första försöken

Hon fastnade minsann på bild när jag testade kameran idag, lilla hjärtat. Hon är sällan stilla, så det är inte så lätt, men kameran är snabb, så några bilder blev det allt.


Storebror fastnade också - mitt i ett hopp :-) Som synes hade han också jättekul med sin kamera i dag.


Längtar till i morgon och nya äventyr med kameran. Mammarazin och lille paparazzin ska gå till lekplatsen och fota, har vi bestämt :-)

Nu är jag med kamera igen :-)

Det bidde en Canon EOS 400D, med rekordsnabb leverans, så nu väntar jag bara på att batteriet ska laddas klart, sen ska jag ut och smyga i buskarna och leka mammarazzi... Och det ska bli så kul! Har massor av scrapalster som ligger här och väntar på att bli fotograferade - gav upp helt med den gama kameran (som Albin har fått att leka med nu, och den är han lycklig och glad över) Så vem vet, det kanske blir en del uppdateringar de närmsta dagarna :-)

Tjingeling

Bloggpartybidrag

Jag har varit och tittat runt hos alla som är med i sommarens bloggparty! Det vimlar av jättekul utmaningar, men jag har helt enkelt inte hunnit vara med så mycket nu under första omgången... Vi har haft (och har fortfarande) fullt upp med midsommarcroppen, plus att det har varit skolavslutning, midsommar och gäster på besök, så först nu har jag gjort ett kort till en utmaning som jag har velat göra ända sen bloggpartyt drog igång, nämligen den hos Tette. Man skulle ha med minst ett band (zigzagband bakom blomman plus organzaband i hålen), minst en knapp, minst en söm (jag har sytt med pälsgarn längs med kanten), minst en blomma, minst en fjäril (två små fjärilar hänger i snörena från knappen), något rött och något turkost.



Jag har faktiskt påbörjat ett bloggpartybidrag till, och jag hoppas att jag kan hinna klart med det också tills i morgon kväll när det är deadline för första omgången. Det ska bli spännande att se vad det blir för utmaningar i omgång 2 :-)

Har varit på kalas...

Hos min "lilla" (nåja, inte så liten längre) kusin som fyllde tjugo idag. Hon fick det här kortet av oss, gjort efter månadens skiss hos Kort i Fokus:


Och nu lovar jag, blir det snart andra bullar i kamerasvängen här hemma... Det ska bli skönt att slippa lägga ut såna här tråkiga suddiga bilder på mina alster. Det är ju nästan så man skäms...

We dare you v. 26

Nån som inte gillar choklad? Det gör jag i alla fall... Därför fick det bli en chokladlayout till veckans We dare you. Och så fick jag ju ett perfekt tillfälle att använda lite papper från Rose Moka som jag köpte för att de var så vackra, men inte hittat nåt bra tillfälle att använda sen... Här passade de ju alldeles förträffligt.

Det var inte mycket kvar i mitt dekorationspaket för denna månaden, bara ramen (som var starkt rosa, men som jag sandpapprade lite på och duttade med vit dabber för att få den att passa in bättre), journalingpappret och vinylblommorna, som fick vara med här. Ja, så har jag några häftiga glittriga stickers också som jag inte kommit mig för att använda ännu. Hoppas jag kan få med dem på någon senare layout. Snart kommer ett nytt dekorationspaket *längtar*

We dare you v. 25

Det gick att få ihop ett bidrag till denna veckan, trots fingret. Det läker ihop bra, och jag kan använda det ganska bra nu. So, back to scrapbordet :-)

Vi fick ju bland annat en bit orange spets i dekorationspåsen, och jag älskar den där spetsen nåt alldeles otroligt! Den är såå snygg! Nu har jag bara en yttepytteliten bit kvar - 4 cm, ungefär, så nu blir det nog inte mer scrappat med den. Det börjar överlag tryta litegrann i den där dekorationspåsen, så det är tur att det snart är dags för nästa.



Och intet nytt på kamerafronten - därav den tråkiga scanningen...

Tjingeling!

Hushållsarbete är livsfarligt...

Jag börjar mer och mer fundera på det där med hushållsnära tjänster... Jag har återigen insett att jag och hushållsarbete inte är kompatibla. I går kväll lyckades jag köra rakbladsskrapan till spisen rätt in i pekfingret, så det blev en liten utflykt till akuten för att tråckla ihop det där. Det blev bara två stygn, men ändå... I vänster pekfinger. Så hur ska nu en vänsterhänt scrappare klara av att scrappa? Nåja, jag får väl trösta mig med att det kunde ha varit värre.

Och så har jag faktiskt en sak till att trösta mig med. Nämligen att jag vann Karins kittävling på Scrapaddicteds webbmara!!!!! Whiiiiiiieeeeee! Ett paket värt 1000 kronor kommer att dimpa ner här hos mig snart! Så livet är ganska gött ändå, trots fingret. =D

Tjingeling!

Dagens uppdatering....

Ja, det kommer en idag också... Det är en fjäril som jag har skapat till en artikel på Scrappizbloggen, för att visa lite alternativa användningsåmråden för en Bind-it-all. Hur roligt det än må vara att göra minialbum så finns det ju faktiskt en massa annat kul man kan göra också. Jag gjorde en fjäril, som vajade så här vackert från rönnbusken hemma hos oss.



Från sidan:


Och ovanifrån:


Jag har målat med akrylfärg och skrivit en fin liten dikt om en fjäril. Tror att jag ska göra en hel hög med råååsa fjärilar till Agnes rum så småningom, för de är jättekul att göra. Kolla in på Scrappiz, för där finns en lite närmare beskrivning på hur jag har gjort.

Carinas skisstävling

Ni har väl sett att söta Carina har en skisstävling i sin blogg? Jag kunde inte motstå att göra en layout efter skissen, och här kommer den:


Behöver jag säga att Albins foppatofflor är lite fulare, och mycket smutsigare nu än för en månad sen, men de har nog bosatt sig på hans fötter för gott... Och det kommer en foppatoffellayout på Agnes också så småningom, för hon älskar sina rååååsa (naturligtvis) "fofflor" nästan lika högt. Fast i hennes fall har de fått konkurrens nu av de rosa och vita "dalerna" :-)

Och det här är nästan en bedrift - jag har lyckats uppdatera den här stackars lilla bloggen fyra dagar i rad nu!!!

Tjingeling!

Tre layouter

Ja, vad ska jag säga... Jag är också tävlingssugen!!!! Det bubblar och sjuder av kreativitet inne på Svensk Scrapbooking, och jag vill också skapa! Så jag har dammsugat nätet efter skojjiga utmaningar och tävlingar, och några bidrag har blivit ihopknåpade i helgen.

Den här har jag gjort till Mettes utmaning hos
Skaparlusten. Man skulle scrappa i gult, blått och vitt, och det passade ju bra till ytterligare ett foto på hänggungan. Måste ju ha en LO till Agnes album också om den.

Och det blir inte bättre än såhär med gamla kolosskameran. Jag provade att fota ute i solen, som jag alltid gjorde med den andra, men nää, det syntes ingenting... Den här är tagen här inne i pysselrummet utan blixt i skenet av skrivbordslampan, men tack vare autonivåfunktionen i Photoshop blev färgåtergivningen hyfsat bra ändå. Layouten är genomskinlig i själva verket med lacecardstocken som bas, men jag fick sätta en vit CS som bakgrund, för annars hade ni bara sett min överfulla MM-karusell genom hålen...

Den här layouten är gjord till en skisstävling hos Scrapparazzi. Jag vet inte varför jag alltid lyckas sväva ut litegrann när jag försöker följa en skiss, men förhoppningsvis kan man urskilja någon slags likhet i alla fall. Fotot är på två söta små tjejkompisar, och jag har nog fått dille på "super fun happy", för jag har använt samma action både på detta fotot och på det förra. Men det blir sån ljuvlig sommarkänska av den!!!


Och så har Pappersbiten en månadsutmaning också, och det är Morfen som har ritat skissen till den. Jag gillar Morfens skisser massor, så den kunde jag inte låta bli att göra. Det fick bli en layout till Albins månadsalbum i 20X20". Första månaden var inte så svår, men sen blir det värre... jag har inte sån jätteordning bland de fotona nämligen, för det var först senare jag började sortera dem månadsvis i mappar. De äldsta tankade jag över när minneskortet var fullt, och då åkte allihop i samma mapp. Men men, det får bli lite detektivarbete, så fixar det säkert sig.

Jag har tänkt göra hela albumet i BG Archaic, men jag vet inte om jag har papper så det räcker... Och jag vill så gärna ha tag på Chipboardstickersarna också. Är det någon som vet någon butik som har dem kvar? Eller någon som har köpt och har några kvar och vill sälja till mig? Eller någon butik som har många av pappren kvar? Gärna de med dinosarna på, för de har jag inte fått tag på några av.

Och för er andra som är tävlingssugna så har Katscrap en sommartävling med fint pris i bloggen. Där kan jag ju inte heller vara med, men många bidrag vill vi ha in i alla fall :-)

Så, nu ska jag ge mig ut på jakt efter fler skisser och utmaningar ;-)

We dare you v.24

Jag har äntligen lyckats fota mitt bidrag till Jommas We dare you-tävling denna veckan. Jag fick lov att återkalla kameran syrran "ärvde" (fast bara till låns, tack och lov), en bautagigantisk koloss från yngre stenåldern... Men den är digital (två megapixlar, moahahaha). Bortse gärna från blixtblänket rätt över munnen på mig :-)

Vedkans utmaning var att scrappa om de positiva sakerna med oss själva, rama in och sätta på väggen. Jag började med ramen, satte i en bit vitmålad kartong och srappade både och på ramen. Jag har använt bokstäver, papper och diecuts från Pink Paislee, Office Lingo-kollektionen. Labelholder, orange blomma och orange spets kommer från Jommas dekorationspaket, och jag har kladdat på dem med vit dabber för att matta ner tonen lite och få dem att passa in med papprena och fotot. Vinylfågeln på ramen är också från paketet. Tavlan står nu på min tavellist i pysselrummet och trängs med knappburkar och limflaskor. Får se hur länge den får stå där, eller om den åker ut till förmån för fler pysselattiraljer.



Förresten, ni cybercroppar väl? Jag gör det inte, för jag får inte vara med och tävla, men jag scrappar massor, och jag far runt på forumet och i galleriet och bara njuter av all kreativitet hos våra medlemmar. Gör det ni också :-)

Tjingeling!


Massa kort...

Jag har gjort en massa glad-sommar-kort till barnens fröknar. Flera utav dem gjorde jag till utmaningar på webbmaran förra helgen (och jag är så sjukt nyfiken på vilka som vann de fantastiska priserna så det är inte klokt...)
Ja, no further ado, utan nu raddar vi upp dem:

Den första var till fredagsskissen. Stämpeln är min egen design, som finns hos
Katscrap.


Till en lifttävling, där man skulle lifta ett kort av underbara HelenaK. Jäklar, vad snygga kort hon gör, den tjejen!


Mitt bidrag till kortskissen. Jag älskar den här trädstämpeln från Easer! Och jag älskar Pro Markers också, har jag nämnt det? De är perfekta när man har lite bråttom :-) Men jag överger nog inte distresserna helt, utan jag lär väl variera mig på den fronten.


Det kom upp en bonuskortskiss också, och här är min tolkning av den. Scannad, för det var efter att kameran hade pajat. Fy vad suddigt och trist det blir runt alla dekos...


Temautmaning frukt och bär. Alla, nästan, hade gjort kort med jordgubbar... Mitt skiljer sig inte så mycket, men det är smultron (det ser ni väl) som inte är en stämpel, utan tecknat.


Den här utmaningen gick ut på att göra något som kallas "faux wood". Jag gjorde en gren för min lilla fågel att sitta på (inte heller en stämpel), men Pro Markers var inte så värst bra att använda till det kom jag på. Det flyter ihop för mycket.


Så där, det var alla mina tävlingsbidrag till webmaran det. Idag har jag haft fullt upp på Svensk Scrapbookings Cybercrop. Jag blir tokinspirerad av alla utmaningarna där, och trots att vi i teamet inte är med och tävlar har jag snott ihop tre layouter här idag till diverse utmaningar jag har snubblat över på nätet. Och jag är dessutom ganska nöjd med alla tre! Nu ska jag bara se om jag kan låna en kameran också så att jag kan fota dem. Ingen som kan skänka mig en ny kamera? Typ en Canon EOS 400D? Eller nåt? Snälla....

I morgon smäller det!!!!!



I morgon måste ni bara titta in till oss på
Svensk Scrapbooking, för då drar vi igång vår stora Midsommarcrop!!!! Det är fortfarande ganska mycket hyssj-hyssj på gång, men jag kan i alla fall avslöja att det blir många utmaningar, mååånga fina priser, och en och annan överraskning som kommer att dyka upp under croppen. Jag är nästan lite avundsjuk på alla er som ska vara med och tävla, eller, stryk nästan, för jag är JÄÄÄÄKLIGT avundsjuk rent ut sagt, för de priserna går inte av för hackor. Och vet ni vad det bästa är? Den varar ända till den 22/6, så det gör inget om det regnar i midsommar, för då kan man ju sitta inne och scrappa med gott samvete i stället :oD

Ni kommer väl???


Egen dekoration

En av utmaningarna på webmaran var att använda minst en egen dekoration på sitt alster. Jag dekorerade denna layouten med en blomma i OH-plast, och en blomma och en swirl som jag gjort av silvertråd och pärlor. Jag tror att jag blev ganska nöjd, faktiskt...

Ja, och fotot har ni sett förr... Tycker att hon är så söt i sina små tofsar. På tagen som sticker ut finns dold journaling.


Detaljblid på blomman. Jag har skrivit ut text i småttsmått på OH-plast, klippt ut blomman, och sedan har jag ritat lite slarvigt runt blombladen med en fotopenna. Därefter har jag duttat på turkos stickles. Och nej, jag ska inte sno åt mig hela äran för OH-blomman själv, jag hittade en liknande hos
Irene. Men silvertrådsblomman och swirlen är helt i "egen design", så lite ära tänker jag ta åt mig ;-) *s*


Jag har gjort massa kort också till maran, men de visar jag inte upp här förrän de har nått sina mottagare. Det blir liksom inte riktigt bra då, ifall nån av dem fluktar in här.

Nu ska jag gå och ladda för de tre sista arbetsdagarna, sen har jag sommarlov. Och vet ni vad det typiska är? Idag, av alla dagar, lämnar kameran in. Jag skulle fota de sista bidragen till maran och fick inte igång skrället :-( Morr... En scrappare utan kamera är som en groda utan ben, skulle jag vilja säga, HOPPLÖS, eller rättare sagt, läget är hopplöst. Jag fick ju knöla in mina bidrag (kort, som tur var) i scannern i stället, och det blir inte bra med alla säkerhetsnålar och knappar och blingbling och sånt. Håll tummarna för att det bara är minneskortet som muppar sig...

Tjingeling!

Webbmara i full gång

Scrapaddicted har en webbmara nu i helgen, och den är helt och håller fullsmockad med superinspirerande utmaningar. Jag far runt därinne som en yr höna, tycker jag, och vet inte riktigt vilka jag ska göra. Men jag har ganska många kort jag behöver göra, så då kan det ju passa att slå två flugor i en smäll, så några kortutmaningar har jag hunnit med. Fast jag började med att ge mig på det fina tävlingskitet, och resultatet blev så här:


Fotot är bildbehandlat med en action som heter "Super Fun Happy" och som ger en härligt drömsk sommarkänsla till bilderna. Jag tycker så mycket om den här bilden på gullungarna uppkrupna i hängungan.

Närbild på journalingen, som sitter i ett minialbum gjort av en filefolder. Kolla minigemen, så söta de är!


Man fick inte använda något annat än det som fanns i kitet, så blommor fick jag göra själv :D. Jag klippte ut dem ut de mönstrade pappren och gnuggade på dem från baksidan för att få dem att bukta ut. Fjärilen är utklippt ur gaffertape som jag tejpat upp på cardstock.


Det var det! Jag har faktiskt gjort en layout till, men den ligger på tork just nu, så den får jag fota i morgon. Den är till en utmaning att göra sina egna dekorationer, och eftersom jag ÄLSKAR att göra egna dekorationer och jämt har så mycket idéer om sådana kunde jag ju inte låta bli den. Förhoppningsvis hinner jag lägga in den i morgon.

Godnatt!

We dare you v. 23

Jag lyckades knipa åt mig en av platserna i Jommas We dare you-tävling, och fick första tävlingskitet här om dagen. Första utmaningen var att scrappa om varför vi scrappar, och det fick jag ju fundera lite på. Men det finns så många anledningar till deet så skulle jag ha med de alla skulle jag få göra ett helt album bara om det :-) Så här blev min första tävlingslayout i alla fall. Formatet är lettersize.



Jag har massor att visa upp, men jag har inte hunnit så värst mycket med att fota och bildbehandla, så det kommer väl en rejäl radda alster rätt vad det är. Jag har ju snart sommarlov!

Tjingeling!