Ny stämpelkollektion hos Katscrap

Nu på påsklovet har jag suttit och tecknat så pennan glödde här hemma. Resultatet blev denna kollektion som finns att förbeställa här för leverans om ca 2 veckor. 300:- kostar det för hela plattan (A4), och stämplarna kommer naturligtvis att säljas lösa också så småningom.

image514

Två små album

Jag fick hem några underbara Maya Road-album och lite annat smått och gott förra veckan, och i går skickade jag iväg de här två albumen som kommer att kunna beskådas i Inspirationshusets monter på mässan i Göteborg.

Det första gjorde jag efter en av utmaningarna i Scrappizcroppen, Alter tema vår. Jag gick ut i trädgården i torsdags och fotade hur långt våren hade kommit, och det var väl tur att jag fick tummen ur till det, för sen började det snöa....

Album och chippisar är från Maya Road, papper från Scenic Rout Lynden och kanterna är målade med Dabber Aqua.
image506

image507

image508

image509

Just nu känns det nästan surrealistiskt att se hur det prunkade för bara några dagar sedan. Blommorna har börjat titta fram igen, men tyvärr är nog kejsarkronan förlorad, nermejad av en dåre med åkräsklippare och snöblad *s*

Så fick jag göra ett sånt här underbart kronalbum. Det blev en liten sagobok av det, med sagan om vår familj. Album, chipboardbokstäver och figurer är från Maya Road, papper från Bisous (jätteroliga papper, de är tryckta som färdiga layouter på bägge sidorna och det blir måååga olika mönstrade bitar till ett minialbum. Perfekta alterpapper!), och underbara band, som jag inte vet märket på. Så har jag plockat lite pingel och pynt ur gömmorna också, och använt en hel del stickles och 3D-lack. Fonten heter Pupcat, och de rosa "prismorna" som hänger från kulkedjan är från en slaktad hårsnodd.

image510

image511

image512

image513

Fler CC-bidrag

Efter den här helgen har jag helt och hållet tömt slut på mitt inspirationsförråd, känns det som. Idag är jag inte alls sugen på att scrappa! Inte det minsta!

Jag hann med totalt 13 bidrag till cybercroppen, plus ett par uppdrag, så jag är helnöjd.

Utmaningen att scrappa i ett nytt format. Jag har redan provat alla vanliga format - 12X12, 8X8, letter och 6X12, både stående och liggande, så jag fick gå på de riktigt små formaten. Den är layouten är i CD-folderformat, och kanske så småningom kommer att finnas med i nåt projekt om favoritmusik eller något i den stilen.
image496

Bind-it-all-utmaningen var jag ju bara tvungen att vara med i. Jag gjorde en kalender, som går att vika upp och ställa på ett bord. Har inte bestämt mig ännu för om jag ska ha den i pysselrummet (gömd nånstans under högar av papper och scrapprylar) eller på jobbet (gömd nånstans under högar av prov och uppsatser). Lika illa vilket som egentligen...
image497

Detalj av framsidan. Kolla in punchinellan, den är helt underbar! Siffrorna är grungeboard, som först jag målat med akrylfärg, sedan fyllt i swirlarna med vit penna, lite röd stickles och 3D-lack på toppen.
image498

Så här der den ut helt utvecklad. och ja, jag gjorde blad för januari och februari fastän de månaderna är över... Allt för konstens skull.
image499

Så viker man bak, fäster ihop med knapp och resårögla, och så kan den stå på bordet.
image500

Och så gav jag mig på några av kortutmaningarna också. Här är den där man skulle embossa. Jag har torrembossat fingarna och bakgrunden med buggen, och värmeembossat hela hjärtat, samt upphöjningarna på det torrembossade svarta. Det blev riktigt läckert! Kanske det kan tänkas komme en revival för min embossingfön som i stort sett har legat onavänd sedan jag köpte den... Men jag gjorde en tabbe först... Nån som testat att varmembossa grungeboard? Rekommenderas inte... den började koka. Det blev små äckliga grå bubblor som slog igenom pulvret.
image501

Så den guuula utmaningen, vilken var jättejättesvår. Jag gillar inte gult så värst mycket, och jag äger knappt nåt gult scrapmaterial! Men jag rotade runt lite här, och till slut fick jag ihop de här sakerna:
image502

25% stämplat. Jag maskade ihop mina piratstämplar för att få till så stort stämpelmotiv. Det här kortet fick pappa igår på sin födelsedag lite sådär i efterhand, men Albin var lite förtretad över det, eftersom han själv ville ha det i sitt piratrum, så jag fick ju lova att göra ett till sånt motiv till honom. Jag har målat med distresser och akvareller.
image503

Kort utan stämplar. Jag hängde nog på lite väl mycket dekos här, för det blev ovanligt fult i scanningen. Annars gillar jag kombinationen grön/rosa jättemycket.
image504

Kort/alter tyg. Jag hade jättemånga idéer om denna, men alla föll pladask av en eller annan anledning, så det fick bli enklast möjliga - ett kort med Love Elsie-tygpapper på. Och Punchinella, naturligtvis... Det syns lite dåligt på bilden, men jag har i alla fall altrat till knappnålen litegrann *s*. Jag har doppat den i akrylfärg, låtit torka ordentligt, sen på med stickles och till sist 3D-lack runtom.
image505

Ett bidrag till hann jag med, men det kommer så småningom,

Mer cybercrop...

Oj, vad jag har skapat... Och jag har inte ens gett mig på kortutmaningarna ännu. De brukar ju gå lite snabbare än layouterna,. så då blir det säkert ännu mer.

Ett par layouter till:

Till kort/scrapskissen:
image493

Till färgutmaningen (och denna glittrar massor irl):
image494


Och så har jag faktiskt altrat lite också (fattas bara annat). Bidrag till två av alterutmaningarna är klara, men de får ni ge er till tåls litegrann med.

Cybercropen...

...på scrappiz är i full gång. Utmaningarna släpptes i går kväll, och hittills har jag hunnit göra tre bidrag, alla tre layouter.

Den första är till DT-skissen med temat "nöjd". Och det är jag med en hel del saker just nu :-) Storleken är lettersize, till min BOM.
image489

Den här layouten är till utmaningen att använda någon tredimensionell detalj på layouten. Jag har använt 3D-kuddar för att lyfta löven och hjärtana från bakgrunden. Jag har använt en lace cardstock som botten, det svarta som skiner igebnom är vår soffa.
image490

Detalj av 3D-dekorationen:
image491

Den här layouten är till utmaningen att scrappa svartvitt.
image492

Inspiration kan komma från många håll...

På träffen i lördags fick Albin vara med en stund, och han satt och lekte med mina nyinköpta Dabbers på en vit kortstomme. Rätt vad det var hade han pillat fast en liten limegrön  blomma mitt i allt brun-blå-vita, och det blev jättesnyggt! Så med utgångspunkt i Albins dabbade lilla kort gjorde jag denna layout:

image488

Så får ni tänka er att kanterna är lite ruggade och rivna, och dabbade med den bruna nyansen. Punchinellan är också limegrön, men det syns inte så bra i scanningen.

Flisankort

Jag provade ju på distressmålning i lördags. Motivet vi fick måla var en av Jennys söta Flisanstämplar, och naturligtvis fick jag ju göra ett kort av det också.

image487

Så, vad tycks om mitt första distressförsök?

Inspirationshusets nya stämplar

Jag fick hem ett gäng stämplar från Inspirationshuset för ett tag sedan som jag har gjort lite kort med. Jag tycker stämplarna de har där är så härligt roligt lekfulla, och jag, som inte haft något flyt i kortmakeriet alls på månader blev tokinspirerad.

Återigen har scannern ställt till det, och vissa av korten är suddiga som tusan...

Här har jag gjort ett slott i PP-teknik, lite gammaldags, romantiskt stuk sådär. Och IRL så skär sig inte den rosa kortstommen med rospappret, utan det passar ihop... Dessutom är alla delar till slottet och tornen i samma färg, och inte som det ser ut här att tornen är mörkare än resten. Prinsessan med grodan och textstämpeln är från Inspirationshuset. Blev så full i skratt när jag stämplade upp grodan första gången. Den är bara så söt!
image480

Prinsessan och Grodan fick hänga med på ett kort till, tillsammans med Kalasstämpeln, som kommer att komma väl till pass när Albin ska ha kalas här i maj :-)
image482

Prinsessan har naturligtvis en prinskompis också, och han fick sätta sig på ett färgglatt babykort tillsammans med textstämpeln i cirkeln och de söta små babyfötterna som tassar över kortet.
image483

En groda till följde med. Den fick hamna på det här studentkortet. Textbakgrunden har jag gjort själv i Word.
image484

Och den här coola haren, han får ge sig ut på luffen, han. Här har jag återigen använt en av Carolinas fina biljetter, som är i alldeles perfekt storlek. Älskar dem!
image485

Och så blev det ett kramkort med den här härliga röran av hjärtan. Jag har klippt ut alla hjärtana och satt dem på 3D-kuddar. Det blev en ganska häftig effekt, men det syns naturligtvis bättre i verkligheten.
image486

Det var allt för idag :-) Nu ska jag scrappa klart en layout som jag fick inspiration till från ett kort min duktige son gjorde på träffen i lördags.

Tjingeling på er, alla glada bloggläsare!

Det har varit träff...

...här i byn, massa glada scrappare, bra shopping hos Landstoken (hemskt trevligt att träffas, Helena), och massor av inspiration var det. Antagligen håller de på där uppe ännu och pysslar, men jag var bara för trött, och inspirationen tog slut rätt vad det var, knall fall. Agnes har vattenkoppor, och har knappt sovit något alls i natt, vilket innebär att resten av familjen inte heller har fått sova speciellt mycket. Så det är egentligen inte så konstigt att det inte blev mer sen...

Två layouter har jag i alla fall fått ihop. Fotona till den första tog jag förra fredagen när barnen ville ha popcorn till fredagsmyset. Agnes satt så förtjust i soffan och mumsade "kåkkon" för fulla muggar i sin nya älsklingsklänning som är både ursöt och scrapvänlig ;-) De stora bokstäverna är pärlade med Albins nabbipärlor. Det var riktigt kul att pärla bokstäver, och det kommer jag absolut att göra igen.
image478
Ber om ursäkt för den riktigt dåliga scanningen... Fick inte alls till det med denna.

Det är väl ingen som har undgått att höra Vincent med låten Sweet Miss Blue. Jag fick den i huvudet direkt när jag satt med detta fotot i handen. Agnes hade ätit blått godis en kväll, och då blev hon så här söt.
image479
När jag satt med den här layouten var jag glad att jag bor så nära platsen för träffen. Jag körde fast totalt, och blev tvungen att springa hem efter fler blommor. Och vad jag är glad att jag hakade på Punchinellabeställningen på Scrappiz... Det är bara så kul att jobba med det materialet!

Jag gjorde en canvas också, ett beställningsjobb, men den är inte riktigt klar ännu, så den kommer om ett tag. Och så provade jag på att måla med distresser också, vilket jag faktiskt inte provat innan. Jag veet, visst är det konstigt, men jag har varit så nöjd med mina akvareller så att jag har inte funnit nån anledning att prova. Men nu när Helena demade kunde jag ju inte låta bli att testa i alla fall. Och jag måste säga att jag blev helsåld på det. Det var så enkelt att få till snygga skuggningar och toningar så det var inte klokt! I tider som dessa när folk säljer av sina distresser för att de har upptäckt  promarkers upptäcker jag dem i stället... Nåja, man kan ju inte ligga på topp jämt *s*

Ett stort tack till Annika, Marie och Kristina som ordnade denna träff. Otroligt bra, tjejer :-)

Tjingeling

Nytt med min Bind-it-all!

Förra veckan fick jag ett jättefint paket med lite tuffare, grabbiga papper och dekos från Katscrap. Katja ville att jag skulle göra något med min Bind-it-all, och jag sa naturligtvis så gäärna så... Det blev ett album med Albins favoritsaker just nu, och grabbigt till tusen blev det.

Papper och Rubons är från Cherry Arte och finns hos Katscrap.
image466
På framsidan har jag stansat ut quickutzstjärnor i massor, limmat ihop och ritat och målat på. Placeringen av den ena stjärnan ovanpå "hålet" efter den andra är något jag sett nånstans på nån bloggrunda och sparat i min inspirationsmapp, men nu kan jag inte komma ihåg var det var jag såg det. Biljetten är det en tjej på Pyssel.net som har delat med sig av.

Så här ser det ut i detalj:
image467

Jag har gjort små journalingspots i Word och infogat i albumet. De är mycket kortare än de andra sidorna.
Fun felt stjärna, knapp och grungeboard är också från Katscrap. Rubriken har jag skrivit ut från Word och klippt i småbitar, font Impact
image468

 Av spillbitar från kartongen jag använt till pärmen har jag gjort små "lappar" som jag har dekorerat med rubons, allt för att försöka få någon slags lager-på-lagerkänsla i albumet. Legobitarna kommer direkt från Albins legolåda :-)
image469

Märks det att pappret med stjärnorna på blev favoriten? Det finns med på varenda sida...
image470

Jag har gjort en egen overlay med stjärnor som matchar papprena och satt fast mellan två sidor av Bazzill. Det blir så häftigt när man kan se igenom till nästa sida, och med ytterligare en kartonglapp och journalingspot blir det ännu coolare.
image471

image472
Här har jag pillat in en kulkedja, och en tag jag har gjort av en plastmapp.

Närbild:
image473

Albin har själv pärlat dekorationen här
image474

Här fick stjärnpappret vara med i cirkelblomman i hörnet.
image475

Detalj:
image476

Sista sidan:
image477

Hoppas ni orkade titta på alla bilderna... Allt material (scraprelaterat, alltså) finns hos Katscrap.

En nygammal layout...

som jag gjorde till skisstävlingen hos Hobbyhuset. Inte vann jag, men jag är ändå jättenöjd med den här layouten.
Fotot har jag i och för sig scrappat innan, i en serie med flera stycken, men det är kul att sätta sig med foton från när Albin var så här liten och gullig ibland och tänka tillbaka och minnas...

image464

Stjärnorna (som är utstansade i flera lager Bazzill) har jag täckt med stickles så de glittrar ordentligt, och "wellpappen har jag gjort själv. Det är en Bazzill Kraft som jag kört genom pappersveckaren
image465

Just nu håller jag på med ännu ett projekt som involverar min Bind-It-All. Förvånande, va? Jag fick ett DT-paket från
Katscrap i fredags med ett speciellt önskemål... Jag kan ju avslöja att jag fick involvera Albin för att ha en chans att ro det hela i land.

Tjingeling!

Mer Imaginisce

Jag fick en hög papper från Imaginisceserien Loves me från Katscrap, och de var så söta! Mycket finare än på bild. Av dem har jag gjort ett kombinerat kort / album med en vanlig brun godispåse som bas. Jag har bundit ihop den i ryggen med min Bind-it-all (naturligtvis)...

image461
Stämpeln är från vår Valentineserie, men den passar perfekt också till rena gratulationskort eller varför inte morsdagskorten?

Så här ser det ut inuti, med foton på barnen och varsin teckning de har ritat till födelsedagsbarnet. Längst bak finns en tag instucken i påsen med en hälsning.
image462

Jag gjorde en layout också med ett superduperfint foto från julafton, som jag trixat lite med i photoshop. Bara för dig, mosteranna :-)
image463

Kram!


Snart är påsken här....

Ja, kan ni tänka er, det var ju precis sportlov! Och snart är det påsklov också.

Jag fick värsta megapaketet från Katscrap förra veckan. Det var så stort att knappt armarna räckte till när jag skulle baxa in det i bilen. Det innehöll min efterlängtade Bind-it-all och bordssnurran från Making Memories, ni vet, den där fina vita. Paketet innehöll dessutom ett fullproppat DT-paket och massa andra godsaker. DT-paketet gick naturligtvis i påskens tecken, eftersom vi har släppt en påskkollektion, och jag har skapat följande av de jättesöta pappren från Imaginisce:

image457
Först ett påskkort med påskkärringen Saga. Jag har gjort lite annorlunda kort den här gången, eftersom jag var hjärtligt trött på de vanliga fyrkantiga... Jag försökte fota det i solsken för att få med de glittriga effekterna i pappret, och jag tror det syns ganska bra.

image458
Fiiin pippi, sa Agnes om den här fågeln. Det är en clearstamp från Imaginisce som passar perfekt till pappret. Just det här gulrutiga pappret blev en favorit. Jag är så dålig på att köpa gult, och att hitta gula papper jag gillar...

image459
Det här kortet är gjort som en ficka, där en lång tag är nedstucken. I kulkedjan hänger en liten tag utstansad med buggen ur ett plastomslag till en gammal lärarkalender, ni vet, de där skyddspärmarna som sitter ytterst. Jag fick veva många gånger fram och tillbaka, men till slut gick den igenom.  Tagen är en av de figurerna som medföljer alfabetet Harmony.

image460
Jag gjorde också en burk till barnens färgpennor. Mormor var här med 24 stycken vardera till dem, och gissa hur lätt det vara att hålla kvar dem på bordet... Och så fick jag ju ytterligare ett tillfälle att testa Bind-it-allapparaten, så jag klagar inte :-)

Fler DT-alster kommer inom kort...

Månadsutmaning på Svensk Scrapbooking

Oj, vad jag uppdaterar... ;-) Skämt åsido, Albin har ju vattenkoppor, och jag är hemma med honom idag, så då kan jag ju lika gärna slänga in det här för alla tävlingssugna själar så länge...

Vi har ju en månadsutmaning på
Svensk Scrapbooking varje månad med fina priser från sponsrade företag. Varje gång får två i teamet skapa med produkter från företaget, och nu i mars är det jag och Anki som har fått varsit paket med våriga papper, stämplar och dekorationer från Stämpelhuset. Det här lyckades jag få ihop nu i helgen:

Först en layout med min favoritblomma - gula krokusar :-)
image451

Detalj på blommorna:
image452

Så har jag altrat en zinkkruka, som jag fick en julgrupp i i vintras, för den första frösådden. Tänkte att Albin kunde få driva upp lite solrosor i denna, han tycker att det är så roligt! Drakstämpeln är faktiskt min egen design, som säljs på Stämpelhuset.
image453

Jag använde fler av drakstämplarna till att göra små skyltar för att hålla reda på vad man har sått för något.
image454

Så fick jag med en hel liten hönsfamilj i mitt paket också, och ett par textstämplar, och de fick sin plats på ett par påskkort:
image455

Visst är de grymt söta, de små kycklingarna? Tycker den lille i ägget är helt underbar!
image456
Vill du vara med och tävla om ett vårigt paket från Stämpelhuset så är det bara att surfa in på Svensk Scrapbooking och vara med i tävlingen!

Kepsälskaren!

Jag gjorde en layout till Jommas scraplifttävling. Så här blev den:
image448
Nätet är ett myggnät jag var uppe och knyckte i renoveringszonen på övervåningen. Det var grått från början, så jag målade det vitt med akrylfärg.

Detaljstudie av blomman. Jag har böjt till en blomma av aluminiumtråd och dekorerat med diverse pryttlar. Just nu är jag väldigt förälskad i kuljedjor och blev jättejätteglad här om dagen när jag köpte en liten väska till Agnes med just en sådan till att hålla fast en tag...
image449

Älskar min Bind-it-all!!!

Här är första projektet med min Bind-it-all, ett minialbum med bilder på Agnes som bebis. Albin tyckte ju att det var på tiden att jag gjorde ett till henne, så det fick det bli. Det har legat klart här ett bra tag, men det är först idag jag hunnit (läs fått tummen ur) att gå ut och fotografera det.

Framsidan är gjord av den fina rosa chipboarden till Creative Cafés Spirit-serie (de är så underbart fina, och jag har köpt hem ett ark av varje färg både i Spirit och Lucky). Jag har använt thickers Giggles och olika Basic Grey-papper till hela albumet. Bolstäverna på framsidan är också utstansade i den rosa chipboarden, och det är Cuttlebugs Harmony jag har använt. Jag har också petat dit några rubons från Jenni Bowlin och chipboardstickers från Basig Grey Two Scoops. Fotona är redigerade till svartvitt, med någon detalj (för det mesta i rosa) bevarat i färg.
image441

image442
 
image443

Den mittersta sidan i albumet består av två ihoplimmade chipboardramar med en overlay från Hambly emellan.
image444

image445

image446

Det sista fotot fick lov att vara i färg...
image447

Så där. Behöver jag säga att min Bind-it-all var värd varenda öre?

En prinsessa med stil...

Ja, en till i följetongen om Agnes och hennes modenycker... Den här är gjord till prins- och prinsesstävlingen hos Scrapbookbutiken. Ännu en layout gjord i scrapflytet förra helgen... Jag har fått dille på layouter som inte är fyrkantiga... Det är det svarta scallopedpappret som är bakgrunden, det vita är bara locket på scannern.

image440

Tack för i kväll!