Äntligen...

kan jag lägga upp lite nytt här i bloggen, för trots att jag inte har synts till här på ett tag har jag skapat! Massor!
Goa Jeanette har varit här idag och plockat bort alla "bromsklossar" från Åbäket (jo, min dator heter så), så nu åbäkar den sig mycket mindre. Så länge det nu varar :-)

Först kommer en LO till en skiss hos Hobbyhuset. Kravet var att man skulle använda lila, rosa, gult och orange. Inte helt lätt, måste jag säga, eftersom lila inte är en färg jag använder mig speciellt mycket av, och dessutom tycker jag att orange skär sig något fruktansvärt både mot lila och rosa! Fast det färdiga resultatet blev ganska bra ändå, på något konstigt sätt. Visst är det bra att man ibland hänger på olika utmaningar och tävlingar, mest för att tvinga sig själv att tänka om och göra något annat än det man brukar!
image60

Nästa LO är gjort efter en skiss på Swescrapbook, och gissa vad? Den kom faktiskt med! *stolt*
Bakgrunden på bilderna är rätt så rörig, och det gjorde dem ganska svårscrappade, men jag försökte plocka upp färgerna i Albins tröja för att få någon röd tråd att följa, och uppenbarligen blev det bra, eftersom Helene och Åsa ville ha med den.
image61

Den här är gjord efter en skiss hos Scraphörnan, och är till min BOM. Också himla rörig bakgrund och därför svårscrappat, men det blev rätt OK ändå med lugna färger och mönster till.
image62

Här är ett bidrag till Scraphusets marstävling. Jag tycker så mycket om det här kortet på Albin. Min goe mjuke kille ser supertuff ut, och jag tror att han i det ögonblicket bilden togs visste att han ÄR bäst! Det ser i alla fall ut så.
image63

Här är en LO till en utmaning på Svensk Scrapbooking. Utmaningen var att använda stjärnor, och det är något jag gillar. Jag tror jag har alla stjärnor i Quickutz sortiment, i alla fall de som finns ute nu, så att sätta ihop denna LO var inget svårt. Så fick jag ju användning för mina söta aliens också! Jag har använt blingpapper till text, aliens och den gula cirkeln bakom kortet, och vit akrylfärg till den stora stjärnan. Det är faktiskt min andra LO där jag inte använder något mönstrat papper alls! Och visst ser hon för härlig ut, Agnes, med hela ansiktet fullt av katrinplommonpuré! Jag hade tänkt använda rubriken "Förstoppad" till denna bilden, men jag tror hon skulle haft en del synpunkter på det längre fram...
image64

Nu när jag tittar på vad jag lagt in här idag inser jag att det var längesedan jag scrappade något bara utifrån mina egna tankar! Allt är ju efter skisser och givna förutsättningar! Men det tycker jag är riktigt kul, att bita i något någon annan har kommit på och göra sin egen tolkning av det. Det utvecklar, och ger mig nya infallsvinklar på mitt skapande. Det är därför jag tycker det är så roligt att vara DT också, för att jag tvingas tänka om och titta med nya ögon på ett material jag inte har valt själv.

Nej, nu ska jag inte svamla för mycket, utan gå och sova så att jag kan komma upp i lite vettig tid i morgon och få lite gjort här hemma. På lördag är det dags för Helsingborgsmässan, så då blir det ju inte nåt gjort!

Godnatt!

Turgumma...

...känns det som att jag är! Jag vann utmaningen v.9 på Svensk Scrapbooking, men layouten "Snart 4", som ni kan se en bit längre ner. Så nu har jag en hemlig present att vänta i brevlådan. Nu får man alltså börja stalka postis igen... I alla fulla fall är jag jätteglad! Det är så roligt att någon tycker om det man gör. Så ni som inte brukar skicka in till tävlingar, GÖR DET! Det kan löna sig.

Jag har fortfarande problem med datorn, och kan inte lägga upp några bilder här. Jag hoppas att jag snart kommer att få ordning på problemen, men när man själv inte kan ett dyft om dumburken får man ju förlita sig på folk som kan. Och det är inte alltid de har tid att komma hit och mecka med mitt gamla skrot :-)  Men så fort datorn är grejad kommer massa layouter....

Kramis

Äntligen...

...kan jag lägga upp mina LO sen Scrappiz CC i helgen. Sitter hemma hos Karoline, eftersom det är nåt skit med min dator :-) Tar ca en kvart att starta upp den.

Men här kommer äntligen ett rejäld gäng layouter!
image53
Den här är inte sen CCn, men visar den ändå


image56
Till tävlingen DT-skiss


image57
Till förra veckans utmaning på Svensk Scrapbooking


image58
Till CC-tävlingen ayy inspireras av en bild, Altered-klassen.

image59
Dörrskyltstävlingen.

Få se när jag kan lägga in nåt näst :-( Funderar på att stoppa min gamla dator i pannan och köpa en ny. Men tänk så många QK-alfabet jag kunde köpt för de pengarna... eller en Silhouette. Fast det är ju ingen mening om jag inte har en fungerande dator...

Kramisar!

Jag har blivit dattad!

Jag upptäckte i morse att jag har blivit "dattad" av Lena! Jättekul!

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1 .Det första jag gör när jag kommer in i en ny affär är att spana in var de har fotofixen och vad de kostar:-)

2. Jag håller alltid utkik efter brevbäraren, ligger i fönstret och spanar... Det är som julafton, vare sig det kommer räkningar eller scrapgrejor.

3. Jag läser bara dagstidningen på onsdagarna. Det är då det är nyfödda bebisar i den. Alltid kul att se vem som ynglat av sig.

4. Jag är väldigt svag för raggarbilar och 50-talsmusik. Hittade sambon i en rosa Cadillac.

5. Jag retar mig på mig själv för det här, men jag kan inte låta bli att ondgöra mig över särskrivningar och andra grammatiska fel i bloggar, mail och på forum. En yrkesskada, antagligen (är svensklärare).

6. Jag tog inte körkort förrän vid 30 års ålder! Himla märkligt, med tanke på att jag alltid har vistats runt människor som har ett brinnande intresse för bilar.

Jag dattar:
http://myamia.blogg.se
http://sannaf.blogspot.com
http://paradises.blogg.se
http://www.mariesgalleri.blogspot.com
http://chrizzan.blogspot.com
http://karolinesscrap.blogg.se.

Kort till en liten tjej

Har haft fullt upp denna veckan, bl.a med mitt DT-uppdrag (alster kommer inom kort). Ett litet kort kommer här i alla fall, till världens sötasteJasmine, som haft sitt tvåårskalas idag. Jag vet att hon brukar kika in här kanska ofta för att titta på Agnes, och man vill ju inte förstöra överraskningen! Men här är det i alla fall. Och vad kan passa bättre till en liten prinsessa än Blush-papprena?

image46