Ännu en Emma-LO

Den här är gjord till veckans utmaning på Svensk Scrapbooking, där man skulle inspireras av en bild. En superrolig utmaning!

Korten är inte av världens bästa kvalitet, direkt, och försvann nästan ibland alla olika mönster, så jag lade en vit fotomatta under för att framhäva dem, och det funkade ganska bra. Jag blev RIKTIGT förtjust i de här Stella Ruby-papprena. Jag vågade inte beställa de allra blarrigaste mönstrena, utan jag fegade och beställde bara de mest diskreta. Fast jag ska iväg och scrapshoppa IRL nästa helg, så då ska jag verkligen känna och klämma på dem.173246-45

Mina vinstalster

Här kommer de alster jag skickade in till Scrap & Gift Corners DT-tävling.  Kan fortfarande inte fatta att jag
gick och vann :-)

173246-44
Albin i fart med att blöta ner sig i skottkärran, ca 11 månader gammal.

173246-43
Agnes sover sött. Jag fick dra ut sängen från väggen och knyta loss sänghimlen från den för att kunna ta detta kort. Så fick jag krångla lite för att få in kameran mellan spjälorna också, men det var värt allt jobb.

173246-42173246-41173246-40173246-39173246-38173246-37
I tävlingen ingick något altered, och det fick bli ett minialbum.

Storstädning inledd...

...i pysselhörnan. Jag har tillbringat hela kvällen med att sortera bland mina papper och insett att jag måste skaffa mig ett bättre system! Det håller inte längre med alla mina Panduromappar som ser ut att vara fyllda av allehanda skräp vid en första anblick. Sen sticker man iväg på någon träff och slänger ner lite av varje i den av mapparna som det för tillfället är minst i. Till slut sitter man där med en mapp full av både klippt och oklippt mönstrat, små och stora bitar cardstock, och några stickersark på det. Nä, en hängmappshistoria från IKEA klättrar högre och högre på min önskelista för var dag, och några hyllor till alla akrylfärger, blomburkar, knappåsar och annat man samlar på sig hade inte heller varit fel. Gärna någonstans att ha mina layouter framme ett tag och titta på innan de åker in i albumen också. Funderar på någon slags wireanordning och klädnypor, kanske. Eller tavellister. Vi får se vad det blir. Och var gör man av alla pennor som ska förvaras liggande?

Jag fick en laddning från Panduro idag också, bland annat massa blommor som var urläckra. Jag tog en gammal glasburk (som det varit bostongurka i, om jag inte minns helt fel) och scrappade lite på den. Lite hastverk, men ganska trevlig, och långt mycket bättre än att ha blommorna liggande i sina sladdriga plastpåsar. Så lite skapat har det blivit, mitt i allt sorterandet.


173246-36

Törnrosasömn i soffan

Jag gjorde ett bidrag till Scrapaddicteds februariutmaning och Sannas roliga skiss. Den är till Emmas album (min lillasyster, hon som är så duktig på att fota) som jag scrappar i 8X8. Hon är inte mer än 4 år gammal på bilden. Tänk vad tiden flyger iväg. Nu är hon 18, och svartklädd och svarthårig. Därav den svartvita layouten. Jag kunde inte låta bli att smyga in lite rosa också, fast jag vet att hon inte gillar det :-).
Sen blev nu tyvärr inte fotograferingen särskilt bra, lite suddig och mörk, men i alla fall någorlunda rak! (Tack, Stina, för tipset, den är fotad på golvet)

Naturligtvis var jag bara tvungen att använda Abigail :-)

173246-35

Vunnit igen!

Nu har jag gått och vunnit Scrap & Gift Corners DT-tävling! Gissa om jag är glad för det! Ville bara berätta...

Kan man bli beroende av sin Quickutz?

Idag har underbara Abigail flyttat in hos mig. Henne har jag trånat efter sedan jag köpte min Squeeze för ungefär ett halvår sedan.  Hon har sällskap av Olivia,  Venus, Typist och Metro.  Och jag som inte hade tänkt att skaffa mer än tre alfabet, ett classic, ett mini och ett skinnimini. Tänkte att det skulle täcka alla behov. Fast icke. Så fort  ett har landat här hemma börjar jag fundera på vilket jag ska köpa härnäst. Jag hann inte mer än provstansa Abigail förrän jag kom på att ett Studio Classic skulle kunna vara himla användbart. Det passar ju till allt! Eller Katie, innan hon pensioneras...

Kan man bli beroende av sin Quickutz? I så fall är jag nog det :-)

Ny LO

Här är min tolkning av skissen v.7 på Swe Scrapbook. Jag tycker att det är jättekul att jobba efter en skiss emellanåt, det utmanar en verkligen att tänka om och hitta nya infallsvinklar.

Fortfarande inte helt överrens med kameran. Jag kan inte fatta varför det blir så skevt! Jag får nog se till att damma av min gamla scanner och försöka lära mig använda den i stället :-)

Förresten, visst är blush-papprena underbara? Jag håller just nu på att göra några kort med dem, och jag gillar dem mer och mer. Däremot kan jag inte riktigt komma överrens med BG's nya kollektioner, tycker de är alldeles för blarriga på något sätt, och jag har svårt att se hur jag skulle kunna använda dem. Fast jag har ändå beställt hem några stycken (typiskt mig) så vi får väl se vad vi kan pilla ihop.

173246-34

Scrapträff

Vi har haft  vår månatliga scrapträff idag, och jag var riktigt produktiv. Hann med två layouter, varav den första gick på drygt en timme. Fast den känns inte riktigt färdig, så jag håller på den ett tag. Men den andra kan ni få se. Jag är inte riktigt kompis med kameran, så det ser lite skevt ut...173246-33

En liten fundering såhär en lördagseftermiddag...

Visst är det galet? Man sitter här med hur mycket grejor som helst, mönstrat papper, bazziller, lådvis med dekorationer, rubbet... Så plockar man fram ett foto man vill scrappa, bläddrar runt ibland allt man har och konstaterar att nähä, inget passar! Litegrann som att man har hela garderoben full med kläder, men ändå inget att ha på sig :-)

Nån som känner igen sig?

DRAKA PÅ!

Jag har blivit riktigt biten på kortmakeri nu, och idag har jag gjort en hel hög. Drakarna på korten har bott hos oss ganska länge. De bor i ett träd i barnens rum och hittar på massa hyss och bus. Bland annat åker Pappa Drake moped på ett dörrfoder, och drakbarnen flyger luftballong över ena väggen. Det är med stor sorg jag konstaterar att vår annalkande utbyggnad kommer att förstöra drakarnas boning, men pappa drake, som är lite extra speciell för oss (ni som känner oss IRL vet nog varför :-), han ska sågas ut ur väggen och bli en tavla, det har Albin bestämt.

Nåväl, dags för er att möta familjen Drake.

173246-32

173246-31

173246-30


By the way, nu har jag haft 1000 besökare på min blogg! Det är så roligt att så många hittat hit! Men vet ni vad? Det skulle vara ännu roligare om jag fick veta vilka ni är! Lägg gärna en kommentar och berätta vilka ni är, så jag kan kika tillbaka till er.


Kram


Alla hjärtans dag

Idag har jag scrappat med Jeanette och Karoline, och jag var väldigt produktiv för ovanlighetens skull. Denna LO snabbscrappade jag på ca 45 minuter. Jag har liftat Maries fina LO om sina föräldrar som ni kan hitta här. Blev så glad när jag såg den och här är den i min tappning. Fast jag såg inte förrän efteråt att jag har använt exakt samma papper som Marie :-) Jag älskar den här bilden på Agnes, och här kom den verkligen till sin rätt.

173246-29


Jag hann med en LO till, efter veckans skiss på Swe Scrapbook, men den håller jag för mig själv ett tag till.


Bara ett litet kort jag gjorde igår.

173246-28

Och nej, det är ingen stämpel. Jag tecknar och målar mycket, och har alltid så gjort, så jag tecknar mina motiv själv och färglägger med akvareller. Skulle i och för sig vara kul att få designa stämplar. Någon som vet hur man går till väga?

Solskensfrö

Jag måste ju visa denna LOn på Agnes, och hur glad hon är jämt. Jag gjorde den till Scrapaddicteds rosaröda utmaning, men lade aldrig upp den här av någon anledning. Nåja, bättre sent än aldrig!

Önskar bara hon kunde ha varit så här glad nu... Hon håller på att få tänder, och det gör uppenbarligen alldeles väldigt ont i hennes lilla mun. Hon är så ledsen nästan hela tiden, hon som alltid brukar skratta och vara glad. Hon har faktiskt bara skrattat en gång idag, och det var när Albin travade runt hela huset med henne på axlarna (jag fick trava efter och hålla i henne förstås), men då skrattade hon ordentligt. Nåja, det går över, och snart är väl mitt lilla solskensfrö tillbaka igen.

173246-27


Blommorna uppe till vänster är faktiskt QK-droppar som jag har pillat ihop. Ganska kul faktiskt att göra om former till andra saker. Skulle vara roligt att se vad andra hittar på för bus med sina Quickutz.

Ni som, liksom jag, brukar göra andra saker än det "var tänkt" från början med diesen, kan ni inte lämna en kommentar med länk till er blogg eller ert galleri så jag får kolla? Och ni som inte har gjort det tidigare, er utmanar jag att göra det!


I'm Back!

Nu var det ett tag sen. Barnen har i tur och ordning haft maginfluensa, och jag har jobbat på några bidrag till en tävling, så jag har med andra ord varken haft tid att lägga upp några alster, eller haft några alster att lägga upp.

Vintern har återigen lägrat sig över Blekinge, och det är så härligt! Just nu myser vi när vi tittar ut på den vita härligheten. Men hur mår egentligen snödropparna som jag hittade fullt utslagna i början på veckan? Gick ut och grävde lite i snön, och jo, de lever fortfarande.
173246-23

Barnen är också överlyckliga över snön. Agnes hann knappt känna på den förra gången den var på blixtvisit, så för henne är det helt nytt. Och jätteroligt! Hon är helt fascinerad av att den är så kall att ta på. Åka pulka med storebror är också en höjdare.

173246-24

Så till mina alster. Jag köpte Chipboards från K&Company, och de låg i en sån underbar liten ask med "fönsterruta". Eftersom jag är galen i allt altered fick jag genast en liten idé i skallen, och asken blev ett litet tittskåp med en liten babystrumpa och Agnes första napp. Ber om ursäkt för blixten i "fönstret", den förstör ganska mycket :-)

173246-25

Här kommer ett av korten jag gjorde efter Jennys skiss i Scrapbooking m.m, ett litet alla hjärtans kort med Heart Throb- papprena. Jag beslöt mig för att inte skicka in, tycker inte mina kort är sådär himla bra egentligen. Fast det är så attans kul att göra dem!173246-26

En blågrön röra med pyttelite rosa...

Har jobbat lite med Addisonserien från K & Company. Jag gillar kombinationen grönt och blått, helst när man ska göra något till en kille, men det passar också jättebra till tjejer. Jag har även beställt Chipboards i samma serie, men de var tillfälligt slut och kommer senare. Här kommer i alla fall några alster.

Först en LO till min BOM, som jag scrappar i liggande lettersize. Det är jag, pappa, farmor och farmors far (som vi av någon anledning kallade för farbror morfar). Kolla in pappas byxor! Visst är de läckra? Det är verkligen sjuttiotalet när det var som bäst (eller?). Det här kortet var med i en hel hög med kort från när jag var liten som min farbror har kopierat till mig. En guldgruva, verkligen. Det ska bli jättekul att scrappa dem, och jag blev jätteglad när jag fick dem. Jag återkommer med fler BOM-sidor efter hand som jag får dem klara.

173246-20

Så ett par kort. Det första är till grannkillen tvärsöver gatan, som har bjudit Albin på barnkalas på söndag (fick ju jag ett bra tillfälle att göra ett kort :-). Jag fick också tillfälle att använda "rajjsibils"-dien som jag fick som kompensation från Quickshop för att jag hade fått vänta på min beställning. Kan ni fatta vilken kompensation, en valfri die ur hela sortimentet! Inte illa! Albin fick välja, och han valde som sagt "rajjsibilen", så nu är det hans egen die, det är han bestämd över. Själva upplägget, med kvartscirkeln och "grattis" på tagsen har jag liftat från ett kort jag såg på Scrappiz tidigare i kväll.

Det andra kortet är ett allmänt grattiskort, bara. Antagligen ger jag det till Pappa som fyller år i mars, om jag inte använder det tidigare.

173246-21

173246-22

Måste bara visa...

den här goa bilden på Agnes som jag tog häromdagen. Visst ser hon för rolig ut med sina små risgryn till tänder? Hon måste vara världens gladaste unge, tror jag, för så här ser hon ut nästan jämt.

173246-19

En hel hög layouter

Men tro inte att jag har knåpat ihop alla dessa över helgen! Nej, det här är mina egna favorilayouter, de jag själv är mest nöjd med.

173246-16
Här är en av mina första layouter, om en jättehärlig eftermiddag vid Stenshuvud. Här har jag till och med sytt på maskin (det var innan Husqvarnan havererade, lämnades in på service, kom tillbaka hem igen och sydde baklänges)


173246-12
Albin har en egen flickvän, och det tycker han förstås är jättemysigt. Visst är de gulliga på traktorn?


173246-13
Det är väl ganska uppenbart att jag gillar Crate, eller hur?


173246-17
Älskar kompositionen i det här fotot. Det är min duktiga lillasyster Emma som har tagit det.


173246-18
Quickutzmyran är så himla gullig, eller hur?


173246-15
Ännu en layout med Crate :-). Mycket  inspirerad av Heather Preckels fina LO som blev liftad i första numret av Scrapbooking m.m. (hjärtana och doodlingen)


173246-14.
Och så kommer lite mer av Agnes än bara handen och foten. Det är återigan Emma som har varit framme och fotat. Hon brukar få till så himla roliga närbilder!

Jag är lyckligt lottad att ha en syrra som är intresserad av fotografering, och duktig på det, eftersom jag själv aldrig har tyckt det har varit så spännande utan bara knäppt bilder bara för att jag ska, liksom. Man måste ju ta bilder på barnen både avigt och rätt, för att dokumentera varenda litet steg i deras utveckling, men det blir ju inget kul. Fast nu har jag börjat tänka mer på bildkompositionen, efter att jag har börjat scrappa, och hoppas jag kan bli bättre på att ta intressanta bilder.

Godnatt!

Inflyttningskort

Jag och barnen ska hem till Syrran och Sam(bon) i eftermiddag och titta på deras nya lägenhet. Det här kortet kommer de att få av oss. Jag har använt mina favorit-Crate papers till det: Cowgirl. Älskar dem!

173246-11

Nu har jag fått mitt bredband installerat...

...så nu, go' vänner, kan det bli lite mer uppladdat här på bloggen. Gissa om jag var trött på mitt gamla slöa modem! Ska bli skönt att slippa höra den jobbiga signalen varje gång man ska ut och kolla till det.

Tack Jeanette för hjälpen med allt det tekniska (som jag inte har en susning om) och för photoshop. Kliar i fingrarna att sätta igång och pilla och plocka med alla mina bilder, men med Me&I-party ikväll och övernattande gäster i antågande får det nog vänta ett par dagar.

Återkommer med nytt skapande när jag får tid!