastförvaring från Panduro huller om buller, och jättesvårt att hitta ibland! I fredags tröttnade jag, och satte mig och skar ner alla mina spillbitar till 6X6" eller mindre. Jag resonerade som så att alla de här pappren har jag redan använt på layouter, så jag kan lika gärna skära ner dem till kortstorlek och ta nya papper till layouter, för det har jag också hur mycket som helst av. Och så blir det lite roligare på det viset. Så gjorde jag den här förvaringen till pappren. Jag har tagit hård kartong (från en  gammal gummibandsmapp från IKEA) och satt ihop till en lite låda som jag klädde in i bazzill, både utvändigt och invändigt. Så har jag dekorerat lite med hänglar, revanswirls, blommor floss och knappar, och gjort avdelare i bazzill med en liten tab med vilken färg som ska vara i den delen av lådan. Nu har jag alla kortmakeripapper snyggt sorterade i den här asken efter färg, lättbläddrat och överskådligt.

image280

image281

image282

Dinospotting!

Tack för alla grattis och kommentarer om min gitarr! Det värmer i hjärtat, ska ni veta, och det behövs litegrann just nu...

Mitt bidrag till förra veckans utmaningsresa blev denna layout där man skulle använda någon egengjord dekoration av något oväntat material. Om materialet var så oväntat vet jag inte, men jag knyckte en limegrön piprensare från Albin (min son älskar att "pissla", det är hans hobby, har han talat om på dagis, så han har ju naturligtvis lite eget "pisselmaterial" som mamma kan snoka i...) och gjorde en blomma. Lite fantasilöst, javisst, och lite bråttomihopslängt och inspirationslöst, men fantasin kan inte ligga på topp jämt... Håller på med mitt bidrag till veckans utmaning - att använda tyg - och där är inspirationen desto bättre, kan jag säga. Men om det blir så värst bra, det vet jag inte.  Det får framtiden utvisa. När det är klart, vill säga...

image279

Fotot är taget på Ölands Djurpark i somras, i ett uppehåll mellan alla regnskurar. Agnes var mer intresserad av de icke-levande djuren än de levande.

Åh, min gitarr, en trogen vän....

...som jag har haft sedan... Palle fick den galna idén att jag skulle altra en till Scrappizfinalen. Och min trogne vän gitarren gav mig en CUTTLEBUG!!!!! IIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHH!!!!!!!!!

Fattar ni, jag kom typ trea eller nåt. Efter deltävling 4 låg jag 99 poäng efter den som låg högst på listan, så jag hade ju inte en chans, tänkte jag. Jag har suttit hela kvällen nu och väntat på att klockan skulle bli nio och tävlingsresultatet skulle släppas, och där var jag, bland vinnarna. Helt otroligt! Jag begriper inte hur, eller vad som över huvud taget hänt, men på nåt sätt har massa folk röstat på min gitarr (med tillhörande sånghäfte, höll jag på att glömma). Jag kan ju säga att den har tagit måååånga lååånga timmar att göra, och många gånger önskade jag att jag inte lyssnat på Palles galna idé, men nu är jag ju ganska glad att jag gjorde det.

Här är den i alla fall:
image277

och sånghäftet:
image278

Grattis till alla de andra vinnarna! Och tack, Scrappizar, för en jättekul tävling. Nu ska jag gå och fira!

Lite smått och gott :-)

Jag har ju gjort några layouter efter olika calls till Scrapbooking-mm, men bara fått en av dem publicerad. Kom på nu att jag har ett par som inte är visade här heller, och som borde vara riskfria att lägga ut nu.

Först ut är en layout till skissen som kommer i nästa nummer. Den gillar jag själv massor, men inte de på tidningen, tyvärr
image275

Och så en jullayout, med kanske lite annorlunda färgval. Inte heller den gillade de... Förstår iofs varför, för nu när jag tittar på den gillar inte jag den heller nåt vidare... Det fattas liksom... massor... Fast jag blir väldigt sugen på lussekatter nu ;-)
image276

Och så den jag fick publicerad - den insåg jag att jag inte har inscannad (det gjorde jag innan datorn kraschade och den är alltså borta därifrån), så det får bli någon annan dag när jag hunnit scanna in den på nytt.

Tillkännagivande!

Nu är det dags att avslöja en jätterolig sak! Min goda vän Katja, som har designat de roliga stämplarna jag har använt en hel del på sista tiden, har gått och öppnat butik, med ovanligt fräscht sortiment! Hon har dessutom bett mig ingå i hennes designteam. Gissa om jag är glad och stolt över det!

För ett par veckor sedan fick jag mitt första DT-paket, fullpackat med godsaker, och här är resultatet av det:
image270
Fotot på torkvindan full av Agnes kläder tog jag i somras, och har bara väntat på rätt tillfälle att scrappa. De här Doodlebugpappren passade perfekt. Det syns inte så bra, men layouten är uppbyggd på vit, embossad cardstock, urläcker!

Pappren räckte även till ett kort, och det fick bli ett kramkort med Cheeky Nikkolina (som för övrigt brukar hänga här på bloggen)
image271

De här RÅÅÅÅSA pappren var jättekul att jobba med, och ganska lätt att komma igång med, eftersom just rosa är något av en favoritfärg, och jag brukar inte ha problem att få ihop nåt av det. Jag är också väääldigt svag för just Doodlebug. Värre var det först med bunten MME-papper i höstiga färger som låg med i paketet. Första huvudbryet blev foto. Jag hade inga direkt höstiga foton framkallade, men jag hade ett fint foto på vår sötaste lilla Lisa, som jag redigerat till sepia, och det passade. Det blev en ganska tjejig layout det också, i 6X12 för att passa in i vårt "allt möjligt"-album. Jag tror jag lyckades konvertera även de här pappren till typisk "Jeja"-stil (om det nu finns någon sådan *asg*). Prinsesstämpeln är också Katjas design.
image272

Det blev ett par kort också med dessa papper. Först Nikkolina som hippie (så söt, tycker jag, och perfekt till höstkorten).
image273

Och så en härlig blomkruka:
image274

Nu vet ni vad jag pysslade med under CCn på Svensk Scrapbooking ;-) Allt material jag har använt finns hos Katja på Katscrap. In och kolla, vetja...

Och det fick hon äta upp...

Ja, förra inlägget alltså. Nyss när jag tittade in på Utmaningsresan visade det sig att mitt bidrag i förra deltävlingen blivit framröstad till 4:e plats! Inget pris, men ändå... Så många fina bidrag som det var denna gången hade jag absolut inte väntat mig det! Och vet ni vad det innebär? Att jag, moi, Jeja, ligger på 6:e plats totalt! Så nog hamnade jag på topp tio till slut. Och det gör mig för en gångs skull ingenting att jag får sitta här och erkänna att jag hade fel...

Vilken tur att jag inte gav upp! Undrar om det beror på att jag övergav layoutandet den här gången för att ge mig på altered-klassen... I alla fall, den här skylten föll visst Scrapsverige i smaken, helt enkelt. Det kuuusliga trädet är en stämpel från
Katja design, och huset är paper-piecat. Utmaningen var att använda metall av något slag på sitt alster, och jag plockade fram guldpennan.

image269

Tur att jag äntligen hade något att visa upp här idag. Jag har varit jättedålig på att uppdatera, och det beror inte på att jag inte pysslar, utan på att det mesta jag har pysslat med på senare tid har varit diverse uppdrag som jag alltså inte kan visa upp på ett tag, plus tävlingsbidrag, som jag inte heller har kan visa upp. Men ni får ge er till tåls, kära bloggläsare. Kram på er!

Nääe, bara att inse...

...att jag aldrig kommer att hamn på topp 10 på utmaningsresa. Dags att ge upp nu, tror jag. Jag har väl kanske inte riktigt tid att vara med, men det är ju så förbaskat kul utmaningar de har! Nåja, veckan har nyss börjat, så kanske jag hinner vara med på denna veckans utmaning också. Här är i alla fall bidrag nr. 2:

Ett stort steg

Och så vill jag passa på att tacka alla som var med på helgens Cybercrop på
Svensk Scrapbooking. Ni var jätteduktiga! Galleriet bara kryllar av underbara alster nu. Jag hade jätteroligt, och fick en hel del pysslat, men tyvärr inget jag kan visa upp här ännu. Men det är stora saker på gång, det kan jag lova...

Fleeer kort!

Här kommer ett gäng DT-kort åt Floweret! Jag tycker det är så otroligt roligt att skapa med Camillas coola stämplar! Det går att göra lite tuffare stil på korten, och det gillar jag just nu.

Coola döskalletomten passade himla bra till de här julpappren jag köpte på mässan:
image264

Här har jag gjort egna chipboardgranar att dekorera med.
image265

Här har jag stämplat med vit dyna, doodlat ramar och använt upp en halv sticklestub, minst ;-)
image266

Och så blev det några julklappstags också.
image267

Nu ska jag börja förbereda mig för helgens Cybercrop på Svensk Scrapbooking! Alla tävlingarna ligger uppe (fast det är bara vi i teamet som kan se dem, långsnok...), och de är väldigt roliga, vill jag lova. Mycket variation är det, och jag tror att där finns något som passar alla. Och i den ena av de tävlingar jag har lagt upp finns ett pris som jag är lite extra glad och stolt att få förmedla från en av våra sponsorer. Blev du nyfiken nu? I morgon lördag, prick 10.00, öppnar vi utmaningsforumet, så se till att vara på plats då. Vi ses där!

Galet många kort...

...har jag gjort! Jag ska inte visa alla här nu, men några stycken i alla fall.

Jag har gjort ett par kort med
Katjas nya halloweenstämplar. Jag tycker den här killen, Drakobert, är hur cool som helst! Det blir nog fler kort och annat med honom på innan Halloween, tror jag. De söta Doodlebugpappren köpte jag på mässan förra helgen.
image262

Och så bidde det ett likkistekort med Katjas kusliga träd. Vågar du öppna det?
image263

Fler kort kommer så småningom!

Ni har väl inte glömt?

image261

Så alla ni som inte registrerat er på
Svensk Scrapbooking inför cybercroppen, skynda er in och gör det nu! Vi i teamet arbetar för fullt med att fixa till det sista inför helgen, och vi har den hel drös med finfina priser att dela ut! Det kommer att hända massor av kul saker inne på forumet, och galleriet är som alltid fullspäckat med inspiration, så välkomna in och roa er kungligt på vårt födelsedagskalas!

Vår bilmekaniker!

Det här är mitt bidrag till Utmaningsresan #1. Någon som gissat att den var min? Jag hamnade inte ens på topp 10, men det var inte väntat heller, med alla de fina bidragen som kommit in. Jag tycker i alla fall att det här är en jätterolig tävling, och kommer i mån av tid att försöka hänga med till slutet. Jag hade lite bekymmer med kravet om avkapat motiv, men så hittade jag det här fotot som Emma tagit, och det är ju lite lustigt kapat, men bra, för det sätter fokus på skiftnycklarna i Albins tröja som passar perfekt till temat för layouten.

image260

Först bestämde sig Albin för att bli bonde (eller "bonne", som han uttryckte det), precis som morfar. Nu har han emellertid bestämt att det är bilmekaniker han ska bli, så att han kan laga mammas och pappas bil gratis när det behövs. Och det hade varit hemskt bra, för vi har tvingats uppsöka bilverkstad titt som tätt på sistone, och det är ju inte direkt billigt... Så en bilmekaniker till son hade ju passat perfekt! Och kompisen Jonatan tycker också att det är en alldeles utmärkt idé eftersom han ska bli racerbilsförare, så han behöver ju en mekaniker. Men antagligen hinner framtidsplanerna ändras några gånger innan vuxen ålder.