Har vunnit en tävling!

Jag var med i Lektyg och Hantverks månadstävling nu i september med en layout om mina bägge gräsklippargalningar ;-) Morfen hade gjort en jätteinspirerande skiss (jag är ju lite svag för dem), så jag gjorde mitt bästa, och lyckades kamma hem segern bland en hel hög jättefina layouter! Så nu har jag mig väl ett litet fint vinstpaket i brevlådan snart. Det ska bli sååå spännande att se vad det blir! Tack Pia, Katja, Morfen och ni andra i Pias DT för att ni valde mig :-)

Här kommer layouten:
image259

För övrigt håller jag fotfarande på med sista pillet till Scrappiztävlingen (jag tycks aldrig bli nöjd), och jag håller på med mitt andra bidrag till utmaningsresan. Helgen är fullbokad med mässa (Jippiiiiii), kyrkobesök för Albin, och Me&I-party här hemma hos mig. Ett nytt DT-kort till Floweret ligger också färdigt, liksom ett par kort med Katjas julstämplar som jag fick hem nu i veckan. En rejäl packe EZ ligger högt på önskelistan just nu, för det bara dräller in stämplar från höger och vänster...
Pysselkramar till er allihopa!

Extrautmaning #10

Extremt snabbscrappat... drygt en timme tog den här layouten. Jag hade tänkt hoppa över den här extrautmaningen hos ett litet ord, men så fick jag en idé... Och, ja, ni vet!

Fotona tog jag i våras när jag och Karoline och alla våra barn var hemma hos Jeanette. Vi hade en liten fotosession i vitsippebacken, och jag råkade knäppa det här härliga, roliga fotot på Jeanette med kameran i högsta hugg. Jag fick ju ta med en bild på tre av våra söta fotomodeller, också...

image258

Dessutom har jag hunnit, eller, ja, så gott som hunnit göra klart mitt sista bidrag till finalen av Scrappiz vår- och sommartävling. Jag har bara det allra sista piffet kvar. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle bli klar över huvud taget, så jag är riktigt stolt över mig själv. Men nästa gång jag ger mig in på något sånt här ska jag inte be Palle om några idéer. Det var nämligen han som kom på att jag skulle göra just detta, och det har tagit många, långa timmar, limtuber och hårsliterier, ska ni veta. Sen kommer jag ju under tiden jag skapar hela tiden på mer och mer saker som jag vill lägga till, så till slut blir det en enda röra av miljoner miljarders småpill... Så i morgon ska jag göra sista piffet, scanna och fota hela härligheten och RÖJA bort alla miljoners miljarders rester av småpillet här i pysselrummet också (måtte jag i alla fall vinna en stackars liten cuttlebug eller nåt så det var värt all möda och tid jag har lagt på det här projektet) Vet i sjutton om jag någonsin mer kommer att ge mig in i en sån här långdragen, omfattande tävling igen (säger hon som så sent som förra veckan hoppade på utmaningsresan, med tio utmaningar på tio veckor...). Jag måste nog försöka intala mig själv att jag inte kan ha näsan i blöt överallt... men sen är det ju så kul att tävla!

Jag måste avsluta med att tacka för alla kommentarer jag fick på min förra layout! Det gör mig så glad att läsa att ni gillar det jag gör! Tack, mina underbara nätvänner för att ni finns, kikar in här emellanåt och glädjer mig med era ord. Stor KRAM till er alla!

Ett litet ord # 10

Ordet denna vecka på Ett litet ord är nyfiken. Åh, vad jag har klurat på denna läääänge...Jag har funderat på om jag ska scrappa om Agnes (som är nyfiken och pillar överallt) eller Albin (som också är nyfiken och använder ordet varför minst 8 gånger i timmen) Till slut, idag, slog det mig, hela konceptet med struten och allt. Jag har, för första gången på evigheter, inte använt en enda gnutta mönstrat papper, utom en bit av en overlay, men det räknas väl inte riktigt ;-). Däremot har jag tecknat och målat friskt med min akvarellåda. Till och med hatten (utom brättet) är tecknad och målad med akvareller.

image256
Mamma, varför har du satt mig i den där grejen? sa Albin när jag visade honom första utkastet till layouten tidigare i kväll. Jo, för att du är nyfiken i en strut, svarade jag.

Det verkar vara en ny trend, tror jag, att teckna och måla på sina layouter. Jag blev helt betagen av Pia Stålhandskes tvättlinelayout i senaste numret av Scrapbooking m.m, där hon skrivit sin sons namn med hjälp av kläder på en tvättlina. Den är helt underbar! Så kikade jag in hos SannaF idag, och hon hade gjort en helt underbar layout med tecknad ram och dekorationer. Även Badanka hade grymt många snygga tecknade layouter på sin blogg. Det här är en trend helt i min smak! Jag som älskar att teckna och måla... Och kan man inte teckna så finns det ju så många snygga stämplar att använda!


Ny LO

Jag satt och plockade lite bland mina papper och foton här om dagen, och surfade runt lite på måfå samtidigt. Till slut hamnade jag på Jommas lilla krypin, där en utmaning utannonserats att inspireras av en härligt färgsprakande blombukett - i precis de färger jag satt och plockade med. Jag kunde naturligtvis inte låta bli att knåpa ihop ett bidrag, och så här blev det:

image255

Fotot är taget på Nostalgia Festival i somras, där Citroën-klubben hade skojat till det lite med denna skapelse. Titeln är hopsamlade reaktioner från folk runtomkring. Albins ögon har nog aldrig varit så stora som när han fick syn på den här konstiga bilen som försökte köra upp ur gräsmattan. Han gick runt den flera varv och tittade och begrundade, och han fick nästan inte in i huvudet att resten av bilen inte fanns under markytan. Till slut så fattade han, efter många förklaringar, och tyckte att det var jätteknasigt och lite dumt att luras så där... Jag blir i alla fall full i skratt varje gång jag ser fotot, och har bara väntat på en bra idé för hur jag skulle scrappa det. Det fick bli så här färgglatt och lite knasigt, för att matcha glädjen och knaseriet i fotot.

Julkort!

Jag har fått förmånen att pyssla ihop lite kort med stämplar från  Camilla / Flowerets nya vinter- och julkollektion som släpps 28/9. De här stämplarna är så coola och roliga, kul att använda en och en men också jättefina att kombinera.

På det första kortet har jag använt hjärtflingan, som jag har ritat en rund ram runt och målat med vanlig tuschpenna. Det behövs inte så mycket mer för ett stämningsfullt julkort:
image254

Den här döskalletomten tycker jag är så rolig! Den lär nog hamna på en del av Albins julkort i år. Vi har bestämt att vi ska pyssla kort tillsammans lite längre fram. Jag har kombinerat döskallen med några av Camillas söta miniflingor. Hela kollektionen finns att beskåda i Flowerets shop.
image253

Jag har insett nu när jag gjort lite julkort att jag har dåligt med roliga juliga papper hemma, så det får väl bli ett större inköp av sådana på mässan i Helsingborg. Nu är det ju nästan bara en vecka kvar...

Lite fler coola kort!

Jag har gjort lite fler kort med Katjas coola stämplar. Det första skickade jag till henne, som tack för stämplarna jag fick av henne för ett par veckor sedan. Blomman är en egenhändigt gjord chipboardknapp. Jättekul och enkel att göra!

image250

Här har jag gjort en egen chipboardram som jag målat med grön akrylfärg och sedan doodlat lite på med min svarta Sharpie (jag älskar de pennorna, fäster på i stort sett allt, men har en förmåga att "sprätta" när underlaget är lite ojämnt)
image251


image252

Det är så kul att pyssla med sådana här lite tuffare stämplar, som omväxling till alla hänglar och magnolior, som är otroligt gulliga, och som jag bara älskar, men de kan bli lite trista i längden... De här stämplarna passar min stil perfekt just nu. Tack för titten!

Min cirkusprins

Albin och jag var på cirkus i somras, första gången för honom, och som en sann "scrapmom" var man ju bara tvungen att ägna en layout åt denna stora händelse i en liten pojkes liv.  Den är gjord efter förra veckans skiss på Swe Scrapbook. Albin tyckte inte alls layouten var speciellt snygg. "Men mamma, det är inte fint med gråa bilder", sa han. Så fick han berätta vad han tyckte att vi skulle lägga till för att göra den finare. "Ett moln! För det var ju molnigt när vi var på cirkus". Och visst var det pricken över i!

image249

Extrautmaning #9

Kunde inte låta bli att haka på denna också. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att utgå ifrån ett givet ord när man scrappar, så jag kommer absolut att låta mig utmanas av ett litet ord så ofta jag ids och hinner! Här är min layout på ordet AVUNDSJUK, och ja, jag är också lite avundsjuk på alla som har shoppat loss på Göteborgsmässan i helgen, men om två veckor är det mässa i Helsningborg, och en tripp dit har varit inplanerad sedan läääänge!

image248

Mycket "näj" nu...

Jag har en liten dam här hemma som säger "näj" till det mesta. Var bara tvungen att göra en layout om det nu i kväll. Tilläggas bör att vartenda litet "näj" åtföljs av en huvudskakning så det lilla fjunet yr... Hon är för söt helt enkelt!

image246

Denna layout är gjord till en utmaning hos
Svensk Scrapbooking. Ni har väl inte glömt att vi har CYBERCROP snart? 6-7 oktober smäller det, och jag kan lova, vi har MASSOR av roliga utmaningar och superfina priser! Glöm inte att boka in det om ni inte redan har gjort det.

Fyller på med ytterligare en layout som jag har fått gjort nu i kväll, till ytterligare en utmaning på Svensk Scrapbooking. Har man flyt så har man ;-)  Även denna är om min bestämda, egensinniga dotter. Undrar var hon har fått sitt humör ifrån? Pappa, säkert... eller?

image247

Nu är det jul igen...

... i alla fall hos Inspirationshuset! De har precis släppt ett gäng jättesöta julstämplar som jag har fått förmånen att jobba med. Ja, de flesta av er vet väl att jag numera är stolt medlem i Inspirationshusets designteam, och som första uppdrag fick jag ett väldigt julinspirerat paket förra veckan. Så det var bara till att dra igång stereon med lite julmusik, tända ett par ljus, öppna en burk pepparkakor och låta julstämningen infinna sig ;-) Som tur är älskar jag allt vad jul heter - innan den 24 december vill säga - efter brukar jag vara ganska trött på den. Därför hade jag gott om oscrappade foton från förra julen att ge mig i kast med.

Två layouter blev det. Den första handlar om pepparkaksbaket i julas. Albin älskar att baka, och att äta pepparkaksdeg, så han hade fruktansvärt roligt. Det var ganska roliga pepparkakor han bakade också, kameler, fötter och hundben, bland annat.
image240

Den andra layouten handlar om Albins möte med tomten på julafton! Jag fick prova på att använda en overlay från Hot Off The Press. Jag har inte jobbat så mycket med overlays innan, men det var jättekul och jag fick verkligen blodad tand. Jag har målat med akrylfärg på baksidan för att få texten att synas bättre mot den mönstrade bakgrunden, och samtidigt använt akrylfärgen sm lim för att fästa overlayen på pappret. Jag tog upp stjärnmönstret från pappret och gjorde egna stjärnor i chipboard som jag klädde med Bazzill. Den runda ramen har jag ritat och klippt ut ur vanligt vitt papper. Texten är tänkt att, utan att avslöja för mycket, i framtiden kunna ge Albin en liten hint om vem som döljer sig bakom tomteskägget ;-)
image241

Så blev det ett gäng julkort också. Först ut är två kort med stämpeln "I made this". Den funkar bra att använda även på kort utan direkt jultema, utan jag gjorde ett med allmän vinterkänska.
image242

Här har jag klippt ut både killen och snögubben och placerat dem direkt på det mönstrade pappret, som blev en perfekt bakgrund till motivet. Allt material på detta kort finns på Inspirationshuset utom bandet som är från egna gömmor.
image243

Så gjorde jag två kort med barnkören också. Så söt så det är inte klokt! Det som är så bra med de här stämplarna är att man kan använda dem till så många olika stilar på kort, både lite mer dekorerade, och till ganska enkla, stilrena kort, och de blir lika fina i alla sammanhang.
image244


image245

Vill ni se mina första DT-alster för Inspirationshuset IRL så finns de i montern på Göteborgsmässan i helgen (om postis har gjort sitt jobb)

Ett litet ord #9 - NU

Japp, hon är igång och scrappar igen - och blir nöjd! Någorlunda i alla fall...

Har länge tänkt haka på utmaningarna hos
Ett litet ord, men det har alltid lyckats komma något i vägen. Idag hittade jag emellertid ordet NU där, och det passade så otroligt bra till de här fotona på Agnes. Eftersom jag är ganska dålig på journaling så är det bra att tvingas skriva lite mer, och jag ville berätta lite om hurdan Agnes är just nu. Har redan en layout till om Agnes och en speciell liten egenhet hon har, på gång, men jag orkar nog inte mer i kväll. Hon är nämligen sjuk, lilla skruttan, och jag har sovit alldeles för lite i natt, och haft en riktigt tung dag på jobbet på det. Så det får vänta tills i morgon kväll.
image239

Kort & gott!

Ja, jag vet inte vad som har hänt, men av någon konstig anledning kan jag inte scrappa nåt som jag tycker är nåt vidare. Inte ens med de nya Love Elsie-pappren jag fick hem nu i veckan går det att skapa layouter. Kort, däremot, funkar någorlunda. Kanske beror det på alla underbara stämplar som har drällt in här i veckan. Jag fick två härliga försändelser i onsdags (snacka om födelsedag, va?), både nya hÄnglarna och några av Katjas tuffisstämplar. I går damp även ett härligt juligt DT-paket ner från Inspirationshuset, även det innehållande jättefina stämplar.

Alltså var jag väl rustad inför Hobbyhusets cybercrop som pågår för fullt just nu. Jag har stämplar, uppmålade och klara, papper i massor, och allt möjligt annat man kan tänkas behöva. Så nu i kväll har jag skapat. Kort, alltså. Jag har tittat på alla tävlingarna gång på gång, bläddrat bland mina foton och papper och tänkt layouter, men det blir inget bra. Jo, en fick jag till, eller, jag gjorde den i alla fall. Huruvida jag "fick till" den är en helt annan fråga. Det är en 6X12 (syns lite dåligt när den har vit bakgrund):
image235

Och så ett gäng kort. Först ut är ett med hösttema. Jag gillar färgkombon riktigt mycket på det här kortet. Pappren är Love Elsie (de är underbara), och gummistövlarna har jag ritat själv och målat med akvareller.

image236

Och så en hängel, även den målad med akvareller. Inte nöjd alls med detta...

image237

Och så till sist (lova att inte skratta ihjäl er nu, jag var ganska trött när jag gjorde detta) ett halloweenkort, som blev mer än lovligt misslyckat. Jag begriper inte vad jag skulle dit med det där konstiga bandet och göra. Jag hade väl någon slags vision om spindelnät eller änkedok, men nu vet jag inte vad det liknar. Pannkaka, kanske. Men men, det bjussar vi på:

image238

Så har jag faktiskt hunnit med en DT-layout också, som kanske är klar. Den får ligga till sig ett par dagar för att se om jag kan komma på vad det är som saknas, om det är något som saknas. Och så har jag fixat lite vidare med mitt finalbidrag till Scrappiztävlingen, som är långt ifrån klart. Frågan är om det blir klar över huvud taget...

Vid närmare eftertanke har jag varit ganska produktiv idag. I alla fall på kortmakerifronten. Bara synd att jag inte kan scrappa!!!!

Natti natti!

Lite fler CC-bidrag

Jag lyckades få ihop ett par kort och en LO idag till cybercroppen. Vet inte om jag är så där himla nöjd med nåt utav det, egentligen, men det får vara så. Layouten stressade jag ihop efter att barnen hade gått och lagt sig, och när jag sen skulle scanna vägrade datorn! Jag fick fota den i skenet från en lampa i stället, därav den riktigt usla kvalitén. Visst är det bra med teknik - när det fungerar ;-) Jag försökte även scanna en layout jag var riktigt nöjd med - som skulle till Swe Scrapbook - men inte heller det gick, så det sket sig. Jag ska försöka ta den igen i morgon.

Här är bidraget till scrapskissen:
image231

och så ett kort med minst 4 olika band. Jag lyckades klämma dit 6 st.
image233

Och så färgutmaningen. Det här kortet blev jag ganska nöjd med, men inte riktigt ändå. Nåt är det som fattas, men jag vet inte riktigt vad.
image234

Och just så tycker jag det känns med det mesta jag skapar nu för tiden - nåt fattas. Jag gillar att skapa under press, och jag gillar utmaningar med kluriga förutsättningar, men av någon anledning så blir det ändå bara platt och trist, allt jag gör. Jag gör massor, så någon block direkt tror jag inte det är, men det blir inget bra! Varför? Är det någon av er, kära bloggläsare, som kan ge ett tips på hur man kommer vidare?

Nähä, sovdags, jobbdag i morgon och det har blivit alldeles för lite sömn denna helgen...

Godnatt på er

Ett ynka litet kort...

...har det blivit idag till cybercroppen på Scrappiz. Jag blev så trött av allt shoppande på Scrapaddicted i förmiddags, så jag har knappt fått något gjort alls här nu i kväll. Hoppas jag hinner få ihop i alla fall ett bidrag till i morgon, det är ju så kul med CC!

Jag har använt ett alldeles helnytt Sassafrasspapper. Ja, det blev några sådana idag... Det lär säkert dyka upp fler alster med dessa underbara papper inom kort. Sassafrass har blivit en stor favorit hos mig. Blommorna är från Katja Design (visst är hon otroligt duktig), och de lär också dyka upp på fler alster här, för även de har blivit favoriter. De är så användbara!
image230

Och hörrni, jag vet att ni är ganska många som tassar runt härinne. Jag skulle bli jätteglad om ni lämnar ett litet avtryck så jag kan få kika tillbaka till er och se vilka ni är...

Kram på er alla!