DT-layouter till Katscrap

Ja, nu är det väl hög tid för en uppdatering... Jag har tre nya layouter att visa, som jag har gjort av material från Katscrap.

Den första är gjord med papper från Basic  Greys underbara Sugared. Och ser ni? Jag har fått tag på bollfrans... Jag var inne i Karlshamn i fredags och hämtade ut penicillin till Agnes (öroninflammation denna gången...) och då passade jag på att smita inom en underbar liten butik, Husqvarnabutiken, som har det största utbud jag vet, här i krokarna i alla fall, på band, spets och knappar. Jag tänkte att om det finns bollfrans någonstans så finns det där (och ärligt talat var butiksinnehavaren lite förvånad över att hon hade sålt en hel del bollfrans på sista tiden, det som inte brukade gå åt alls :-D). Den khakigröna brodyren under fransen kommer från en av Agnes urvuxna kjolar.

Jag har använt clearstamps från Basic Grey och mitt Hippie Chick som jag har stansat ut i svart chipboard. De urklippta bladen har jag inspirerats av hos Annyt (som är så förbaskat kreativ och duktig! Kan inte se mig mätt på dina layouter, vännen!!!!!) Layouten är gjord efter veckans skiss hos Pencillines. Jag har scrappat de här bilderna förr, men den här får bli till Agnes album. Det är dagisfoton från 2006, och om ni tycker att de ser lite puffiga och rödmosiga ut i ögonen, så är det för att de naturligtvis hade åkt på ögoninflammation bägge två, precis lagom till fotograferingen. Japp, vi hade otur med sjukdomar redan då... Jag fick sitta och torka med blöta bomullstussar innan fotograferingen för att få bort det värsta klägget. Tur att de var så snälla på dagis så att vi fick komma och fotograferas i alla fall.
image561

Emma mailade upp några härliga foton på sig själv för ett tag sedan, och trots att de ser så höstiga ut är de tagna nu i mars. När jag fick de här mysiga pappren från Fancy Pants i mitt paket var jag glad att jag inte redan hade scrappat bilderna, för de passar så himla bra ihop! Titeln är skriven med bokstäver från ett av pappren.
image562

Och så vill jag stolt presentera vår egen lokalkändis som hamnade på framsidan av Ronnebyutgåvan av Commersen förra veckan. Jag har scannat framsidan, och jag har också scannat själva artikeln inne i tidningen där lille brandmannen berättar varför han har en alldeles egen äkta brandhjälm, och om sina framtidsplaner. Flammorna är målade med distresser Fired Brick och Scattered Straw, och brandmansoutfiten är från gömmorna här hemma. Vet inte var den kommer ifrån, men jag har köpt den på Tradera för evigheter sedan för att spara till något lämpligt tillfälle. Pappren är från Daisy Bucket, och helt fantastiskt läckra i färg och struktur!
image563

That's all for now, folks!
Tjingeling!

Fler kort till croppen

Två kort till blev gjorda här i går kväll till Kort i fokus Cybercrop:

Utmaning tre olika, med stämplar från Easer, Aud design och så min egen textstämpel
image559

Utmaning GarnFormat - gjord på en CD-skiva
image560

Sådär. Nu är jag nöjd med mitt och barnens deltagande. Det där var en riktigt rolig Crop!

Cybercrop på Kort i fokus

Som av en ren händelse fick jag i fredags nys om att det var cybercrop på Kort i fokus nu i helgen. Det passade ju alldeles utmärkt, eftersom jag hade en hel del kort att göra. Så här har pysslats kort i helgen, ska ni veta. Både jag och barnen har varit fullt sysselsatta. Albin och Agnes har gjort bidrag till alla barntävlingarna, och jag har lyckats hinna med att göra 6 kort själv (när jag inte varit sysselsatt med att skilja de små bråkstakarna åt vill säga, de har varit i luven på varandra hela helgen, men det kulminerade idag med att Agnes bet Albin i armen. Snacka om liv i luckan...) Här är ett par av barnens kort, så ni får se hur fantastiskt duktiga de är!

Agnes har gjort det här kortet nästan alldeles själv! Hon har valt ut pappren själv bland mina spillbitar och komponerat ihop dem precis på det här viset. Det enda jag har gjort är att sätta fotofix på baksidan av bitarna.
image551

Albin fick också göra ett spillbitskort minsann. Han ville ha en monstertruck på, så mamma fick rita lite :-)
Han nöjde sig inte med att dekorera framsidan, utan baksidan och insidan fick också massa pappersbitar påklistrade. Visst är det häftigt?
image552

Så mina bidrag:
Färgutmaning lila. Har gjort det rutiga pappret själv:
image553

Utmaning utan motiv, textstämpel i centrum:
image554

Utmaning "Cuttlekutz" - utstansat i fokus. Jag har använt QK cookie cutter cicles, Studio Classic, och en retroblomma.
image555

Utmaning journaling. Jag har använt en journalingstämpel från Easer.
image556

Utmaning produkt. Jag har använt öljetter, brads, band, blommor och knappar. Det prickiga pappret har jag gjort själv i datorn (i en hiskelig massa olika färger) och skrivit ut på skrivaren.
image557

Skissutmaning. Ännu en blomma inspirerad av
Carina.
image558
Det var dagens uppladdning det. Och inte ett enda kort med motivstämpel! Jag har försöker göra kort med mina egna stämplar, men det går inte... Men men, det finns så många andra som gör så fina saker med dem :-)

Tjingeling!

Jag vann!!!!

Idag fick jag reda på att jag kom etta i Papp&Scraps tävling med layouten "Ska det inte vara vår nu?" (scrolla ner lite så ligger den där). Jag blev inte så lite förvånad, så många fina som var med i den tävlingen. Albin var övertygad om att det var för att han var så snygg på fotot, och JA, visst var det det som gjorde det! :-) Eller hur???? Tur att jag har så snygga barn så att jag vinner en och annan scraptävling emellanåt... *s* I alla fall ska det bli JÄTTEKUL att få en vinst, det är alltid så spännande att gå och vänta på det. Och jag MÅSTE ju dela med mig till Albin eftersom det nu var hans förtjänst. Jag tror faktiskt att han är ganska stolt över sin scrappiga mamma.

Nu har jag äntligen fått klart min första layout med Boxer.... I lööööv Boxer! Pappren är helt och hållet underbara! Och jag tycker de passar till både grabbiga och tjejiga layouter, så det blev ju helt perfekt att använda till en layout som handlar både om Albin (eller Abbil, som han får heta numera) och Agnes. Jag har gjort den efter en skiss hos Scraphuset, och blomman har jag hittat inspirationen till hos underbart duktiga Carina.
image550

Trevlig helg på er allihop!


Japp, här kommer en i dag också!

Jag kunde inte hålla tassarna borta från mina Pink Paislee-papper... De är bara så fantastiskt fina, färgglada men ändå lite sådär "skitiga" som jag gillar. Så här har vi min lilla linslus. Mosteranna knep den här bilden med mobilkameran i söndags, och den var ju bara så ljuvlig att den fick hamna på en layout pronto.
image549

Layouten är gjord efter en skiss hos
Landstoken, och jag har utgått från skissen, men som vanligt blir resultatet oftast en bra bit ifrån vad det var tänkt från början.

Tjingeling på er alla!

Tror jag har scrapflyt just nu...

...för det blir layout efter layout gjorda här hemma. Jag har fått hem lite nytt och inspirerande i dagarna. Igår fick jag hem lite distresser och ett paket med massa Pink Paislee och Sassafrasspapper, bland annat, och idag har jag fått värsta största megapaketet med massa Basic Grey och annat smaskens från Katscrap som jag bara längtar att sätta saxen i...

Ett par nya layouter har jag att visa upp idag.

Den här är gjord efter förra Veckans Skiss (fick den inte färdig förrän idag), och det här fotot bestämde min lille son att jag bara var tvungen att scrappa direkt! Och OJ vad svårt det var att leta fram gula saker, när jag väl hade bestämt mig för att försöka ta upp det gula, gröna och turkosa i fotot... Jag har inte så mycket gult, och det lilla jag hade var i fel gul färg! Men till slut lyckades jag skrapa ihop ett gem, en blomma, en knapp och ett frottésnöre. Så här blev det, och lille fotomodellen blev mest nöjd men lite missnöjd för att jag inte hade använt hans titel - "Gubben i påsen"...
image545

Så blev den en Agneslayout, efter denna veckans skiss hos Pencillines med mina nya Sassafrasspapper. Jag vet att det råder mycket delade meningar om dem, men jag fastnade för just den här färgkombon, och de snygga die cut-bårderna längst ner tycker jag är helt och håller geniala! Att ingen har kommit på det förr, att skicka med en matchande bård! Jag har inte stämplat med bubbelblast, utan jag har använt en spillbit Punchinella (fast det sved att offra den) som schablon och duttat med en dabber:
image546

Sådär, det var allt för idag. Nu ska jag gå och klappa lite på mina Boxerpapper... Så underbara!

Tjing!

Jag har scrappat på en pizzakartong...

Ja, det är ju säkerligen inte syrafritt, men allt för konsten heter det ju... Jag får ta och lägga den här layouten för sig själv i en egen plastficka i albumet, så skadar den ju inget annat om den börjar förstöra sig. Jag gjorde den här till Quickutz tävling häromsistens, och naturligtvis vann jag inte (det gör jag ju aldrig) men jag fick ändå vara lite uppfinnigsrik med mina Quickutzdies som jag använder alldeles för sällan (är för lat för att orka stansa också). Jag gillar i alla fall den här layouten massor...
image541
Ordet älskar är utstansat i dekorgummi med Studio Classic, och dig är CK Typist. Så har jag stansat ut revolutionswirls och massor av stjärnor (har jag någonsin talat om att jag samlar på stjärndies?)

image542
Jag har använt en hel del 3D-kuddar för att få upp en del stjärnor litegrann och ge layouten lite djup. Och ja, mina 3D-kuddar är fortfarande slut!!!! Det är katastrof...

Det var allt för idag, tror jag. Har en layout liggande nästan klar, men den är det ju det där med att scanna och stitcha också... Får se, kanske händer det ett mirakel och här blir uppdaterat ytterligare en gång idag :-) Två gånger två dagar i rad, det är inte dåligt det!

Tjingeling så länge!

Tävlingsbidrag!!!!

Två uppdateringar på samma dag... inte ofta det händer :-)
Jag har gjort ett par bidrag till tävlingar nu i helgen. Jag får till ett sånt tävlingsstim ibland och skickar in massor, sen kan det gå månader till nästa gång. Nu var det längesen sist, om man bortser från Scrappiz CC (där jag för övrigt inte lyckades vinna nåt i en enda tävling, trots alla mina bidrag, men det är inte så konstigt, så många fina bidrag som kom in där).

Papp och Scrap har en tekniktävling hos sig, med kraven att det ska vara tema vår och att det ska finnas häftklammrar och akrylfärg på layouten. Jag har använt akrylfärg (dabbers) på grungeboardskylten där journalingen är, och bakom fotot och punchinellan. Häftklammer har jag använt både till att sätta fast spetsen, punchinellan och det blå-brunmönstrade pappret. Och temat vår - jo, det vet ju alla vilken konstig vår vi hade i år med snö och allt... Vi fick ingen vit jul, men en vit påsk blev det i alla fall*s* Fotot jag har tagit på Albin i snön borde vara med en grön gräsmatta översållad med violer och pyttor, men de syns inte, för de ligger under snön, stackarna... Idén till blomman med banden har jag hittat hos Janine/Aline, en fantastisk scrappare som jag beundrar mycket och finner mycket inspiration hos när det gäller "grabbiga" dekorationer.
image539


Så har Scrapperiet en jätteinspirerande skisstävling på G nu också som jag inte kunde låta bli att ge mig på...
Albin har vuxit enormt mycket nu ett tag. Alla hans byxor är helt plötsligt för korta, och det är inte utan att han klagar över ont i benen emellanåt också, så han har väl haft lite växtvärk kan tänka. Han har ändrat sig jättemycket i ansiktet också, tycker jag, och blivit jättestor helt plötsligt! Tänk, han är snart fem, min lille kille. Så i går utspelade sig följande samtal hemma hos oss (journaling på LOn):
-Hur i all världen blev du så stor? frågade jag dig. Du fyller ju snart fem! Hur gick det till?
-Jo, mamma, svarade du, ju mer kärlek man får, desto större blir man. Det är därför jag är så stor, för att ni älskar mig!
Gissa om mitt modershjärta smälte... och att det skulle bli en layout av det hela var ju givet! Klockan är en egenhändigt tillverkad overlay. Jag har klurat runt lite med en bild i PS och skrivit ut på OH. Jag blev inte speciellt nöjd med bokstäverna dock. Har använt filtthickers som jag tänkte "ljusa" upp lite med vit 3D-färg, men det var inte lätt att få jämnt. Nåja, nu sitter det där och det är inte så mycket att göra åt det.
image540
Tack för titten!

Korskissen #6

Jag har äntligen hunnit med att göra ett bidrag till Kortskissen. Varenda vecka är jag där och tittar på de inspirerande skisserna och de otroligt fina inspirationsbidragen, men jag har inte fått tummen ur att följa någon skiss ännu. Just när det gäller kortmakeriet har jag JÄTTESVÅRT att följa skisser. Vet inte varför det är så. Den här veckan lyckades jag i alla fall göra ett kort utifrån skissen, men om det blev så värst bra vet jag ju inte direkt.
image537

Så måste jag visa upp min fina award som jag har fått av underbara Anna (kika in i hennes blogg och se alla underbara saker hon har skapat på sina layouter och till sitt hem med Silhouetten och vinyl. Jag vill också ha en Sill...) Tack så jättemycket, Anna! Jag blev så glad och jag skulle visat upp den här för lääänge sen, men med all halsfluss och allt jag har varit tvungen att komma ikapp med så har jag inte hunnit.
image538
Så här stod det:
"Awarded parties must nominate five people who have not received the award.The blogs that receive the award must serve some purpose. Awarded parties must post the award banner on their site."

Och så kommer det svåra - att skicka den vidare. Jag blir själv jätteglad när jag får såna här awards, men jag vet att det finns många som tycker att det är orättvist att inte alla får... Så därför ger jag den här vidare till ALLA! Alla ni som tittar in här då och då och lämnar spår så att jag själv kan tassa tillbaka och kika (och kikar, det gör jag alltid, även om jag är för lat ibland för att skriva nåt - är det nån förresten som fattar och kan förklara för mig varför jag inte kan få blogg.se att "komma ihåg" mig, utan måste skriva in alla mina uppgifter varje gång jag ska kommentera? För det är det jag oftast är för lat att göra...) och till alla er som bloggar i syfte att inspirera oss andra med era underbara alster!

Jag har scrappat lite nu i helgen, och två layouter kommer upp senare i kväll, hoppas jag, när jag har photoshoppat färdigt. Och vet ni vad? Jag är helt förstummad över att det fortfarande trillar in kommentarer på mitt stjärnalbum, trots att det har legat uppe ett bra tag nu. Ni är underbara, vet ni det, alla ni som glädjer mig med era kommentarer.

Tjingeling!

På väg ut ur glaskupan...

Tack för alla krya-på-er-hälsningarna! Det hjälper! Idag känns det som om vi är på rätt väg i alla fall, på väg ut ur glaskupan.

Nu på morgonen har jag passat på att fota min stjärnbok. Den har tagit enormt lång tid att göra, och det har gått åt enorma mängder Bazziller... Tur att jag har ett nästan obegränsat lager av ljuslila och plommonlila sådana :-) Kan säga att det var det som fick bestämma färgvalet på detta albumet. Jag har funderat på att göra ett sånt här längelänge, och nu fick jag hem boken Nya Scrapidéer med en väldigt bra beskrivning av att göra sådana här album, så nu hade jag liksom ingen ursäkt till att inte sätta igång... Det enda är att det börjar bli lite tjatigt med minialbumen - jag vet inte riktigt vad de ska handla om. Men, det här albumet blev med några favoritbilder på barnen, bland annat, och jag har tänkt att ha det på jobbet.

Framsidan:
image528

Helt utfälld:
image529

och alla sju uppslagen. Jag har gjort två små minilayouter till varje uppslag.
image530

image531

image532

image533

image534

image535

image536

På sista uppslaget finns ett exempel på min "tantspets" (som
Karehed berättade om på Svensk Scrapbooking-forumet) :-)

Nu ska jag gå och joina Agnes som ligger på soffan och tittar på Disney channel. Hon bara älskar "Moscheee o Pluuuto" Själv är jag inte överförtjust, men jag kan ju passa på att läsa tidningen...

Tjingeling!

Rapport från sjukstugan...

Jo, vi åkte på halsfluss här, både jag och barnen, så vi har tillbringat nästan en vecka hemma nu. Sambon har också varit kraftigt förkyld, men inga små bacillusker i halsen på honom, inte. Så det blev inte riktigt bingo, som den skojfriske farbror doktorn uttryckte det (jag skrattade inte....). Agnes har fortfarande feber, och jag är fortfarande yr i huvudet så fort jag försöker mig på något annat läge än liggande längre än en timme i taget, så det blir nog till att stanna hemma i morgon också...

Inte heller blev det någon mässa för mig i helgen, (jag skrattade inte då heller...) Så gott som allt är slut här hemma, alla såna där bra-att-ha-saker som man inte klarar sig utan, nästan. 3D-kuddar till exempel. Jag har bara två kvar!!! Och så... eh, nej, egentligen är det väl bara 3D-kuddarna som är slut, men jag hade ju tänkt att jag skulle suttit här nu med lite nya distresser, thickers, Sassafrass- och Pink Paislee-papper och BLOMMOR, och eftersom jag inte har de sakerna här nu så känns det som att allt är slut. Nåja, jag har knappt orkat pyssla något i alla fall...

Ett par kort har jag lyckats få ihop med mina nya stämplar som kom direkt från pressen i fredags... Jag var ju tvungen att göra något med småpluttarna Sven och Saga, så det fick bli ett par babykort.

image525
Saga med snuttefilten efter sig...

image527
Och Sven med sin hund (som egentligen heter Pluto och fortfarande, fastän "husse" snart är fem, måste vara med när det är sovdags)

Och så har jag gjort ett par sidor till till min stjärnbok, som snart är klar (fast det känns som om jag har hållt på med den i evigheter). Så den kommer jag visa så fort jag orkar och hinner. Ska bara dekorera framsidan också.

Tjingeling!

Nytt till Katscrap

Nu går det äääntligen att lägga upp något här igen. OCH det går att kommentera igen också, så bara kommentera på. Jag blir jätteglad för det ni har att säga om mina alster :-)

Jag fick ett underbart (som vanligt) DT-paket från
Katscrap i fredags, fullt med Basic Grey-papper (Sultry) och rubons (Sugared) plus papper från Fancy Pants About a Boy. Lite tjejigt och gulligt, och lite grabbigt och tufft med andra ord. Albin dök ner i Fancy Pants-högen och fick syn på grungeboarddöskallarna som var med, och beställde genast en sån här att ha på dörren in till sitt rum:

image515
Jag har utgått från ett vanligt vitt papper som jag har gått lös på med distressdyna Antique Linen, Weathered Wood, och så Vintage Photo runt kanterna. "Kartan" är sedan monterad på en bakrund gjord av en av Fancy Pants-pappren. Bokstäverna är målade med Crackle Paint, och så har jag kluddat lite med akrylfärg i vitt, rött och antikguld. Den stora döskallen är grundad med vit akrylfärg, påbättrad med distresser och så lite antikguld på den också.

image516
Den lilla döskallen är målad med antikguld och vitt.

image517
Till gångjärnet har jag använt distress Vintage Photo och stickles.

Färgerna i den här pappersserien passar så underbart fint till detta fotot, som jag tog på Albin i höstas när han var ute och cyklade i trädgården på sin lilla (ja, den är i minsta laget för honom...) cykel.
image518
Pilarna är grungeboard och cirklarna är dels utskurna ur bakgrundspappret, och dels utstansade ur spillbitarna med Cookie Cutter-dies för att få ringmönstret att fortsätta över det andra pappret. Titeln är tryckt med foamstamps, sticklade och 3D-lackade.

Så över till det tjejiga romantiska... Jag föll pladask för de här Sultry-pappren. Det blev en layout med ett favoritfoto på Agnes som jag grejade lite med i PS för att få bort den tråkiga bakgrunden litegrann.
image519

Och så blev det ett minialbum (vad annars *asg*).

Emelie/DjSmurf visade upp ett så fiffigt minialbum på Svensk Scrapbooking här om dagen, och det blev jag tokinspirerad av, så jag gjorde ett efter samma princip. Jag klippte ut fem hjärtan som sitter ihop med en brads i nederkanten. Utfällda bildar de en blomma, och vad kan passa bättre till mitt lilla hjärta? Tack Emelie för att du visade ditt fina album!

Ihopfällt:
image520

Helt uppfällt:
image521

Och några detaljer:
image522

image523

image524
Här har jag verkligen slösat med Sugared-rubons. De är så fantastiskt söta!!!!

Och nu ska allt det här packas ihop och skickas upp till Katja på Katscrap för att få följa med till Avestamässan i helgen. Själv sitter jag och hoppas på att få åka till Helsingborgsmässan, men med restan av familjen just nu däckad i värsta förkylningen så ser det inte så värst ljust ut... Håll tummarna för att de tillfrisknar och jag inte blir sjuk...

Tack för titten!