Nya DT-alster

Jag fick ett fullmatat paket från Katja för några veckor sen, och nu är jag äntligen klar med det. Jag fick jättehärliga Sassafrass lass-papper, och när jag satt och bläddrade igenom mina framkallade foton slog det mig att färgerna på en del av papprena och färgerna på kläder jag hade på mig på foton när jag var liten var så gott som identiska. Förutom den fruktansvärt fula mössan förstås, som skär sig något fruktansvärt mot resten av outfiten... (mamma, hur KUNDE du matcha mina kläder så illa!). Så det fick bli en lettersize till min BOM.
image592

Agnes fick också vara med på en layout med de här papprena. Jag satt faktiskt och bläddrade igenom de här papprena när jag hörde någon ropa uppifrån övervåningen: Ääälp, mamma, äälp! När jag kom upp satt Agnes där på översta trappsteget och väntade. Hon har inga problem att gå uppför trappan, men det är liite läskigt att gå ner själv, så då vill hon gärna ha lite "älp" Det fick hon, men inte förrän jag hade sprungit ner igen och hämtat kameran :-) Och hon har fortfarande inte fattat att skärpet ska vara runt midjan och inte i håret...
image593

Med i paketet låg några fina röda BIA-spiraler, så det fick ju naturligtvis bli ett litet album också. Jag gjorde ett förra året med bilder från Albins 4-årskalas, så då fick jag ju göra ett i år också med bilder från 5-årskalaset. Det blir nog tradition, tror jag, för det är ett så bra sätt att få med massa bilder och en hel del historia också.
image594

image595

image596

image597


ja stoo sejj

...ja, det betyder "jag är en stor tjej" på Agnesiska, och det är precis vad hon är idag, en stor tjej! För hon fyller nämligen hela två år! Undrar vart de två åren tog vägen?
image591

tre nya kort

Ja, det har varit mycket nu, men tre kort har jag i alla fall gjort nu i veckan, som alla tre överlämnades i helgen, så nu kan jag lägga upp dem här.

Först ett kort till världens goaste och mest frågvisa (snart) sexåring, som firades lite sådär i förskott i går. Det är gjort efter denna veckas
kortskiss. Hemmasydd döskalle, naturligtvis :-)
image586

Och så ett kort till 6-åringens inte fullt lika frågvisa pappa, som fyller betydligt många fler år. Pappren är Pink Paislee *älskar* och det fina snöret räddade jag från omslagspappret till ett paket Agnes fick förra helgen:
image587

Och så ett morsdagskort till Farmor Asta (min farmor) som Albin fick lov att överlämna idag:
image588

Och när Albin ändå var och överlämnade morsdagskortet till Farmor Asta fick han ju åka en runda i morfars nya megastora traktor också. Lägg märke till tröjan han har på sig :-)
image590

Jag har blivit utmanad...

...av Jessica, att svara på följande frågor:

3 namn jag går under: Jenny, Jeja, Mamma
3 saker som skrämmer mig: tanken på att nåt ska hända barnen, hermska sjukdomar och mörker (ja, jag är ganska mörkrädd... :-)
3 saker som jag har på mig: byxor, t-shirt. hårsnodd.
3 sanningar: Jag hatar papper... (kunde man inte tro - nä, jag menar såna här viktiga papper, typ lönebesked och sånt som jag aldrig lyckas hitta något bra system för). Jag har alldeles för mycket papper (och då menar jag både scrappapper och viktiga papper som ligger och dräller). Jag kan inte fickparkera. Fast vem kan det, egentligen... Nä, jag går hellre några kvartet från en parkering jag tar mig in i med stora Volvon än att ge mig på en fickparkering.
3 saker jag verkligen vill ha: En Bosskut Gazelle, större kök och en swimmingpool i trädgården.

Jag vill skicka vidare det här till alla som känner för att svara. Det är riktigt kul, sånt här!


Nu är det verkligen dags för uppdatering...

Ja, maj är ju en hyperstressig månad för alla oss som jobbar inom skolans värld, och helst för oss som jobbar med de åldrarna när man sätter betyg, så så värst mycket nytt har det inte blivit gjort här på ett tag. Lite kort har jag gjort, några beställningskort, och några till mitt lilla försäljningslager.

Först ett beställt kort. Filthjärtat har jag gjort själv efter beskrivning hos
Helena K. Väldigt enkelt att göra, och väldigt gulligt.
image580

Jag blev så nöjd med upplägget på det här kortet att jag liftade mig själv när jag skulle göra ett kort till en kompis till Albin som har haft kalas. Stjärnan är gjord på samma sätt som hjärtat, plus attt jag har sytt på några knappar:
image581

Det blev också ett kort till Jasmine, som fyllde år i mars, men vi var sjuka som vanligt när hon hade kalas, så hon fick det i dag i stället.
image582

Ytterligare ett beställningskort. Jag gillar mer och mer att göra kort i lila, men jag har så dåligt med dekos som passar till. Här lyckades jag skrapa ihop så att det räckte till ett kort i alla fall.
image583

Ett bra-att-ha-kort, enklast möjliga, efter veckans skiss hos Kortskissen:
image584

Och ett till:
image585

Det var allt för idag. Nu ska jag gå och ramla i säng, urtrött efter helgens recensionsrättningar och kalas, och drömma om mitt fina, fina DT-paket som ligger här och väntar på mig när jag hinner och orkar.
Måtte det bli snart :-)

Förresten, jag vann en av utmaningarna i AoS cybercrop, så nu ska jag vänta på ett pris från Hobbyhuset *skuttar runt och dansar*

Två små månader till

Här kommer ytterligare två layouter till Agnes månadsalbum. Just nu är det superkul att scrappa 8X8", antagligen för att jag gör det så sällan. Jag jobbar bara med Sugared till detta albumet, och jag sitter här med se fina chipboardstickersen - elefanten och giraffen etc - men jag kan inte förmå mig att sätta de söta djuren på layouterna utan det blir bara blommor och hjärtan och sånt... Nåja, det ska ju göras en pärm till albumet också, och den ska ju dekoreras, så kanske får jag användning för dem till det.

Två månader - så här glad var hon då, ständigt:
image578

och så 11 månader - då hade hon ganska bra fart på krypandet, men inte hade hon någon lust att gå, inte:
image579
Den här layouten är gjord efter månadens skiss på
Scraphuset.

Tjingeling!

tre små layouter...

...har jag hunnit göra i helgen, trots det otroligt fina vädret. Layouterna är i storlek 8X8" och är till ett album om Agnes första år, med ett foto för varje månad.

Månad 6 är till en lifttävling på
Scrapbookbutiken:
image575

Månad 8 är till en liftutmaning på Magdas scrapfeber (troligen den enda jag hinner med där, om jag inte får någon gjord i kväll vill säga)
image576

och så har jag gjort en när hon var alldeles nyfödd, efter skissen på Allt om Scraps CC:
image577

Tjingeling!

Min födelsedagskalender

Allt om scrap utmanar Lisbet att göra en födelsedagskalender. Jag har valt att göra min i bokform, och använt mig av min Bind-it-all med tillhörande Chipboard covers och inner pages i 6X6". Och naturligtvis är jag igång med mitt Basic Grey igen... Kan liksom inte bara släppa taget om Sultry, trots att jag inte tyckte att den var så himla snygg i början... Men jag gillar verkligen kombinationen mörkbrunt, rosa och lime, och jag blir bara mer och mer glad i just Sultry.

Så här ser den ut utanpå. Jag har valt att inte dekorera själva pärmen så mycket (för omväxlings skull), utan samlat alla dekorationerna på spiralen. Både blomman och resten sitter fast i en metallring som löper lätt på spiralen så att det inte hänger upp sig när man öppnar boken, som det lätt hade gjort om jag hade satt det direkt på spiralen.
image572

Boken har ett uppslag för varje månad, och jag har satt i små flärpar med foton på de närmaste familjemedlemmarna som fyller år den månaden. Just i maj har vi många, både i familjen och den närmsta bekantskapskretsen som fyller, så då är det lite knökat... Här är Albin, Agnes, Farmor och kusin Lovisa (som skymtar bakom Agnes på cykel)
image573

I september fyller jag och Emma (som fick ha Albin med sig på sin bild, för jag tycker så mycket om just det fotot av dem)
image574

Och där är minst en flärp på nästan varje uppslag, och det går att försiktigt bända upp spiralen och sätta dit fler längre fram, för det är en del folk till som skulle dit men som jag inte har några riktigt bra foton på.

Jag har funderat ganska länge på att göra en sån här kalender, för jag är hopplös på att komma ihåg när folk fyller år, och nu passade det ju perfekt att äntligen göra slag i saken, tack vare Lisbet :-)

Vi har en femåring!

Japp, idag fyller min lille plutt 5 år! Tänk att det var så länge sen... Nu är han så stor att han till och med kan dammsuga upp sina uthällda flingor själv :-) Eller, mellanstor, som han säger själv. Agnes är liten, och han är ju större, men inte lika stor som mig och pappa, så han måste vara mellanstor då.
image570

Presenter ska det bli i massor, maturligtvis, men inte förrän nästa helg när det blir kalas i långa banor. Agnes fyller snart också, så vi slår ihop firandet ungefär mittemellan. Och så blir ju barnkalas också, samma helg... Men idag får han den här högen från oss i alla fall:
image571

Och jag hoppas att ni har lika vackert väder som oss. Det är helt fantastiskt varmt och skönt, och vilken tur att jag slutar tidigt på fredagar!

Tjingeling!

Det är VÅR

Den här layouten är gjord till en av utmaningarna på Allt om Scrap, där det också pågår en cybercrop just nu (fram till söndag kväll) Man skulle ha mest grönt och en framträdande titel och minst en textruta, och det har jag. Titeln har jag gjort på följande vis: Jag har skrivit en massa text i ett worddokument och skrivit ut på OH. Sen har jag skrivit bokstäverna VÅR med hjälp av Word Art och skrivit ut dem på samma OH-blad. Sen har jag målat kanterna lite slarvigt med akrylfärg på baksidan, och när jag satte fast dem blev det så här häftigt. Hoppas att det är framträdande nog:
image569
Papprena är underbara Boxer, och jag har använt vitt som enda andra färg på layouten.

Nähä, nu ska jag ut i värmen och titta på när Albin blåser såpbubblor. Ja, kameran får naturligtvis föja med ut den också, scrapskadad som man är :-)

Cybercroplayouter

Två layouter har det blivit till cybercroppen hos Annas Srapbooking. Den första är gjord med Annas CC-kit - underbara papper från Jenni Bowlin och massa härliga dekorationer:

image566

Fotot är från i julas, när Agnes fick en liten liten docka i julklapp. Jag satte dit en liten liten rysk docka på layouten, ni vet den där lilla minsta längst in som alltid lyckas komma bort. Fast nu sitter hon på layouten och kommer ingenstans :-) Jag har massot av 3D-effekter på den här layouten, tycker att det är så läckert när det sticker ut lite från layouten. Det värsta är väl att de inte får plats i albumen sen, om alla layouter ska vara så här tjocka.
image567

Även denna, till skissutmaningen, är ganska tjock... Jag har använt papper från Pink Paislee Spring fling collection. Visst är de ljuvliga? Jag har lyckats göra gång på några av alla mina hundratals panduroblommor också, som jag köpte på mig men inte tyckte var så värst fina sen... Men visst, ibland funkar de.
image568

Det var allt för idag. Nu ska jag se om jag hinner ge mig på någon av utmaningarna på Allt om Scrap, som också har CC med början idag.

Förresten, ni har väl inte missat att
Katscrap har en tävling med fint pris? Än finns det ett par dagar att vara med, så kika in i bloggen och kolla.

Tack för titten!

En altrad gummistövel...

Det är som bekant cybercop på Annas Acrapbooking, och en av utmaningarna var att chocka Anna med att scrappa något oväntat. Så jag tog en av Albins gamla urvuxna gummistövlar... Så här blev den, och anledningen till att den blev rosa är att jag hade gott om just rosa papper...
image564

Albin blev så full i skratt när han fick se den, och Agnes ville genast ta på sig den, och jovisst, det går ju, men jag vill inte att hon ska springa omkring med den på.

Pappret, från Bo Bunny, har jag rivit i små bitar för att kunna få det att ligga tätt emot stöveln, och så har jag limmat fast det med - vad annars? - Scrappy Glue. Så nu vet jag att det fäster på gummistövlar också :-D Sen har jag kluddat lite med vit akrylfärg och lite chalk charcoal, och så dekorerat. Det sitter en tag bakom "minilayouten" med Agnes födelsedata på.

Detalj av dekorationerna:
image565

Och det var inget bra fotoväder idag egentligen, men tack vare photoshop så blev bilderna rätt OK i alla fall.

Jag lever fortfarande i övertygelsen om att man kan altra vad som helst. Det har kommit in en altrad behå till tävlingen också, och det ska bli himla kul att se vad mer folk hittar på...

Tjingeling!