Välkommen till röda macken!

Nu är Albins röda mack helt klar, och jag har lyckats fota den, trots att det är mörkt. Det går bra med ett par starka lampor ibland, men visst, den hade säkert blivit mycket bättre i dagsljus :-)

Här är det bara att svänga in och tanka nu:
image402

Från ett par olika vinklar:
image403

I porten till höger kör man in sin trasiga bil till bilmekanikern Albin, och får tillbaka den som ny igen. Mammas bil ska han laga gratis, säger han.
image404

I butiken kan man köpa allt från däck till godis och tidningar - allt utklippt från pappas tidningar :-)
image405

Här får man akta sig så att man inte går på pumpen... eller för allt i världen, som bilmekanikern själv gjorde idag - går i ni en stolpe. Kan ni fatta, mitt på Citygrossparkeringen vandrar Albin med näsan före rakt in i en av stolparna till en gigantisk reklamskylt. En sån klassiker! Klockrent! Och med en tung kasse i ena handen och en säck kattmat i andra, och skrattet bubblande ända nerifrån tårna, försökte jag trösta en ledsen liten kille som just då inte kunde se det roliga i den situationen... Ingen lätt uppgift, men han skrattade lika gott han senare när vi hade blåst bort det onda. Stackarn, men det såg verkligen för roligt ut...
image406
Naturligtvis är det Albincobensin som säljs på Albins mack. Men undrar vem som kört ifrån sin dunk?

Och här ser ni det fina undertaket som sötaste och duktigaste Albin har veckat i pappersveckaren :-)
image407

Det var det det. Undrar vad jag ska hitta på näst? Och var i hela fridens namn jag ska göra av den här tills lille bilmekanikerns rum blir klart. Fast nu är bägge dörrarna på plats däruppe, så nu ska det byggas vägg här i veckan är det tänkt.

Tack för titten!

DT-alster och en liten sneakpeak på röda macken...

Jag har två DT-alster för Katscrap kvar att visa här. Jag fick några härligt chokladiga Rusty Pickles-papper, och av dem gjorde jag ett CD-fodral och altrade en ask som det har varit (och skulle kunna ha varit kvar) lattetryfflar i (helt vidriga, jag gillar verkligen inte choklad med kaffesmak, blä).

Här är CD-fodralet:
image399

Och här är asken:
image400
Och alla stämplar är från Sven & Sagas Valentine. Finns i butiken :-) Håll utkik därinne de närmsta dagarna, förresten, för det är STOOOORA saker på G...

Så ska ni få en liten sneakpeak på Röda Macken... Ja, den är nästan klar, bara lite småpiff kvar :-) Den här macken är nog det roligaste av alla mina "byggen" hittills, inte minst för att Albin har varit involverad en hel del, mest med att titta och komma med önskemål om hur det ska se ut, men också med att stansa småstjärnor med stjärntången och att vecka papper till taket. Jag har sökt massa inpiration på nätet till macken, och i sambons Nostalgia- och Classic-tidningar (som jag faktiskt fick klippa och klistra lite i)

Och för er som undrar hur jag hinner... det tar faktiskt inte så lång tid. Oftast går jag omkring och funderar över mina projekt under en ganska lång tid (flera stycken samtidigt) innan jag sätter igång, så när jag väl börjar har jag tänkt igenom material och tillvägagångssätt  noga, och skissat upp hur det ska se ut. Sen går det ganska snabbt, för jag behöver inte fundera så mycket när jag satt igång. Tre kvällar har jag lagt på macken hittills, men det blir nog en till innan allt är klart. Och jag väljer oftast bort TVn för att pyssla, så jag får ju några timmar efter att barnen har lagt sig varje kväll, plus nån timme vissa dagar när Agnes sover middag och jag är ledig och inget annat pockar på uppmärksamhet. Och så har jag ju mitt pysselrum där allt kan ligga framme och jag kan gå in och limma ihop några pappersbitar medan potatisen kokar och så.

I alla fall, här kommer sneakpeaken:
image401
Kram och godnatt :-)

Mera Two Scoops!!!

Här kommer två DT-alster till med Two Scoops-papper från Katscrap. Först en LO (ja, jag vet, det var länge sedan) med ett foto som någon tog av mig och Agnes på julafton. Folk säger alltid att vi är så lika, Agnes och jag, och jag vet inte, vi är nog det... Vad tycker ni?

image397

Och så blev det ett kort också:
image398

Jag har använt mitt underbara Harmony på både LOn och kortet, och på kortet har jag embossat med Cuttlebuggen och chalkat på upphöjningarna.

Behöver jag tala om att jag köpte hem en väldig massa Two Scoops-papper till efter att ha fått prova på dessa...


Har byggt hus igen...

Ja, ni tror säkert inte jag är klok, men jag tyckte det var så tråkigt när jag var tvungen att stuva undan mitt julkalenderhus, så att jag var tvungen att göra ett nytt hus som kan stå framme året runt... Fast det kommer att stå på Agnes rum så småningom, och det är inte helt färdigt ännu... invändigt alltså. När jag var liten satt jag ofta under farmors skrivbord och tejpade ihop små hus av tomma kaffepaket, och jag har nog inte vuxit ifrån det riktigt. Fast till detta har jag använt flingpaket. Albin har fått släppa till två Rice Crispies-paket till Agnes hus, nåt som han fnittrade ordentligt över när han såg det halvfärdigt och med två sidor oklädda: "Men mamma, det är ju mina pysflingor!!! Hihihihi!"

Så här ser det ut, Agnes hus:
image388

Närbild på entrén:
image389
Blommorna har fått olika höjder med hjälp av 3D-kuddar staplade ovanpå varandra. Jag har använt Fluid Chalk för att "smutsa ner" fasaden lite grann.

Taket med skorstenen:
image390
För att få den flammiga effekten på taket har jag gnott Bazzill Raw Silk Tweed med en distressdyna Vintage Photo. Det blev verkligen urläckert...

Och så baksidan:
image391
Ursäkta bildkvalitén, ni förstår kanske varför en ny kamera står högt på min önskelista nu, näst efter scanner/skrivare... Huset är alltså öppet baktill och ska så småningom möbleras också, med möbler i papper, naturligtvis;-)

Närbilder på rummen
Hallen:
image392
Panelen är gjord med Quickutz staket, och taklisterna är frills från Doodlebug, delade på mitten.

Det här rummet är tänkt ska bli kök:
image393

Två rum på andra våningen:
image394

image395

Och så vinden:
image396
Jag hade tänkt mig vinden som nåt gulligt flickrum med lite leksaker och en säng, bara, men Albin tycker att den ska vara som en gammal skräpvind med spännande koffertar, dammiga klädhängare och en spinnrock och lite sånt... Det är ju iofs också kul, så vi får se, kanske jag går på hans linje. Men innan jag börjar möblera i Agnes hus ska jag göra en sak till Albin. Det är nämligen så att han ska bli bilmekaniker när han blir stor, har han bestämt. Han älskar verktyg och att få vara med pappa och meka med traktorer och mopeder. Han ska ha sin verkstad vid Röda Macken (Hydromacken här i byn), och han ska laga mammas och pappas bil alldeles gratis, det har han lovat (sötis) Så mitt nästa husbyggarprojekt blir Röda Macken till Albin. Men den blir nog inte inredningsbar tror jag...

Tack för titten!

Vinnaren!!!!!

Nu har här skrivits lappar till tusen, och min lille söte pysselkompis här hemma har dragit vinnaren! Han har klippt alla lapparna alldeles själv, fast jag har fått skriva och vika ihop dem.

Bäst att blanda runt ordentligt.... (ni ser vilken hög med lappar det blev)
image386

Så plockar  vi upp en lapp...

vecklar upp den...och vinnaren är...


spännande nu va?


nu ska vi se.....


här är den:
image387

Om ni tittar lite nedanför de där enormt stora ögonen så ser ni att det står KADA på lappen!!!!! Grattis vännen!
Och din adress har jag, så din vinst dimper ner någon dag i veckan hos dig :-)

Nu är lilla barnet i säng (med feber), och stora barnet snart på väg dit också, och största barnet (sambon) lyckligt placerad i soffan, så nu är det pysseltajm för mamman (om hon kan slita sig från datorn)!
Tjingeling!

Ojojojoj...

...vad många det var som ville vara med i min utlottning! Wow! Jag kanske ska fortsätta att lotta ut alla mina alster jag inte vet var jag ska göra av... Kommentarerna bara haglade in, och nu har jag och Albin att göra med att skriva över hundra lotter och dra vinnaren. Så ni får hålla tummarna en liten stund till :-) Jag hoppas kunna presentera vinnaren under dagen någon gång.

Så länge kan jag passa på att bjuda på lite nytt. Jag fick hem massa fint från
Katscrap i fredags, bland annat några papper från Basic Greys Two Scoops. Jag föll ju pladask för Blush-serien, och har varit lite besviken på BG efter det. Inte något de har gjort har kommit i närheten av Blush, tycker jag, förrän nu! De Two Scoops-papper jag fick hem var helt underbara, och lita på att jag kommer att köpa hem hela serien... Jag har inte tyckt att de har sett så mycket ut för världen när man har sett dem på bild i nätbutikerna, men IRL är de underbara! 

Blueberry Custard och Watermelon Ice tyckte jag passade utmärkt till en liten pojkbebis, så det fick bli lite saker man kan ge i present till en sådan liten nyfödd goding. Inte för att vi har någon sådan eller någon på väg i bekantskapskretsen (vad vi vet) men det kan ju vara bra att ha på lager.

Det blev en liten galge:
image383

En ram:
image384

Och ett kort:
image385

Alfabetet är mitt nya Harmony till Buggen, och det är hur snyggt som helst!!!!! Two Scoops finns hos Katscrap (och jag tror alla pappren i serien finns kvar fortfarande).

På återseende när vinnaren är dragen!

Utlottning!

Nu är det ett år sedan första inlägget här i bloggen, och det tänkte jag fira med en liten utlottning :-) Albin undrade vad bloggen önskade sig i födelsedagspresent när jag berättade det för honom...

Bland er som lägger en kommentar på det här inlägget fram till lördag kväll 24.00 kommer jag och Albin lotta fram en vinnare av den här lilla asken som är fullproppad med godis (scraprelaterat, naturligtvis)
image382

Och därmed är det läggdags...

Godnatt, scrapsverige!

Regniga dagar...

Idag har det regnat precis hela dagen. Hela trädgården är som en stor lerpöl. Det verkar som om vi inte får någon vinter alls i år! Några snöiga dagar brukar det bli även här nere. Albin är så besviken. Han fick en snow racer i julklapp, och den har han knappt fått använda. Vi drog honom några varv här i trädgården när det kom lite snö för ett par veckor sedan, men det var allt. Nåja, vi har ju fortfarande februari kvar...

Men ändå, när det nu har regnat så mycket passar det ju jättebra att lägga upp ett par PP-alster till som skulle blivit publicerade som handlar just om regn...

Jag gjorde en höstig välkomstskylt med en liten gubbe eller gumma eller vad man nu vill, som är ute i regnet och traskar.
image380

Så blev det en layout med delar av det här mönstret på:
image381

I morgon kommer det att bli lite kalas här på bloggen. Då är det nämligen ett helt år sedan jag började blogga! Jag kommer att ha en liten utlottning för att fira, så titta gärna tillbaka då :-)

Pirater, pirater, pirater...

Kommer ni ihåg tidningen Skandinavisk Scrapbooking som lade ner helt plötsligt? Det gör jag, kan jag ju säga... Jag gjorde ett stoooooort PP-special till det numret som inte kom ut :-(. Det var väldigt tråkiga omständigheter som gjorde att tidningen fick lägga ner, men det var ändå ganska surt... Jag lade ner hur många timmar som helst i somras på det här, ritade PP-mönster och skapade alster utifrån mina mönster, allt förgäves, kändes det som. Jag fick inte betalt för mitt uppdrag, och inte heller fick jag tillbaka mina grejor - förrrän i förra veckan. Nu har jag äntligen scannat in det, och kan ju visa upp det här då i stället. Det var massa grejor, och det blir litegrann idag bara.

Redan då hade Albin börjat prata om att han ville ha pirattema på sitt rum, när han får eget, så naturligtvis blev det en piratspecial. Här är en canvas till hans rum, där jag har gjort om honom till en liten söt pirat.
image376

Så gjorde jag en dörrskylt till honom också (Hål är upptaget för hans dörr, och förhoppningsvis är den på plats innan helgen är slut). Nu så här i efterhand kan jag väl tycka att jag hade velat ha hans namn i lite större bokstäver, men det kan man ju lätt fixa till :-)
image377

Så blev det en layout också av det hela. Albin och Millan (flickvännen) fick varsin häftig piratmössa förra hösten, och de älskade sina mössor djupt. Var ju vara tvungen att fotografera dem!
image378

Så kommer ytterligare en layout, fast denna är nygjord, till Cybercroppen på
Allt om Scrap och tävlingen om barnrum. Den tävlingen kunde ju inte passa bättre egentligen nu när rumsrenoveringen är i full gång, och Albin är full av tankar och idéer om hur han vill ha det
image379

Då återstår det bara att fundera ut hur man ska ha det i Agnes rum, som står på tur näst... Prinsessor, drakar, kanske (saknar redan mina väggdrakar som åkte ut nu med väggen som försvann), eller nåt i den stilen... IKEA har ju mycket kul saker på temat sagor.

Jag gjorde också lite PP-grejor med regn som röd tråd, men det tar vi en annan dag.

Tjingeling!

Jag vill bo i en zvamp...

Ja, här kommer min toarulle till cybercroppen på Allt om Scrap... Fast det kanske inte är så lätt att se, men det är faktiskt en toarulle där längst inne :D Jag har byggt på liten med lim och silkespapper för att få till en lite mer oregelbunden form på foten. Även hatten är uppbyggd på samma sätt.

image374

Ja, vad ska man säga... Den gör sig bäst på lite håll *asg*

Och så har jag fått ett award! Den här fina utmärkelsen har jag fått av NetteR och Nita:
image375

Tack tjejer! Jag blev jätteglad! Så ska ju jag i min tur skicka den vidare till 10 st. Hmm. Det blir svårt, men man måste ju välja bland alla underbara pysslare i vårt avlånga land. Dessa tio tjejer är några utav alla vars bloggar jag ofta och gärna besöker:

Katja:    http://katscrap.blogg.se
Carina: http://carinalindholm.blogg.se
Cattis: http://kathis.blogg.se
Theresa: www.pysselgumman.se
Anna: http://morfen.blogg.se
Hedvig: http://hedda.bloggagratis.se
Anki: http://skapatavanki.blogspot.com
Lilo: http://liloscrap.blogspot.com
Jenny: http://jennys-kreativasida.bloggagratis.se
Lina: http://www.klusell.se

edit: verkar som om blogg är lite kinkig ikväll, för jag får inte alla länkar till att stämma, så ni får stå ut med sådana här "fullänkar" i stället ;-)

Kram till er alla!

Här cybercroppas för fullt!

Naturligtvis hakade jag på alter-tävlingen på Allt Om Scraps cybercrop med en gång... Man skulle altra en låda/burk/ask av valfri storlek, så jag tog tag i Agnes sparbössa, modell konservburk. Albins är altrad för länge sen, men denna hade jag inte gett mig på ännu.

Jag har med utstansat (agnes namn utstansat i chipboard med Hippie Chick) målat (akrylfärg runt kanterna och på grungeboardramen) och ett band, därmed är alla krav uppfyllda :-)

image373

Nu tycker jag att ni också ska sätta igång och Cybercroppa om ni inte redan har börjat ;-) Jag tror jag ska ge mig på utmaningen att altra en toarulle jag *asg* (tycker den är "skitkul")

Mera grungeboard!

Nu har jag äntligen fått tummen ur att göra något av minialbumet jag vann i en av deltävlingarna i Scrappiz stora vår- och sommartävling. Naturligtvis har jag satt på massa grungeboard här också :-) Albumet kommer att innehålla foton från roliga saker Albin och hans kompis Jonatan hittar på tillsammans.

Jag har använt stora gångjärn, döskalle, pil och ram, alla från elements swirl. Vet ni vad det bästa är? Att det känns som hur mycket man än tar är det lika mycket kvar!!!
image371

Detalj på ryggen. Jag har vikt gångjärnen runt ryggen och limmat fast även på baksidan. Helt otroligt häftigt, vad man kan göra med dessa! Jag blir bara mer och mer fascinerad av detta underbara material.
image372

Det verkar som att många fler har blivit sugna på att prova...
Susanne L undrade var man kan köpa Grungeboard. Jag har handlat från Scrappakalja, men jag vet att många andra butiker har inne / på väg hem nu, så det är bara till att kika runt :-D

Förresten, ni har väl sett att det planeras en CYBERCROP hos Allt Om Scrap med start på söndag morgon? Jag tänker vara med! Nån mer? Om inte förr så ses vi där

Tjingeling!

Äntligen Grungeboard!

Nu har jag äntligen testat! Vilket fantastiskt material! Jag sitter här med en paket elements och är helt exalterad! Äntligen ett drömmaterial för en altergalning som jag ;-) Jag tror faktiskt att man kan göra precis vad som helst med detta. Jag har ju tidigare påstått att man kan göra NÄSTAN vad som helst med papper, men med Grungeboard kan man nog göra precis vad som helst, i och med att den är så flexibel. Jag ska ta och beställa hem mer grungeboard, absolut, och jag har massa tankar och idéer om vad jag ska använda det till.

Till att börja med blev det en liten burk att stoppa pengar i. Albin har en scrappad legokassa där han sparar pengar till en legotågbana (för det kvittar att han har värsta längsta briojärnvägen, han ska ha en legotågbana, har han bestämt) och då tänkte jag att jag minsann skulle ha en scrapkassa där jag kan lägga en slant emellanåt för att ha och bränna på vårens mässor.
image370
Jag har använt en skylt, ett hjärta och två gångjärn från elementspaketet, med swirlstruktur. Bokstäverna är utstansade med Hippie Chick, de små i krympplast och de stora i chipboard (måste köpa några hela ark grungeboard att stansa i också...). Så har jag använt pärlfloss, band och lite ulligt garn, och målat burkens kanter med akrylfärg.

Första grejorna med nya stämplarna!

Nu har jag skapat litegrann med nya Sven & Sagastämplarna. De är ju tänkta till alla hjärtans dag-korten, men naturligtvis kan man använda dem även till annat. Jag har klätt en ram till Agnes dopfoto och dekorerat med en av stämplarna. Det blommiga pappret kommer från Cherry Arte, och finns, liksom stämpeln "Kramsaga" att köpa hos Katscrap. Jag har också använt min bosskut wings, en riktigt användbar die som lyckas hamna på mycket saker jag gör nu för tiden, och thickers "Platforms" från American Crafts, även de ifrån Katscrap..
image367

Så blev det en liten ask att ge bort godis i till nån man tycker om. Stämplar "praliner" (eller muffins eller bakelser, bara fantasin sätter gränsen) Själva asken fick jag i julklapp, innehållande ett salt- och pepparset, och det genomskinliga locket har jag gjort av OH-film, för det som satt på asken var lite trasigt och repigt.
image368

Så blev det ett vanligt kort också, med papper från Cherry Arte och stämpel "Sven *hjärta* Saga" Bildkvalitén blev inte den bästa här, för jag orkade inte släpa fram gamla datorn för att scanna. Min gamla scanner funkar inte med Vista (finns inga drivrutiner), så jag blir tvungen att köpa en ny. Skrivaren sjunger också på sista versen, så det får bli en multiskrivare, tror jag. Nån som kan rekommendera en bra sådan?
image369

Ha det så gott!

Hemma hos en altergalning: del 2

Ja, första delen var ju om hur en altergalning som jag firar jul. Idag tänkte jag att jag skulle visa hur jag använder mina altrade alster i hallen. Vi målade om där för ett par år sedan, och fortfarande har jag inte riktigt bestämt mig för hur det ska inredas, så det är fortfarande lite kalt. Plus att den delen som är ovanför trappan kommer att "förstöras" av ännu ett dörrhål, så den delen får vänta tills det är klart i alla fall. Men lite har jag pyntat i alla fall....

Vårt gamla nyckelskåp har fått sig en liten uppfräschning. Jag har scrappat till en liten ny "tavla" till framsidan och satt dit. Jag har tagit lite olika chipboardbokstäver, stansat ut ett par själv med buggen, målat alla röda och täckt med ett lager 3D-lack.
image363

Vårt hus är byggt 1950, med originalinnerdörrarna kvar (bruna, slitna och ganska fula...) och av någon anledning är alla dörrfoder jättebreda och sticker ut en bra bit på ena sidan. Det gör att det bildas en liten hylla över dörren, och på den hyllan över dörren till vardagsrummet har jag satt stora scrappade bokstäver. Idén till det fick jag från Scrapbook Inspirations någon gång i höstas, där en av deras designers visade upp hur hon hade gjort hemma hos sig. Bokstäverna är enklast möjliga, utskrivna från datorn, utskurna i chipboard och klädda med mönstrat papper. Jag har målat kanterna lite slarvigt med akrylfärg för att få dem att se lite slitna ut.
image364

Uppe i trappen sitter en tavellist utmed hela väggen där vi har fotografier och sånt. På senare tid har där hamnat lite scrappade alster också, mest i väntan på att barnens rum ska bli klara så att jag kan sätta in en del där. Här står bland annat barnens clearalbum och Agnes A-tittskåp.
image365

Och så en bit högre upp står mitt lilla röda hus jag scrappade i somras:
image366

Jag har funderat mycket på vad man ska göra av allt man altrar... En del passar ju in här hemma, men annat funkar inte alls! En del ger jag bort, och en del åker in i garderoben i brist på annat. Vad gör ni av era altrade prylar? Eller altrar ni bara saker som fyller någon form av funktion, till presenter och sånt? Jag altrar i flera fall enbart för att jag tycker det är kul; jag får en idé som jag bara måste se om det går att göra något av i verkligheten. Eller så ser jag något i en blogg eller ett galleri som jag tänker att jag bara måste prova på, och gärna försöka ta ett steg längre också. Så det blir en hel del "onödiga" projekt. Gitarren t.ex, som jag altrade till Scrappiz vår- och sommartävling, det är en sån sak som har åkt in i garderoben. Som tur är hade jag kvar originalkartongen till den, så att den ligger helt skyddad. Jag ska försöka hänga den som prydnad i Albins rum sen när det blir klart, men det ger sig om den får plats...

Tjingeling!

Sven & Sagas Valentine

Nu släpper vi en ny stämpelkollektionmed både figurer och textstämplar: Sven & Sagas Valentine. De kommer att gå att förbeställa hos Katscrap från och med idag, lördag. Hoppas att ni gillar dem :D

image362

Mitt rum, just nu...

Ja, så här ser det ut! Moma utmanade oss på Allt om scrap-forumet att visa upp hur vår hörna ser ut just nu! Och så när som på att jag sitter vid datorn, och kameran står bredvid så är det så här det är. Lite skillnad från bilderna längre ner, eller hur? ;-) Och det här är inte så mycket som är ens pysselrelaterat, så ni skulle se hur det ser ut när jag verkligen pysslar, och Albin är och hjälper till också...
image361

Trevlig helg på er allihop

Ps, utan att avslöja allt för mycket, det jag håller på med, och som man kan urskilja litegrann av om man tittar riktigt noga är designar stämplar... Snart dax för en ny kollektion!

Tittskåpskort!

Jenny (en fantastiskt kreativ altrare) hade ett par så häftiga kort på sin blogg, tittskåpskort som hon hade gjort av pappersaskar. Jag snodde den idén rakt av, och gjorde ett grattis-till-nya-hemmetkort av en ask Marabouhjärtan, som sambon så påpassligt precis hade tömt ;-)

Det här var fantastiskt kul att göra. Jätteroligt att verkligen ha lite utrymme till att jobba tredimensionellt. Jag blev riktigt sugen att ge mig på vårt gamla dockhus som ligger i spillror i källaren! Men det blir nog ett projekt som får löpa över ett år eller så...

Tittskåpskortet framifrån:
image359
Vimpeln blev jag inspirerad till hos Paradise, där jag hittade ett jättefint flyttgrattiskort.

Så här ser det ut öppet:
image360

Tur att det inte är så länge kvar till alla hjärtans dag. Jag får väl ge Alladinhjärtan till alla nära och kära med krav om att återlämna kartongen när den är tom ;-)

Det är flera stycken som frågat om sjörövarkistan lite längre ner, och den har jag gjort själv av kartong. Det är sällan sånt som finns hos t.ex Panduro (som har en hel del pappstommar) stämmer exakt med vad jag är ute efter, så oftast gör jag helt enkelt grejorna själv.

Tack för titten!


Mitt pysselrum

Jag hör ju till den lyckliga skara som har ett alldeles eget pysselrum. Jag lade beslag på det här rummet det första jag gjorde när vi köpte huset för drygt tio år sedan, och jag släpper det aldrig ifrån mig... Det är inte stort, men det är mitt, bara mitt!!!!

Idag har jag satt upp nya hyllor, och lite nya korgar att förvara prylar i, och jag blev så nöjd med resultatet att jag för första gången kommer att visa upp mitt lilla rum här på bloggen. Och jag kan säga att det är ytterst sällan så här välstädat... Ofta får man plöja sig in i drivorna och sitta och pyssla på en pytteliten hörna av skrivbordet, men så är det väl för många av oss tycker jag mig ha förstått.

Här i hörnan hittar ni mig sju kvällar i veckan ;-) (i alla fall en liten stund). På väggen har jag spänt upp wire där jag hänger favoritlayouter, och även de senaste får hänga till sig där ett tag innan jag sätter in dem i albumen. Och ja, jag har altrat klockan också... Fast det är nog dags att göra om det snart, för jag tycker den är grymt tråkig.
image354

Längst in i hörnet har jag min bandförvaring. Den här idén är jag ganska stolt över, faktiskt. Det är gardinstångsfästen från IKEA, till dubbla gardinstänger. Jag vill gärna ha mina band överskådligt och lätt att se för annars blir det inte av att jag använder dem, om det är för krångligt att dra fram dem. Här är det bara att leta upp änden, försiktigt dra litegrann och klippa av en så lång bit man behöver. Till garnet har jag två trallskruvar jag rotade fram i källaren, en nödlösning, men den funkar bra så länge tills jag hittar nåt snyggare.
image355

Här är mina nya hyllor, vanliga billiga trärena hyllor från IKEA som jag har laserat i vitt. Jag har sorterat upp massa prylar som har legat huller om buller innan - Chipboard och thickers i en korg, rubons för sig, filt i en, journalingspots och tickets i en annan, och så har jag en "lattjolajbanlåda" också, där allt hamnar som jag inte riktigt vet vart jag ska göra hän. Mina knappar ligger i barnmatsburkar (gratis ;-), och mina berömda Tildalim står i en miniAaltovas. Nåldynan med plats för trådrullar har min farfar gjort till mig, och jag tycker den pryder sin plats mycket bra. Blomburkar, färg, stickles, refiller till diverse stämpeldynor och annatr sånt där småttigt finns på en tavellist längst ner.
image356

På andra sidan skrivbordet står två vita Billy. Ack så tråkiga, men de slukar MASSOR. Här står också min stämpelförvaring, två gamla Moppebyråer från IKEA. Den ena är altrad och klar, och den andra ska jag också ge mig på nån gång... Den stora blå korgen är från min äggoljetemperaperiod, och en gång i tiden rymdes alla mina scrappinaler i den... Kan ni fatta det! Och det var mindre än två år sedan! Det går utför snabbt...
image357

Här står min älskade gröna groda :-) Den har sällskap av två "Mackis" förvaring från IKEA, som är fantastiskt praktiska. I den vänstra har jag dies och alfabet till buggen och Squeezen. Där får plats sammanlagt 6 CB-alfabet i främre facket om man skulle vilja ha det (själv har jag bara två, ännu...), plus att man får plats med QK-pärmen, alla plattorna till buggen, och några CB- och REV-dies. Det duger som förvaring till denm så länge i alla fall.
Längst bak i bägge Mackisarna finns stora, breda fack där det gott och väl får plats 12X12"-papper, så i dessa båda förvarar jag (nästan) all min cardstock.
image358

Hoppas att ni har njutit av turen i mitt lilla rum. Nu ska jag nog gå och altra nåt, tror jag ;-)

Tjingeling!

Julklapp #2

Här kommer en julklapp till, en liten skattkista till Agnes gjord av Pirate Princess-pappren från Katscrap.

image351

Döskallen är utklippt ur ett av Pirate Princess-pappren, monterat på chipboard för att sticka ut lite, och sen har jag tagit 3D-lack. Jag har satt Bosskutvingarna bakom, och bokstäverna är Studio Classic, utstansade i svart krympplast och sedan krympta. De blev lite buckliga, men det blev bara lite extra häftigt, tycker jag.
image352

Även insidan är klädd med papper.
image353

Kan ju berätta att Agnes blev jätteglad för sin skattkista. Faktiskt så glad att det första hon gjorde var att slita bort två av bokstäverna... Tur att jag har en hel flaska Scrappy Glue kvar...

Nu ska jag ta och sätta upp ett par nya hyllor här i pysselrummet och se om jag kan sortera upp nåt här i kaoset... Lyckas jag så kommer det bilder på det så småningom ;-)

Tjingeling!