Nu flyttar jag...

Ni finner mig hädanefter här, i mitt lilla pysselrum. Jag hoppas att jag kan göra lite mer kul med den bloggen. Den har lite fler enkla möjligheter för mig som inte kan så mycket om html och liknande. Kika gärna in, och lägg en kommentar så jag vet att ni har hittat mig. Jag kommer inte att ta bort denna bloggen, utan den kommer att ligga kvar med alla alster i.

På återseende på det nya stället :-) Välkomna dit.


We dare you v28

Här kommer min We dare you-layout för denna veckan. Uppgiften var att blinga en layout ordentligt, och jag har blingat och blingat och blingat - Stickles på så gott som allt, glittriga klistermärken och fina gröna blingstenar i blommorna. Blingigare än så här blir det nog inte hos mig :-) Bakgrundspappret skrynklade jag och chalkade för att få fram en lite ruffare yta. Så har jag fått användning för några bitar av favoritpapper som legat ett tag, och sånt är ju alltid kul :-)Denna månadens We dare you-utmaningar var riktigt kul och inspirerande, så nästa veckas layout ligger klar redan, och nästnästa saknar bara titel, sen är den också klar. Även till de bägge har jag rotat ibland mina jättegamla papper, och hittat jättefina! Ibland är det kul att gå på upptäcktsfärd där längst bak i Emriken och se vad man hittar :-) (och för er som inte scrappar, eller som inte håller till inne på Svensk Scrapbooking, så är Emrik en mycket omtalad och hyllad kontorsförvaring/mappvagn från IKEA)

Kolla vad jag fick idag :-)

Idag kom jultomten... fast han var skägglös och körde en gul bil. Ja, det var naturligtvis mitt efterlängtade vinstpaket från Scrapaddicted som damp ner. Och bara kolla vad mycket godis! Gissa om det kliar i fingrarna på mig nu :-)


Inte nog med det, så fick jag ett beställt paket från Panduro också, och det gjorde ju inte saker och ting värre direkt :-)

2 Sketches 4 You #4

Jag hittade en helt underbar kortskissblogg här, och veckans skiss var jag bara tvungen att göra!Och så har jag blivit utmanad av världens bästa Hedvig, och jag lovar att återkomma med det snaaart, har bara haft så galet mycket att göra de senaste dagarna (har ju inte ens hunnit uppdatera här, dumma mig) Dessutom har jag fått en award av två goa tjejer, och jag återkommer om det också. Tack!

Måste tipsa om en kul grej :-)

Jag snubblade över en länk till SkyltMax, ett företag som ger bort skyltar helt gratis om man bloggar om dem. Jag har beställt ett par jättekul skyltar, en till pysselrummet, och en till sambons motsvarighet ;-). Om ni också vill ha en skylt, kolla här hur man gör. Jag ♥ gratis :-)

Vi fick en egen minicrop ♥

Vi i teamet på Svensk Scrapbooking fick oss en egen liten crop av Kat, som har hittat på några riktigt roliga utmaningar till oss. Det är såå kul, och jag som har varit så tävlingssugen nu när alla andra har hållt på att cybercroppa :-) Två av utmaningarna har jag gjort klart, och den tredje har jag ett perfekt uppslag till, om jag nu bara kunde hitta det förbaskade fotot jag vill använda... Men det är så längesen jag tog det, så jag har det inte ens digitalt, och jag är nästan helt hundra på att jag tog en extra kopia på just det fotot, jag kan bara inte hitta det... Nåja, i värsta fall får väl scannern jobba lite :-)

Första utmaningen var att göra ett monokromatiskt kort. Jag valde att göra mitt helt i vitt. Jag tycker att det är så svårt att scrappa monokromatiskt, eftersom jag, förmodligen omedvetet, alltid strävar efter att lyfta fram kontraster när jag scrappar. Jag gillar när det finns något på en layout eller ett kort som bryter av mot det andra, och det är svårt att få till när man bara har en färg att jobba med. Så då får man försöka skapa kontraster med material i stället. Jag har försökt använda material med mycket struktur på det här kortet, spets, punchinella och embossat papper, bland annat. Jag har till och med målat en säkerhetsnål vit...


Andra utmaningen bestod i att scrappa en sparbössa för scrappengar, och det kan ju vara bra att ha ;-) Min sparbössa är gjord av en pappburk det har varit tobak i (tack snälla syster yster för den), och den är ganska stor... Min tanke är att spara ihop till en Bosskut Gazelle (sugen på en sån, minsann), och fyller jag denna så vore det väl själva fanken om det inte räcker :-) Så fick jag ju tillfälle att använda lite mer boxerpapper som är så fina!


Så här ser locket ut på lite närmare håll. Det var ganska trixigt att klä det, mend tanke på att det har flera olika höjder, men med lite pill och mycket scrappy glue så gick det :-)


Och så en liten titt på framsidan som jag, i vanlig ordning, har slängt på alldeles för mycket detaljer...


Och det sista bidraget kommer förhoppningsvis också snart.

Maya Road väskalbum

Jag fick ett underbart väskalbum från Maya Road att altra åt Inspirationshuset. Det är väl ingen hemlighet att jag älskar att altra, och inte heller är det en hemlighet att jag är lite extra svag för just Maya Road (jag är för övrigt helt betagen i detta albumet, hoppashoppashoppas nån tar hem det till Sverige...)

Jag har jobbat med Sassafrass lasspapper och blommor till detta albumet, och Ebba och Axel, det är Annelies söta barn. Först målade jag hela väskan utanpå och inuti med vit akrylfärg, sen klädde jag med papper. Även albumsidorna fick en strykning med vit färg på kanterna. Jag har stuckit ner tags här och var så att Annelie själv kan skriva journaling till fotona. Det här var riktigt kul att göra, och jag har ett till som jag ska ge mig på så snart mina andra inplanerade åtaganden är klara.Det här är ju riktigt kul egentligen...

Kolla in det här:

http://www.jarfallaomsorg.se/

Nån som känner igen det lilla röda huset till vänster? Japp, det är mitt :-) Kul, eller hur?

Tjingeling i sommarvärmen :-)

We dare you v.27

Denna veckan skulle vi scrappa om vår favorit - pryl eller annat. Jag var ju tvungen att scrappa om min favoritpryl just nu - kameran naturligtvis ♥ Och så fick vi nya dekorationer igår också.Jag har använt en liten biljett som det står Play på (där var många såna biljetter med olika ord på, jättesöta) och en röd knapp. Fick hem de här underbara papprena från MME också här om dagen. De är helt fantastiska!